Čím nahradit UM ráno a večer

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ema N.
3.1.13 10:34
@martulkasloník píše:
@Ema N. a můžu se zeptat co se jako stane když to nepřevařím? já to malé od začátku jen ohřeju v mikrovlnce a nikdy nic neměla, jo jednou jsme měli celá rodina střevní chřipku ale to nebylo z mlíka páč já ani manža mlíko nepijem:-)

pry jsou v cerstvem nejake latky (bakterie nebo co, ja tomu moc nerozumim, nejsem bohuzel odbornik), ktere se prevarenim nici. A kdyz je neznicis, tak by mohly zadelat na pozdejsi travici problemy apod… :nevim: :nevim: :nevim:

Ale rikam, ja tomu moc nerozumim, rikala mi to uz je to skoro 2 roky, kdy to zjistovala velmi podrobne a ptala se vice odborniku na tuto problematiku, takze si to nepamatuji tak dopodrobna, ale zapamatovala jsem si, ze do 3 let cerstve rozhodne ne… ;)

• Citovat
  • Upravit
15811
3.1.13 10:34

@martulkasloník takže kupovat čerstvé v plastu a to krabicové kauflanďácké, nebo tescové ne, ano? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
3.1.13 10:36

@petrul
Základ je, že mléko potřebuje ke strávení více minerálů, než dodá, takže vlastně minerály z těla naopak ubírá. Rozumný doktor při osteoporoze první zakáže pít mléko… Našla jsem v něco v rychlosti, malej mi skáče po hlavě, tak jsem to teď podrobně nečetla, samozřejmě najdeš i stejný počet stránek, kde se mléko vychvaluje, to je jasné.
http://www.realityprozeny.cz/…nebo-alergen
 http://www.lecivyshop.cz/…ro-cloveka1/

Jak chutná voda z Lučiny, to netuším :mrgreen:, ale syrovátka chutná zhruba jako zředěné mléko, tedy - chuť zůstává, ale místo té bílé hmoty je tam voda. Líp to popsat neumím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.1.13 10:36

@Ema N. tak já to beru asi je odborník na bakterie, viry a jiné potvory ale zase asi hygienik není odborník na výživu. já třeba to dělám tak že kupuju láhve čerstvého podle toho jaké je datum spotřeby, datum mlíka které máspotřebu třeba další den nebo následný bych nekoupila, mlíko otevřu tak že denně jedna láhev, co zbyde vyleju a další ráno otvírám novou flašku protože beru že se tam můžou množit bakterie. a co doporučuje doktor, no já to malé nedala z plezíru, malá mi přestala chtít umělko. byla na něm od narození a prostě jednoho dne řekla dost a nepila a když tak málo, takže obyč mlíko bylo pro mě záchrana. a když jsem si nalila do skleničky čerstvé a trvanlivé už na konzistenci je vidět že trvanlivé je vodovější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
3.1.13 10:37
@pvmr píše:
@martulkasloník takže kupovat čerstvé v plastu a to krabicové kauflanďácké, nebo tescové ne, ano? :roll:

za me plnotucne kaufland, tesco apod. klidne… klidne i nejake kvalitnejsi, jestli mate dost prostredku, ale my kupujeme plnotucne, kdyz je nekde v akci (mame porad zasobu) a ty akce hlidame… ;)

• Citovat
  • Upravit
Ema N.
3.1.13 10:39

@martulkasloník tak moje byvala tchyne vedla hygienu, ale odbor vyzivy na jejich pracovisti byl samozrejme taky, tak proto jsem psala, ze sbirala informace z ruznych zdroju, nejenom z hygienickeho pohledu… ;)

Ale rikam, to je na kazdem… ;) Ja jsem se jejim nazorem nechala ovlivnit a doufam, ze byl spravny. Nikomu to nevnucuji, ono takhle malemu diteti ani premira tuku zrovna nedela dobre, jenom v mirnejsi forme, takze ja i to plnotucne stridam s polotucnym… ;)

