Čím se zavděčíte dcerkám?

5425
10.11.17 19:33

Čím se zavděčíte dcerkám?

Nadpis neberte prosím doslovně :lol:

Co mají rády vaše dcery? Co rády kupují? Co vy jim kupujete aby jste jim udělaly radost?

Mojí táhne na 5let a už zhruba rok jí nejvíc zajímá oblečení, boty, ráda by i šminky, laky na nehty, šperky… Prostě móda. Na jednu stranu je to pro mě jednodušší, vím že bude skákat radostí i za spoďáry, na druhou stranu začíná být otravná, co týden otravuje že chce koupit něco z výše vyjmenovaného, což zkrátka odmítám a odkazuju ji na svátky/narozeniny/Ježíška či na dobu, až to bude třeba, až z něčeho vyroste. U mě tedy přes otravnost příliš nepochodí, max jednou měsíčně a to jí,,nutím" vybrat si to, co zrovna potřebuje. Bohužel manžel jí rád udělá radost, na něj to ani nezkouší, jen se zmíní a tatínek s ní jde koupit mikinku (má jich přece jen sedm a žádná není dost Frozen), rovnou jí nechá vybrat čepici, těch má jenom deset, aby bylo dílo dokonáno, vezme jí do obuvi a koupí jí nový boty. Tenisky teď na zimu :zed: :lol:

Aby to bylo fér, se synem (6) běhá po prodejnách s rybářskými potřebami (už si sami můžem otevřít obchod) a samo že do hračkáren.

Taky máte doma otravný parádnice? Samozřejmě si i hraje s panenkama, stavebnicema, s manželem mastí prší a jiný, ale fakt není den, aby vystřídala šaty, sukně, džíny… Kdyby to bylo na mě, navlíkla bych jí do lacláčů, bílé triko a na nohy farmy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30826
10.11.17 19:37

Tak zase bude mít na módu cit, to má taky něco do sebe. Ta moje 6 letá, tu zajímají jedině šaty, šaty, šaty - nosila by je ke všemu, když je zima, tak je to strašná tragédie. Ale klidně si vezme zelení ponožky, proužkované legíny a k tomu punítkaté růžové tričko. Hlavně, když má přes to šaty - který jí stejně neladí. Takže chodí jako hastroš - čistá, to jo, ale totálně nesladěná. Když jsem ještě nechodila do práce, tak se doma převlékala klidně 3× denně, ale jen ty šaty, zbytek oblečení jí je úplně ukradený. Šaty by chtěla kupovat pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4458
10.11.17 19:44

No dcera má také ráda módu. Ale hadříky teda nekupuji na přání, jan když něco potřebuje. Radost jí udělají třeby sponky, gumičky, nějaké korálky a pod. Všechno na tvoření, takže různé papíry, pastelky, barvičky, lepidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.11.17 19:44
@acimedaca píše:
Tak zase bude mít na módu cit, to má taky něco do sebe. Ta moje 6 letá, tu zajímají jedině šaty, šaty, šaty - nosila by je ke všemu, když je zima, tak je to strašná tragédie. Ale klidně si vezme zelení ponožky, proužkované legíny a k tomu punítkaté růžové tričko. Hlavně, když má přes to šaty - který jí stejně neladí. Takže chodí jako hastroš - čistá, to jo, ale totálně nesladěná. Když jsem ještě nechodila do práce, tak se doma převlékala klidně 3× denně, ale jen ty šaty, zbytek oblečení jí je úplně ukradený. Šaty by chtěla kupovat pořád.

U nás je to trochu jiný. Holka to s hadrama umí. Jednou mě ředitelka v mš říkala, že se na holce vyřádím, že jí hezky oblékám, sladěně… :P Jsem jí na férovku řekla, že to ona sama, i di chystá večer :mrgreen:

Zrovna včera si připravila khaki tříctvrťáky do školky, poprosila mě, jestli bych jí nepodala tričko. Tak jí podávám zelený a ona vytřeštila oči, co to jako podávám, že ke khaki se nejvíc hodí prý růžové, nebo bílé 8o Do včera jsem to nevěděla :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
10.11.17 19:45

Naše holky - 6 a 4 roky - jedou na hlavolamech - IQ puzzle, na ledové kře, apod. A malování, vyrábění.

Příspěvek upraven 10.11.17 v 19:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.11.17 19:47
@cverunka píše:
No dcera má také ráda módu. Ale hadříky teda nekupuji na přání, jan když něco potřebuje. Radost jí udělají třeby sponky, gumičky, nějaké korálky a pod. Všechno na tvoření, takže různé papíry, pastelky, barvičky, lepidla…

Jj, já to dělám stejně. Sponky ztrácí ve školce, tak jí občas koupím když narazím, jinak taky tvořivé věci. Ostatní otravuje, čemuž odolávám, snad přežiju pubertu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
10.11.17 19:47

Aktuálně chce všechno, na co běží reklama v televizi :mrgreen: Stojí před televizí a říká tohle chci a tohle taky mami/tati koukej, to potřebuju koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
10.11.17 19:48

@Borůvka1990 Já je beru do sekáče, tam mi nevadí utráce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.17 19:51

Já už to radši pouštím všechno jedním uchem tam a druhým ven, protože to je denně něco :mrgreen: a nejhorší to je teď před svátky kdy je ta masáž dětí v podobě reklam až nechutná. Denně tak pět požadavků koupíme to? Napiš mamko Ježíškovi ať koupí. Vždycky odpovím jen ano a za deset minut o tom neví. Jo pokud o něčem mluví dlouho a vím, že to chce tak ano to koupím. A upřímně tříleté se ani moc zavděčit nejde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.11.17 19:52
@Aries6 píše:
Naše holky - 6 a 4 roky - jedou na hlavolamech - IQ puzzle, na ledové kře, apod. A malování, vyrábění.Příspěvek upraven 10.11.17 v 19:47

Super :palec: Moje taky ráda maluje a miluje puzzle, nejvíc ale playdooh sady, u toho vydrží i dvě hodiny bez promluvení :mrgreen: Jen jí to kazí to módění :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.11.17 19:53
@pikola píše:
Aktuálně chce všechno, na co běží reklama v televizi :mrgreen: Stojí před televizí a říká tohle chci a tohle taky mami/tati koukej, to potřebuju koupit…

Jooó :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.11.17 19:55
@Aries6 píše:
@Borůvka1990 Já je beru do sekáče, tam mi nevadí utráce :D

My tak půlku hadrů směňujeme s kámoškou, ona mě po holce a já jí po klukovi. Něco babi a tak… Když jdem (musíme) kupovat, tak kik a pepčo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
10.11.17 19:59
@LimitedEdition píše:
Já už to radši pouštím všechno jedním uchem tam a druhým ven, protože to je denně něco :mrgreen: a nejhorší to je teď před svátky kdy je ta masáž dětí v podobě reklam až nechutná. Denně tak pět požadavků koupíme to? Napiš mamko Ježíškovi ať koupí. Vždycky odpovím jen ano a za deset minut o tom neví. Jo pokud o něčem mluví dlouho a vím, že to chce tak ano to koupím. A upřímně tříleté se ani moc zavděčit nejde :mrgreen:

Jj, já to mám stejně. Je fakt že třeba v marketu otravná není, nedávno se rozhlížela v lídlu, ptám se jí co hledá a ona že baleríny :pocitac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30826
10.11.17 20:01
@Borůvka1990 píše:
U nás je to trochu jiný. Holka to s hadrama umí. Jednou mě ředitelka v mš říkala, že se na holce vyřádím, že jí hezky oblékám, sladěně… :P Jsem jí na férovku řekla, že to ona sama, i di chystá večer :mrgreen:Zrovna včera si připravila khaki tříctvrťáky do školky, poprosila mě, jestli bych jí nepodala tričko. Tak jí podávám zelený a ona vytřeštila oči, co to jako podávám, že ke khaki se nejvíc hodí prý růžové, nebo bílé 8o Do včera jsem to nevěděla :oops: :lol:

tak to je super, to jí bude v budoucnu k potřebě :palec: akorát aby jí to moc nevlezlo do hlavy… prostě bude na modu, tak spíš jí začít učit, jak a kde sehnat slušné kousky, aniž za ně pustit spoustu peněz a že kvalita je lepší než kvanita - když umí tak dobře kombinovat, tak koupit takové věci, které se jí hodí „ke všemu“ a nebo ví, s čím to co má doma bude kombinovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2688
10.11.17 20:06

Moje dcera je uplný opak. Budou jí teda teprve 4, tak třeba se to ještě změní. Ale zatim si oblékne, co jí připravim(legíny, triko, šaty nosí jen v létě) a je jí to uplně šumák. Ledový králoství apod jí zatim taky nebere. Má ráda svého staršího bratrance a podle toho se odvíjí i co chce za hračky, takže momentálně chce pistoli od Nerf a náký střílecí auto taky od té značky. Jinak jí radost udělá uplně vše co jí koupim..např. nějakou dobrotu, pitíčko, pastelky, omalovánky, dětský časopis, puzzle, atd…no uvidíme v pubertě, jak se bude tvářit, až jí přinesu z nákupu pitíčko s brčkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí