Mast na atopický ekzém Bio Atopik - zkušenosti

5833
10.4.19 16:50

@avav Ahojky, tak já s tím zkušenost nemám, takže nemohu předat zkušenost konkrétně s tímhle, za to mohu předat životní zkušenost a co mně opravdu pomohlo.
AE trpím cca od svých 9 let (je mi 27). Celoživotně se mi AE zhoršoval v zimním období, pomáhaly různé masti, ale s obsahem kortikoidů, které jsou pro tělo dost zátěžové a nesmí se užívat dlouhodobě, jen s pauzami. Po několika letech věčného stresu z toho, jak se ho nadobro zbavit jsem to vzdala s tím, že prostě AE se jen tak vyléčit nedá a vždy se bude objevovat a mizet, a že ho kortikoidama v případě nouze zaženu.
Nedávno (cca 3 měsíce) jsem se rozhodla skoncovat se svými faldy a začala chodit k výživovému poradci. Odstřihla jsem tedy veškeré přílohy (rýži, brambory, těstoviny, pečivo, atd.) Stravuji se hodně zeleninou, ovocem, masem, rybami, bílými jogurty, kefírem, tvarohy. Nesladím, nejím sladké obecně (zcela jsem vyřadila)… a najednou se dívám po svém těle, kde kdysi bývaly ekzémy a zcela zmizely. Takže za mě: Mně po X letech řešení tohoto problému nakonec pomohla změna stravy a komplet jídelníčku. A sama bych nevěřila, jaký vliv to může mít, kdybych neměla tu zkušenost. Neříkám, že to třeba zabere i u Vás, ale minimálně to stojí za zkoušku, a pořád je to menší a zdravější zásah pro tělo, než tisíce mastí se zázračnými sliby.
Doufám, že třeba tahle moje zkušenost pomůže někomu dalšímu. Já bych tomu teda sama nevěřila asi, kdyby mi to někdo řekl, že stačí změnit stravu, ale přísahám, že mně to zafungovalo a přítel se sám divil, že po těle nemám ani jeden flek. A že jsem měla i na nohách popraskané až do krve, pálilo to, bolelo a nemám tam známku ničeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2994
11.4.19 09:47

Nejprve bych se pídila po složení, protože některé byliny jsou alergeny a je potřeba vědět z čeho to je. Pak bych jednotlivé byliny nejprve vyzkoušela na malém kousku kůže (odvar, obklad) a pak teprve vyzkoušela tuto mast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
8.5.19 21:43

Také mě zajímá zkušenost. Dívala jsem se na to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
16.5.19 20:30

Fakt nikdo? Uplne me svrbi ruka to objednat, ale ma tam podezrele 100% kladnych reakci a ta rychlost vyhojeni… na to, ze je to pry jen par olejicku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2994
23.5.19 12:26

Koukám se na složení a už vím, že bych ji nemohla - heřmánek, měsíček na to jsem alergická
dále čtu, že jde v podstatě o oleje, sádlo a bylinky = to bych nemohla, protože jsem zjistila, že lépe než mastit kůži, je ji hydratovat, oleje a sádlo kůži ucpává a ta je pak víc podrážděná
Pokud mast zkusíte, tak dejte vědět, jak vám vyhovovala a taky jak dlouho vám vyhovovala. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.19 17:41

Bio atopik

My jsme vyzkoušeli, jelikož za celou dobu nám krom kortikoidu nezabralo nic a už jsme byli zoufalí. Dcerka 1,5 nemohla spinkat, pořád se drbala atd. Začali jsme s bio Zinem ( ten je na mokvajici ekzém) a už po prvním namazani je kůže zklidnena a hlavně nesvedi. Po třech dnech začneme mazat bio atopic- bylinou mast (na suchý ekzém)až do zahájení, ale mě tedy velice překvapila a věřím tomu, že se toho ekzemu konečně zbavíme. Určitě to nejsou pro mě vyhozené peníze!

• Citovat
  • Upravit
29.3.20 10:10

Bioatopic

Mám ho tři dny a jsem celkem spokojená. Už se nebudim v noci s rozsktabanyma rukama. Takže za mě super, doporučuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
2.4.20 12:16

Ekzém

Vím o masti i přírodním olejíčku z měsíčku lékařského, ten vysušuje postižená místa, ale musí se pravidelně a opravdu je to běh na dlouhou trať, ale po čase se to začne zmírňovat a pak jsem se toho zbavila. Mám ráda přírodní věci bez chemie, proto píšu svou zkušenost s těmihle produkty :) 100 % přírodní produkty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek