Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
zaujimalo by ma, podla akych kriterii vyberate farbu kociku. Napr. ci moze byt cervena aj pre chlapcov, ci sa v tmavych kocikoch deti v lete viac potia (v ciernych - to je jasne, ale napr. aj v sivych?), ci na bezovej vidno viac spinu… a tak.
Pokial sem nahodou zavita niekto, kto ma golfky PP Pliko - aky mate odtien (z kolekcie 2005 alebo 2006) a ako ste s nim spokojni?
Dakujem, Jana
Ahojky tak já se řídím tím co se mi líbí a tudíž jsme měli hluboký(pro kluka)červený a sporťák máme oranžovo-modrý a golfky červeno modré ![]()
Gabule
Já myslím, že pokud nedáš růžovou klukovi, tak je to celkem jedno, záleží na vkusu každého:)
My jsme pro holčičku koupili modrobéžový (kostičky částečně) a to jsem věděla, ež to holka bude (jenže ona šla i z porodnice v modrém:)))
Asi bych hledala tmavší barvu, na tom tolik nevynikne špína.
A máme golfky Coneco Rider a jsou modro (světle i tmavě) červené (tam jsem váhala mezi červenými, ale moc by se mi nelíbilo, kdyby seděla v červených golfkách v růžových šatech).
Gabča a Bára
Ahoj.
Asi záleží na vkusu maminky ( tatínek obvykle jen schválí
).
Já miluju modrou barvu, takže kombinace je také modrá - 3 odstíny ( nevěděli jsme, že budeme mít chlapečka). Golfáče jsme koupili ve stejné barevné kombinaci ( používám na ně nánožník z kombinace).
Myslím, že kočárek by neměl být celý světlý - pak je vidět každý flek, ale kombinace béžové a červené …, ani příliš tmavý v létě v něm bude horko. Jinak asi záleží na výrobci a materiálu - některé mohou šisovat.
Myslím, že na pohlaví dítěte až tak nezáleží ( ovšem chlapeček v růžovém kočáru by fakt vypadal divně). My máme modrý kočár, Radimek nosí různé barvy, ale ne růžovou, bílou a červenou málo, ale protože má dlouhé řasy, tak si ho pletou s holkou.
Beruška
Dvojkombinaci jsme vybrali zeleno béžovou a to jsme s jistitou věděli, že to bude holka a teď jsme byli vybírat golfky a já chtěla červené a měli tam ještě šedo béžové a ty chtěl manžel. Nakonec mě přesvědčil, že ty druhé budou lepší a měl pravdu jsou perfektní.
Vyber si jakou chceš barvu, která se ti líbí nejvíc.
Ivulka
Kočár máme béžový, není na něm nic vidět (jako špína a tak), zdá se mi ta barva praktická. Hlavně proto, že jsem perfekcionista, tak se mi k němu i dobře oblíká
Ivča_K
Prvni kocar sportak byl sedo vinovo cernej Quinny a uplne idealni kombinace. Mame holcicku. Pak golfky zluty Inglesina Espresso - uplnej ulet. Vybirala jsem ho, ze na nem nebudou videt rozpatlane rohliky a piskoty, tak ty sice nejsou, ale je na nem videt vse ostatni. Navic na zlutej sly v lete vosy a ruzni broucci…takze zlutou nebrat. No a ted mame Quinny ZAPP v olivove zelene a to je panecku barvicka. Spina na ni neni videt a dcera v cervene, ruzove a bezove bundicce se v nich vyjima. Dneska jsem do nej dokoupila fusak Aesthetic tmave zeleny nepromokavy vrsek a oranzovy vnitrek a vypada to moc hezky. Tmave zelena hezky ladi s olivovou a oranzova pro zmenu slusi dceri…toz tak.
Osobne si myslim, ze v cervenem kocarku se tmave obleceny chlapecek treba v modre hezky vyjima. lepe nez v cervenem kocarku ruzova holcicka - to je na muj vkus az moc preslazene.
neprihlasena Hanka1
My máme pro kluka kočárek červený a to proto, že mě tmavé barvy příjdou moc smutné a pro miminko nepatřičné. Myslím, že kromě bílé je asi na každé barvě nějaká špína vidět, musela by to být strakamakatina, aby ne. A přes léto jsem si nevšimla, že by se hmyzákům červená nějak zvlášť zamlouvala. Taky se asi tmavý kočár přes léto víc vyhřívá.
