Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky,
Potřebovala bych poradit…
Syn 4roky má občas suchý žalud, přes který se mu někdy udělá lehce bílý povlak. Čím bych mohla žalud ošetřit? Máte někdo zkusennost?
@lucad77
Sudocrem ale dost vysušuje, nebylo by to ještě horší? Používala jsem ho spíš na opruzeniny… ![]()
Taky se mi ten sudocrem moc nezda. Ja bych zvolila modrou Indulonu. Tou se snad pokazit nic neda ne? ![]()
@PastikaJatrova
Napadl mě třeba kokosový olej, měsíčkovou nebo heřmánkovou mast ale nevím, jestli se na tyto partie může dávat ![]()
Syn má dost citlivou kůži, tak se tak trochu bojím dávat parfemované krémy ![]()
@Kitia1
Proto bych zkusila tu indulonu a nebo se priklanim i k ty lekarsky vazeline. Se synem jsem resila na chirurgii pindu a tam mi i radila doktorka klidne kapnout olivovej olej. Ale to uplne nevim, jestli by resilo vas problem. Davam to jen jako priklad, od kteryho se muzete odpichnout ![]()
@Kitia1 popravdě, zeptala bych se telefonicky doktorky, zda je to normální a popřípadě co na to. Může to být i nějaké onemocnění (kvasinka, plíseň?).
Nám dr doporučila triamcinolon. Je to prý dobré i při stahování. Je to na předpis, tak zavolej doktorce a uvidíš.
Asi to teda radši alespoň zkonzultuji s doktorkou… Taky mě napadly kvasinky vzhledem k bílému povlaku, ale to si zas říkám, že by to měl pořád ![]()
Děkuji všem a přeji hezký zbytek večera ![]()
Já jsem asi divná, ale nepatlala bych mu tam nic, pokud nemá nějaký zdravotní problém.
@Kitia1 Mazu kluka cca od 2 let bepanthenem, aby měl vlacnou kuzicku a byla flexibilní a lépe se mu pretahovalo, protože měl pidi dírku. Bepanthenem nic nezkazis. Promastuje a používá se i na bradavky při kojeni. Pokud by to nepřešlo třeba do tydne tak bych řešila s mudr