Čím olemovat flís?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Čím olemovat flís?
Ahojte ženy,
budu šít teplejší vestu na doma z flísu (pro mámu, ráda nosí na doma v zimě vesty, poslední si ušila před x lety z deky, tak si myslím, že by to chtělo novou
).
Jen nevím, čím ji olemovat. Nebo jen založit? Pokud lemovku, tak jakou? Bavlněná se mi na to moc nehodí.
Jsem švadlena-samouk, neznám správné postupy a „pravidla“, jedu podle svých a nemám tedy přehled o všem ![]()
Díky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@bamba Všechny volné okraje. Tzn. za krkem, díry na rukávy, spodek, rozdělený
předek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šikmý proužek nebo lemovací gumička. Asi by to šlo i úpletovým proužkem na třetiny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fircon Já bych lemovala šikmým proužkem toho flísu nebo případně jiného flísu stené síly a kvality. Třeba flísovou deku, např. patchworkovou, bych lemovala klidně bavlnou, třeba flanelem, ale k té vestě nevím, jestli by se hodil. je fakt, že s flísem se hůř pracuje.
taky jsem samouk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nevím(jsem od fochu).Na předek bych nechala přesah, dole běžně zahnout. Rukávy a krk začistila stejným materiálem. Obkreslit tvar krku a průramku, ne šikmý proužek, bude se to převracet. Flís stačí jen oentlovat, ne ještě přehýbat, bylo by to tlustý. Také můžeš na zapravení použít tenší látku, ale ne takovou, která se srazí.
- Citovat
- Upravit
@bamba píše:
Já nevím(jsem od fochu).Na předek bych nechala přesah, dole běžně zahnout. Rukávy a krk začistila stejným materiálem. Obkreslit tvar krku a průramku, ne šikmý proužek, bude se to převracet. Flís stačí jen oentlovat, ne ještě přehýbat, bylo by to tlustý. Také můžeš na zapravení použít tenší látku, ale ne takovou, která se srazí.
taky jsem chtěla napsat to samé, to lemování mi nepřijde to pravé. Já jsem si šila jen takové rukávky na doma a nechala jsem je jen zastřižené entl. nůžkama (mám je vyloženě jen na doma).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anulka píše:
taky jsem chtěla napsat to samé, to lemování mi nepřijde to pravé. Já jsem si šila jen takové rukávky na doma a nechala jsem je jen zastřižené entl. nůžkama (mám je vyloženě jen na doma).
Tak jsem tonemyslela. Olemovat ano, ale zevnítř oentlovat, ne ještě začistit přeložením.
- Citovat
- Upravit