Tak ať se můžeš s kočárkem a miminkem pyšnit,
Věrka
Vybírali jsme aby: na něm nebylo všechno vidět, byl spíš tmavší, nebyly v něm agresivní barvy, na které by mimčo vidělo (aby ho to nerušilo, když usíná - i když je možné, že už si moc vymýšlím
) a aby se mi hodilo k oblečení, kterého mám nejvíc. A aby nevypadal kýčovitě. Na pohlaví mimíse nekoukáme, naivně doufáme, že nám ten kočátek vydrží beztak víc jak jedno dítko, ale aby nevypadal úplně jednoznačně pro kluka ani holku.
Naštěstí náš vybraný model mají ve velmi pěkné kombinaci zelené a zelené a takové pěkně rezaté a moc se mi líbí, tak snad ho budou mít i až budeme objednávat ![]()
Jelikož jsem nevěděla, jestli to bude kluk nebo holka a i ted je to taková 50% jistota na holku volila jsem kombinaci červenočerné u sportáku a korba je červená, uvnitř smetanová, je to moooc heská barvička a myslím, že je jak pro kluky i holky, takže červené u kluka bych se rozhodně nebála, právě naopak, je to barva veselá a děti mají rády veselé barvy i když od narození, rozeznávají ze začátku pouze černobílou barvu . Aleží jen na tvém vkusu a barvách co výrobcë nabízí a že toho je, přeji štastný výběr
Já jsem vybírala „nesvětlý“ kočár - máme šedomodrý (takový drobně kostkovaný) v kombinaci s tmavě modrou a béžovou. Té béžové je tam málo, ale dneska už bych si dala pozor hlavně na to, KDE je ta světlá barva umístěna… my ji máme na boudě hned na kraji (ano, přesně ten kraj, za který se bouda chytne a manipuluje se s ní) na nánožníku (kde dopadne dítko s upatlanýma rukama) a na boku kočárku (kde se nám vždycky tlapkama opřel pes).
Takže sice málo béžové, ale na dost blbých místech… tudíž občas špinavé. Golfky jsem vybrala tmavší hnědo-zlaté kárované, na těch fakt není vidět, že si tam dcera vleze sama v zabahněných botách.....
Hanka
Posuniem este diskusiu hore…zvlast by ma zaujimali nazory maminiek, ktore maju kocik Peg-Perego s potahom z kolekcie 2005 alebo 2006 - ktory potah sa osvedcil alebo naopak neosvedcil… myslim napr. z hladiska toho, ci je v nom v lete teplo, ci sa hodne spini a tak.
Dakujem, T.
Myslím,že je docela zá:,–(ní,jestli jde potah slíknout a hodit do pračky. Ten náš tmavomodrý je tam furt ![]()
Tak já jsem si vždycky říkala jako velká milovnice růžové barvy, že jestli někdy budu kupovat kočárek pro holčičku tak rozhodně a jedině růžový.
Dokonce jsem se i poohlížela jestli takové existují. Nikde nebyl žádný vidět a tak jsem si říkala, že si pro něj dojedu třeba do Německa. Teď mě teda čeká nákup kočárku TP mám 25.6., a pravděpodobně to je holčička, ale mezitím jsem zjistila, že růžový kočárek je dost nepraktický i když se dá potah sundat a hodit do pračky. Takže samozřejmě už koukám po červeno-černých nebo už i modrých nebo šedých. A v té době se všude vynořily kočárky v různých odstínech a kombinacích růžové ![]()
Ještě jsem si říkala, že kdybych koupila růžový a druhé mimi by byl kluk tak by to vypadalo divně, ale po pročítání různých diskuzí na téma kočárky pochybuju, že existuje kočárek, který vydrží déle než 1 rok. Ale vlastní zkušenost nemám.
Já jsem před pár dny vybírala golfky. Ve výrobci a typu jsem měla jasno - Peg Perego Pliko P3, ale horší bylo rozhodování, jakou barvu. Nakonec vyhrála červenošedá barva z kolekce 2005 (Metallica). Podotýkám, že máme kluka, a myslím, že tahle barva je vyloženě klučičí. Máme hodně džínových oblečků, takže se bude prcek v temně červeném kočárku pěkně vyjímat. Jinak musím říct, že mě potahy z kolekce 2006 u Peg Perega hodně zklamaly, a to jak materiály, tak barevnými odstíny. Snad s výjimkou barvy Toffe (hnedo - béžová) a Mint (černá - pistáciová), ale ty jsou zase dost tmavé, hlavně na té Mint převládá černá barva, což mi nepřipadá na léto moc praktické. Letošní červená (Rubino) je taková divná, světle červená, v kombinaci se světlejší šedou, prostě to není ono.