Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, začínám 37tt a chystáme se nachystat postýlku a mě napadá… Čím bych měla miminko přikrývat na noc? Četla jsem někde, že pod hlavičku nedávat nic, jen třeba plýnku a že když malý miminko zakryjem třeba peřinkou, může si to dát na obličej a udusit se. Ale zase mi příjde, že když ho ničím nepřikryju, bude mu zima,ne? Nebo ho na noc dát do zavinovačky? Poraďte prosíííím ![]()
Jj, taky tak - nejprve zavinovačka a cca od 3 měsíce spací pytlík ![]()
Majda byla zavinutá do 6mi měsíců snad… až pak jsem vytáhla peřinku. No a teď ji stejně nechce, když už ji přemluvím a přikryju, tak stejně pak spí na ní.
Taky budu ze začátku asi používat rychlozavinovačku a pak spací pytel, ale malou peřinu už mám koupenou taky
můžeš toho vyzkoušet víc, malá od kámošky třeba v zavinovačce ani pytli spát nechtěla, potřebovala volnost, a pod peřinkou je spokojená. Jinak pod hlavičku nic, to až později. Fakt stačí plínka.
Taky nejdřív zavinvačka pak když už byla malá, tak spací pytel. Pod hlavou jenom plínka - kvůli ublinkávání, aby se nemusela hned prát celá zavinovačka nebo u pytle prostěradlo. A zavinovačku příliš neutahovat v oblasti kyčlí.
Jo a když jí byla v zavinovačce nebo pytli zima, tak jsem přes to ještě hodila peřinku a zatížila ji dole a po stranách petkama s vodou. Vypadalo to sice hrozně, ale měla jsem jistotu, že si peřinku nepřetahne přes obličej. ![]()
Taky jsem ho měla v rychlozavinovačce od narození a dávala jsem ho na bok,ještě jsem přes něj přehodila lehoučkou deku… ![]()
Myslím že narozené miminko si přes sebe těžko přehodí deku,když se hýbe minimálně..takže deky do pasu bych se nebála. ![]()
Taky jsem používala rychlozavinovačku a pak už peřinku,vždy jsem jí omotala okolo tyček,aby si jí malá nestáhla do obličeje.
Mi jsme meli do 4.mesice rychlozavinku a pak jsem uz prikryvala dekou,ale ono to doted nema smysl,protoze nas prcek nesnese byt prikrytej a v pytli uz vubec ne,takze kdyz je zima,vic ho obleknu a proste je neprikrytej.
Za tuhle diskuzi zakladatelce mooooooooc děkuji!!!
Holky vyvedly jste mě z omylu…myslela jsem že by mimínek mohl bejt hned ve spacím pytli a přes něj peřinku…takže koukám, že úplně špatné uvažování. ![]()
A dotaz: co v kočárku? Tam taky pod hlavičku jen plínku? teda bude ve fusaku, pač bude na zimu, ale polštářek teda taky ne? ![]()
jsem fakt hrozná, potřebovala bych dostat k miminku obsáhlý manuál
![]()
prodigy naco manuál, hele ber to tak že budeš ráda když se ti do moderních kočárů/korbiček vleze mimino ve fusaku. Polštářek netřeba, ani ta ozdobná peřinka. Já se bavila když jsem viděla v zimě kočár - mimino v kombinéze, fusaku, nánožníku a na tom nánožníku ozdobná peřinka s kraječkama - do korby se jinak nevešla.
a jinak u mě na spaní netřeba rychlozavinka, ta je moc malá, oba synové preferovali velkou deku složenou na čtvrtinu a do ní byli zabaleni tak že čouhal jen obličej, cca do půl roku věku… pak občas pytel, nebo nic (podle teploty okolí)
malá spí od začátku pod peřinkou, když byli tepla, tak jen pyžámko a lehkou deku. Když bylo chladno tak pyžamo, spací pytlík (malý 0-3 měsíce ) a ještě deku. Malá je cestovatelka a rozhodně se jí nelíbí v zavinovačce, každé mimi je jiné. Krom toho, dají se koupit opravdu malinké deky, takže nemusíte hned kupovat tu 130×60cm.
Příspěvek upraven 09.09.10 v 12:42
možná bude lepší dávat pod hlavičku plínku než plýnku…
promiň, nedalo mi to…
jinak u nás u prvního - rychlozavinka a pak 2 pyžámka, protože pod peřinou být nechtěl, naštěstí to bylo v létě.
U druhýho - rychlozavinka, spací pytel, a teď už začínáme s peřinou, ale pořád má ten spací pytel na sobě.