Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zkusím obnovit, co se teď dává na zdi kolem postele? Aby to bylo i trochu teplé, prostě to izolovalo chlad od zdi. Dcera nám vyrostla a kapsář už prý asi nechce. Hledám, ale nic nenacházím.
@terinka4444 My jsme například dávali kolem postele něco na způsob prošitého rákosu. Je to 2 metry dlouhé a od podlahy metr vysoké. Kupovali jsme to myslím v OBI, jak jsou koberce, záclony atd.
@terinka4444 Tohle je sice z materiálu jako ty dětské pěnové puzzle na zem, ale mají i dospělejší vzory.
já koupila dceři v pepcu deku, a má na stěně deku. deka se přepůlila a v tom ohybu koupil manžel desku(laťku nebo jak to napsat a přivrtal do zdi. Jednou za čas se sundá, deka se vypere a dáme znovu. Dcera je spokojená.
@terinka4444 Dědečkové a babičky dávali na zdi koberce. Asi by šlo najít nějaký smysluplný vzor třeba na lepicích kobercových kostkách, ale taky to může vypadat jako vopičárna. V hotelech to řeší čalouněnou stěnou (prostě se vezme dřevotřísková deska a nechá se u čalouník apočalounit, zpravidla stejným potahem, jako je na posteli). To někdy dokonce vypadá hezky, ale nevím, jestli pak člověk nevnímá tu postel nedomácky, jak kdyby byl v hotelu.
V jednom apartánu jsem pak zažil, že za postelí bylo naskládané do výšky dřevo a celé to bylo zpevněné, e to byla stálá instalace, Bylo to příjemné, vonělo to. Ale hodí se to spíš někam do přírody.
No a pak je řešením opalubkování. Osobně se mi to nelíbí, ale tepelně izolační vlastnosti to má dobré.
Já měla kolem postele na zdi nalepenou plovoucí podlahu. Jsou hezké dekory, působí to teple a čistě. Bydleli jsme na vesnici, takže jsem jako plus ocenila, že po tom neuměli lézt pavouci
když se nějaký v pokoji objevil, nikdy nebyl u postele, ale vždy na druhé straně pokoje ![]()
My jsme tam detem nalepily obycejnou karimatku ze sportisima. Z jedne strany jsme daly oboustranou lepici pasku, tim to na zdi drzi a je to. Je to teple a da se to umyt mokrym hadrikem. Je to sice jednobarevne,ale ja jsem hodne spokojena.
Moc děkuji, právě tam nechci dávat nic kobercového, nějaký lapač prachu alá koberec či látka. Ten kapsář byl dobrý, prostě se t s povlečením hodilo do pračky a bylo.
Palubky také ne, mám ráda bílé zdi.
No a právě lepit tam nějaké karimatky nebo něco na způsob pěnových puzzle mi přijde takové divné.
Jak to, že není nějaký sofistikovaný systém? To jako lidi nemívají postele u zdi? Že na to prostě není nějaký normální výrobek pro dospělé lidi
![]()