Ale rikam, je to kazdeho vec, jake mleko (jestli cerstve nebo „krabicove“) da diteti… ;) :hug:

• Citovat
  • Upravit
1767
3.1.13 10:40
@Billi píše:
@ireeenka ale sunar je pořád lehce upravený. Mám v okolí několik dětí, kterým po UM nic není, ale jak dostanou KM, tak jsou osypané :nevim:

Tak to nevím, vím jen, že sunar je pro tělo lépe stravitelný než KM. Pokud jde ale o alergeny, laktózu a bílkovinu kravského mléka, tak ty sunar normálně obsahuje. :nevim: Takže to spíš bude v té stravitelnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
3.1.13 10:41

@Ema N. to jsem z toho jelen :mrgreen: my kupujem polotučné trvanlivé - asi kupujem vodu - co? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
3.1.13 10:47

Např kozí často může přenášet encefalitidu, různé bakterie i kravské. Podat to dítěti, ač třeba automat, který by měl být kontrolován je o hubu, děda(hygienik, veterinář a ještě cosi málem omdlel, když se dověděl o automatech)…Po tom co říkal, bych ho v životě nekoupila ani domů. Naše mudr nedoporučuje ani mléko kupované pro děti, doktorka v rodině byla první, co mě důrazně varovala taky.

Vím, že UM leze do peněz, ale děti nejsou levná záležitost nikdy. Raději bych odplenkovala v roce a ušetrila třeba na těch plínkách, než na mléku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
3.1.13 10:48
@pvmr píše:
@Ema N. to jsem z toho jelen :mrgreen: my kupujem polotučné trvanlivé - asi kupujem vodu - co? :(

polotučné je v pohodě, ale plnotučný je lepší. Nízkotučné či odstředěné nevidělo smetanu ani z 10 metrů-voda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.1.13 10:51

@Ema N. no já dávám jenom polotučné, někdy když není koupím plnotučné. občas koupím i trvanlivé ale fakt málokdy. zásoby mlíka si nedělám, u toho čerstvého to ani nejde, tam je spotřeba myslím do týdne, takže koupím dvě flašky tj. na 2 dny a pak jdu zase do obchodu stejně. @wildcherry já bych z automatu nikdy nekoupila, nějak k tomu mám odpor:-) kozí apod. ve mě budí stejný odpor, takže kupuju to v plastové flašce a malá ho pije skoro 2 roky a žádné průjmy nikdy nic z toho neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
3.1.13 10:51
@wildcherry píše:
polotučné je v pohodě, ale plnotučný je lepší. Nízkotučné či odstředěné nevidělo smetanu ani z 10 metrů-voda
:potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
Ema N.
3.1.13 10:52
@pvmr píše:
@Ema N. to jsem z toho jelen :mrgreen: my kupujem polotučné trvanlivé - asi kupujem vodu - co? :(

dobre to napsala @wildcherry

@wildcherry píše:
  • Citovat
  • Upravit
1767
3.1.13 10:53

Jo, teď jsem si vzpomněla, že běžná syrovátka obsahuje dost solí, ta Amálka je nějak odsolená, takže pro děti vhodnější. :think: Kupuju ji něco nad sto korun, je to 500 g. Další možnost jak ušetřit, je více ředit vodou. To jsme taky zavedli a zvyknul si. Možná se z toho postupně stane jen voda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
3.1.13 10:59

Trvanlivé mléko prochází sterilizací - krátkým zařátím na 100 stupňů a při ní se zaručí sdlouhá trvanlivost, ale zničí se vitamíny - živiny a vápník samozřejmě ne. Čerstvé mléko prochází pasterizací - krátkýmk zahřátím na teplotu kolem 70 stupňů, které je zcela dostačující pro zničení púřípadných choroboplodných zárodků, ale zároveň zachová vitamíny.
Syrové mléko - přímo od krávy bez jakékoli úpravy, u nás se prodává jen na farmách a v automatech. Doporučuje se úprav a pasterací doma.

Tak mě z toho nejlépe vychází čerstvé :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová