Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lara Farseer jasně, však akutně, krátkodobě, ale na delší dobu to je sebevražda, nebo při nevážných stavech, na to promazání… za svou praxi už jsem taky leccos viděla a není to dobré, to je jak s atb kolikrát, lidi každou odřeninku nebo záděrku jedou framykoinem a to mi zůstává taky rozum stát.. a dr je v tom ještě podpoří a píšou to jak na běžícím páse.. ale to už je trochu OT ![]()
Zakladatelko, jestli je to v akutní fázi, troška kortikoidů neublíží, ale opatrně… a pak promazávej něčím přírodním, mrkni na tu weledu, bambucké máslo a nebo tak ![]()
@Jogo-Bela
Všechno se musí s mírou no
.
Jinak díky za varování ohledně ty Lipobase repair, přepnu na něco jiného. I když teď jen promazavam tím mlékem od A-dermy a jedno mini ložisko v trislech (špíčky no) právě tou Lipobasi.
Já osobně trpím atopickým ekzémem a používám Balneum (olejíček do vody). Dost mi to na tu suchou kůži pomáhá a promašťuje a potom bambusové máslo, excipial, lipobase - střídám to, protože si tělo vždycky na tu látku zvykne a přestane mi to zabírat/pomáhat ![]()
My toho vyzkoušeli teda dost a zdálo se mi, že po některých olejích je kůže ještě více vysušená. Nakonec z toho nejlépe vyšla obyčejná modrá indulona, krásně kůži promastí a není dráždivá. ![]()
@Milis666 no a mě právě po modré infuloně hrozně svědí kůže 😑 je fakt že každý reaguje jinak 😔
@Kiminkkka píše:
@Milis666 no a mě právě po modré infuloně hrozně svědí kůže 😑 je fakt že každý reaguje jinak 😔
Aha tak to je fakt, já nesnesu Niveu ![]()