Vyrobené dárky?
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vyrobené dárky?
Ahooj.. napadlo mě vyrobit příbuzným k Vánocům nějaký dárečky.. babičky každý rok říkají nic nám nekupujte…
ale to stejně nikdy tak není a jede se do elektra a vždy se koupí něco co nemají.. ruční robot, ruční vysavač, kuchyňská váha.. nebo sada nožů.. vždy ještě kosmetika.. atd… a pak nám po Vánocívh nadávají že řekli ať za ně neutrácíme že oni dávají peníze nám ať my si něco koupíme a že nechtějí nic… a máme teď ještě dcerku a bude mít první Vánoce a po Vánocích první narozeniny.. tak bychom chtěli koupit něco více právě jí.. a tak mě napadlo babičkám něco vyrobit doma.. ale jsem úplně bez nápadů co třeba… nevyrábíte někdo doma nějaké dárečky co by se dali dát k Vánocům?? děkuji za nápady… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nás babičky nejvíce potěší kalendář s fotkami vnoučat (pravnoučat). Nebo klasicky vyrobené dárky od dětí jako veliká květina z papíru na špejli, obrázek v rámečku nebo na plátně… A skvělá je i knížka Babičko (dědečku), vyprávěj. Tady: http://www.babickarstvi.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyrábím, resp. dělám domácí dárky… ne kvůli šetření, ale proto, že sama se u toho vyřádím, a ostatní už na ty dárky čekají, milují je, mají z nich radost a jiné už nechtějí. Jsou prostě dělané s láskou. Vždy každému dělám cca 6-7 takových dárků. Já se tím bavím totiž ![]()
Např. pečený čaj, domácí čokoláda s doma sušenými brusinkami atd., domácí marmelády, loni i čokoládová povidla, k tomu dělám třeba domácí musli. Pak domácí mýdélka, vonné sáčky… prostě cokoli, na co narazím a hodí se to, líbí…
Takové dárky dávám našim babičkám, dědečkům, prababičkám, sestřenkám, tetám atd. Rodičům taky, ale ti k tomu vždy mají jiné dárky. Ale je fakt, že loni ani týdenní wellness pobyt našim neudělal takovou radost, jako ty domácí dárky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sice to není vyráběný ručně, ale babičky by dostaly co chtěly
http://www.darkyhry.cz/1020-nic.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a je pravda, že našim prarodičům i rodičům dáváme i fotoknížku s našim malým… resp. loni jsme ji k tomu dali a letos zase… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@telezska tak napadá mě osvědčená klasika typu fotoniha, kalendář s fotkami vás a vnučky, hrnečky s fotkou, sněhová těžítka… nebo vyrobit něco dobrého - domácí vaječný likér, něco zavařit, domácí pečený čaj, domácí čokoládu a hezky zabalit, prostě něco, co mají rádi. Nebo zážitkové dárky, které díky různým slevovým portálům stojí minimum - poukaz na večeři, do solné jeskyně, divadla apod. Jsou tam i pobyty, ale to záleží, jak na tom babičky jsou a taky už to stojí víc peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dávala prarodičům, když už nic nechtěli, konzumovatelné dárky (sýry, víno atd.). S vyráběním neporadím, jsem nešika.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba zavařit nějaké marmelády, čaje nebo tak do pěkných dóz, vyrobit etiketu a překrýt víčko nějakou kostkovanou látkou? Uplést něco, uháčkovat, ušít…?
- Citovat
- Upravit
@celipipka54 Jo, to je dobrý, na to jsme loni koukali s manželem.. ale 99kč za NIC se nám fakt dávat nechtělo ![]()
@quickyq jsou někde návody třeba na pečený čaj, musli a ta mýdla?
@telezska každoročně kalendář s fotkami vnoučat, plus nějaká kosmetika, pro manželovo babi dárkový koš s dobrotama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Před nedávnem jsem na youtube našla video na barevný balzám, ten nápad se mi mo líbí, napiš kdyžtak, já ti pošlu odkaz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@atominnka píše:
@celipipka54 Jo, to je dobrý, na to jsme loni koukali s manželem.. ale 99kč za NIC se nám fakt dávat nechtělo![]()
@quickyq jsou někde návody třeba na pečený čaj, musli a ta mýdla?
@telezska každoročně kalendář s fotkami vnoučat, plus nějaká kosmetika, pro manželovo babi dárkový koš s dobrotama
Určitě na netu, já kombinuju několik návodů… na mýdlo si to přesně nepamatuju, ale na google najdeš.
Čaj a musli dělám podle toho, co komu chutná.
Např. mamka čaj - do pekáčku dám nakrájená jablka, pomeranč, nasypu domácí brusinky zaveřené, zaliju tím nálevem na brusinky, zasypu skořicí, trochu cukru (moc ne, mamka nemá ráda, bráchovi zase naopak hodně
), do pytlíčku dám hřebíček, ještě i celou skořici, vymačkám trochu citronové šťáky a nakonec naliji trochu nějakého alkoholu (nejčastěji slivovice) a dám péct.
Musli pro bráchu: Osmahnu na rozpálené pánvičce sušené ovoce (brácha miluje naše brusinky, švestky, banán), přidám ovesné vločky a nasekané oříšky (směs mandlí, lískových, co mám doma…) a nakonec zaliji tekutým medem a ještě chvilku na pánvičce míchám. A konec. Sestřenka do toho má ještě ráda kokos, mamka zase rozinky…
Musli dělám každý týden, manžel ho snídá, bráchova přítelkyně chce na koleje
(jo a někdy do toho nasekám i čokošku)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem dostala od synovce udělanou dekoraci. Prázdnou lahev naplnil různými těstovinami, pískem, kamínky, čočkou, rýží…atd… ![]()
A je krásné a jednoduché. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Domácí marmeláda je super. Zvláště, když se s Tim někdo vy blbne. Udělá ty starosvetske etikety, přes vicko kostkovane plátno. A hlavně, když to je z jahod, borůvek, malin, tak je to fakt i hodnotný darek. Z rybízu nebo angreštu už min
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, já vyrábím korálkové ozdoby - hvězdičky, andílky, stromečky…šperky z korálků teda ne, ty neumím…jsem samouk podle těch brožurek TOPP nebo i návodů na internetu. Začínala jsem před x-lety se zvířátkama a ty jsou složitější než vánoční ozdoby, vánoční ozdoby jsou super, každý to vždy obdivuje, na vánoce začínám vyrábět tak už od září
, abych stihla dostatečný počet na rozdávání
- tím myslím i v práci, u kluků učitelkám apod…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@quickyq wow, to zní luxusně, to zkusím, děkuji
hlavně tchýni to 100% nadchne, tak na tohle je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit