Čím nechat očkovat miminko

2.1.23 12:58

Čím nechat očkovat miminko

Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat a nechat si poradit, proti čemu nechat očkovat dceru.
Dcera bude mít 3 měsíce a musíme se rozhodnou, ale vůbec nevíme.
Dostali jsme na výběr od paní doktorky 2 nepovinná očkování (bexero) a (streptokok).
Je tu nějaká maminka co dávala očkováni? A která nedávala a proč?
Popřípadně poradit.
Popravdě do malé nechceme moc dávat očkováni, která nejsou povinná. Proto se ptám, abych věděla zda nechat nebo ne. :think: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1402
2.1.23 13:04

Z tech nepovinych jsem dala Prevenar a Bexero. Ale určitě ne ve 3 měsících. Holku jsem nechala očkovat až od půl roku a opravdu nebylo kam pospichat. Jako chápu, že někoho k brzkemu očkování nutí doktor nebo částečné proplacení očkovani pojišťovnou. Ale je to vaše dítě, každý nechává očkovat dítě jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35820
2.1.23 13:06

U první jsem nedala z nepovinného nic, když byla malá tak meningokok nebyl na pojišťovnu pak ji nechám naočkovat ve 14. U dalších dětí jsem dala pneumokoky a meningo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
2.1.23 13:10

Ja dávala bexero a prevenar a pak po roce i TBC. Ale nedávala bych to hned tak malému miminku, až tak v půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
2.1.23 13:11

U prvního jsem nechala z nepovinnych naockovat Prevenar a jsem za to ráda, trpí na zapaly plic a mívá lehký průběh (což jsem četla, že by mohlo být díky očkování) a v pěti letech jsem ho nechala naockovat proti klistove encefalitide (trávíme hodně času venku v přírodě). U druhého jsem zatim taky dala Prevenar a navíc Bexero.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
2.1.23 13:17

Nedávala jsem NIC NEPOVINNÉHO.

A i to povinné jsem odsunula až za hranici toho, co je u nás povolené… a jsem ráda, že jsem to tak udělala, příště bych to udělala stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
2.1.23 13:26

Dceři jsem nechávala tyto nepovinná očkování - RotaTeq, Prevenar, Bexero (má všechny 3) a bude mít na roce a půl Nimenrix.
Nežádoucí účinky kromě asi 2× zvýšené teploty neměla, ani na ty povinná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3495
2.1.23 13:26

Syn mel VVV srdce a byl na operaci ve 3 mesicich, takze jsme do roka byli radi, ze jsme stihli povinne a Prevenar, ale hned na tom roce jsem mu nechala dat i TBC. Je to bohuzel ziva vakcina, ale vazana na nespecifickou imunitu, takze nejucinnejsi je, kdyz se da co nejdrive (idealne pred ukoncenym 1.rokem)-prave proto se drive davala hned v porodnici. Takze pokud o TBC uvazujes, tak konkretne s tim bych nevahala. Jinak syn ma vse nepovinne, co slo (krome covid a chripky), protoze jsem samozrejme nechtela riskovat, ze s tim operovanym srdcem jeste neco chytne. Ale treba klistovku jsme dali az cca v 7mi letech, z toho jsem mela respekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2913
2.1.23 14:03

My jsme ockovaci. Povinne + Rotateq, Prevenar, Bexsero. Ted budeme davat Nimenrix pre 2. rokem. Reakce jednou “zvysena teplota”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
2.1.23 14:06

Dala jsem vsechny povinne i nepovinne. Prvni ockovani mel syn ve 3 mesicich, nevidim v tom problem, nikdy zadnou reakci nemel. Plne duveruji pediatricce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
2.1.23 14:21

Dcera má 9M a má Prevenar 13 a Bexsero. K tomu má povinné Hexa. S očkováním jsme začaly v 5M a vždy jsem trvala na tom, aby dostala pouze jednu dávku očko. Původně ji chtěli dát dvě očko Prevenar 13+Hexa. Sestrička prskala, co už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
2.1.23 14:27

Moje holky mají snad vše, co šlo. Kromě Bexera, to ještě zdarma za nás nebylo a j to docela dost drahé. Ale mají i žloutenku / cestujeme od 1 roku, klíšťovku, rotaviry..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
2.1.23 14:41

Jsem očkovací. Dávali jsme z nepovinných Prevenar (první dávku v necelých 5 měsících), Bexsero (první dávku v necelých 6 měsících) a Nimenrix (první dávku v roce). Vždycky nechávám očkovat jenom jednu věc najednou (naše doktorka to ani jinak nedělá), mezi očkováními alespoň měsíc pauza. Vždycky jen, když je malá 100 % zdravá. Určitě nechám ještě encefalitidu, ale až později, ono v tom prvním roce, dvou, je pořád něco. Reakci měla akorát trochu zvýšenou teplotu na první Bexsero, jinak nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.23 15:13

Prevenar, bexero. Teď nabízela ještě něco hrazené pojišťovnou nevím název, bude nabízet znovu. No, uvidíme. Partner pracuje s cizinci, čert ví co by přitáhl domu. :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure