Čím přikrýt miminko?

478
9.9.10 11:32

čím přikrýt miminko?

Ahoj holky, začínám 37tt a chystáme se nachystat postýlku a mě napadá… Čím bych měla miminko přikrývat na noc? Četla jsem někde, že pod hlavičku nedávat nic, jen třeba plýnku a že když malý miminko zakryjem třeba peřinkou, může si to dát na obličej a udusit se. Ale zase mi příjde, že když ho ničím nepřikryju, bude mu zima,ne? Nebo ho na noc dát do zavinovačky? Poraďte prosíííím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65395
9.9.10 11:36

Jako miminko byl Mates v rychlozavince…pak ve spacím pytli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
9.9.10 11:38

Jj, taky tak - nejprve zavinovačka a cca od 3 měsíce spací pytlík :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.9.10 11:39

Majda byla zavinutá do 6mi měsíců snad… až pak jsem vytáhla peřinku. No a teď ji stejně nechce, když už ji přemluvím a přikryju, tak stejně pak spí na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2957
9.9.10 11:39

Taky budu ze začátku asi používat rychlozavinovačku a pak spací pytel, ale malou peřinu už mám koupenou taky :-D můžeš toho vyzkoušet víc, malá od kámošky třeba v zavinovačce ani pytli spát nechtěla, potřebovala volnost, a pod peřinkou je spokojená. Jinak pod hlavičku nic, to až později. Fakt stačí plínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
9.9.10 11:40

Taky nejdřív zavinvačka pak když už byla malá, tak spací pytel. Pod hlavou jenom plínka - kvůli ublinkávání, aby se nemusela hned prát celá zavinovačka nebo u pytle prostěradlo. A zavinovačku příliš neutahovat v oblasti kyčlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
9.9.10 11:42

Jo a když jí byla v zavinovačce nebo pytli zima, tak jsem přes to ještě hodila peřinku a zatížila ji dole a po stranách petkama s vodou. Vypadalo to sice hrozně, ale měla jsem jistotu, že si peřinku nepřetahne přes obličej. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
9.9.10 11:49

Taky jsem ho měla v rychlozavinovačce od narození a dávala jsem ho na bok,ještě jsem přes něj přehodila lehoučkou deku… :palec:

Myslím že narozené miminko si přes sebe těžko přehodí deku,když se hýbe minimálně..takže deky do pasu bych se nebála. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
9.9.10 11:52

Taky jsem používala rychlozavinovačku a pak už peřinku,vždy jsem jí omotala okolo tyček,aby si jí malá nestáhla do obličeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
9.9.10 11:57

Mi jsme meli do 4.mesice rychlozavinku a pak jsem uz prikryvala dekou,ale ono to doted nema smysl,protoze nas prcek nesnese byt prikrytej a v pytli uz vubec ne,takze kdyz je zima,vic ho obleknu a proste je neprikrytej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65395
9.9.10 12:20

Ted už taky nesnese nic…takže víc oblékám na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
9.9.10 12:22

Za tuhle diskuzi zakladatelce mooooooooc děkuji!!! :kytka: Holky vyvedly jste mě z omylu…myslela jsem že by mimínek mohl bejt hned ve spacím pytli a přes něj peřinku…takže koukám, že úplně špatné uvažování. :roll:

A dotaz: co v kočárku? Tam taky pod hlavičku jen plínku? teda bude ve fusaku, pač bude na zimu, ale polštářek teda taky ne? :-?

jsem fakt hrozná, potřebovala bych dostat k miminku obsáhlý manuál :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
9.9.10 12:39

prodigy naco manuál, hele ber to tak že budeš ráda když se ti do moderních kočárů/korbiček vleze mimino ve fusaku. Polštářek netřeba, ani ta ozdobná peřinka. Já se bavila když jsem viděla v zimě kočár - mimino v kombinéze, fusaku, nánožníku a na tom nánožníku ozdobná peřinka s kraječkama - do korby se jinak nevešla.
a jinak u mě na spaní netřeba rychlozavinka, ta je moc malá, oba synové preferovali velkou deku složenou na čtvrtinu a do ní byli zabaleni tak že čouhal jen obličej, cca do půl roku věku… pak občas pytel, nebo nic (podle teploty okolí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
9.9.10 12:42

malá spí od začátku pod peřinkou, když byli tepla, tak jen pyžámko a lehkou deku. Když bylo chladno tak pyžamo, spací pytlík (malý 0-3 měsíce ) a ještě deku. Malá je cestovatelka a rozhodně se jí nelíbí v zavinovačce, každé mimi je jiné. Krom toho, dají se koupit opravdu malinké deky, takže nemusíte hned kupovat tu 130×60cm.

Příspěvek upraven 09.09.10 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.10 12:42

možná bude lepší dávat pod hlavičku plínku než plýnku…

promiň, nedalo mi to…

jinak u nás u prvního - rychlozavinka a pak 2 pyžámka, protože pod peřinou být nechtěl, naštěstí to bylo v létě.
U druhýho - rychlozavinka, spací pytel, a teď už začínáme s peřinou, ale pořád má ten spací pytel na sobě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4