Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Otázka je myslím jasná…
Já teda začnu: od doby, co se snažím opět přibrat na zdravou váhu (úspěšně, už je třeba brzdit
), tak hlavně oříškovými másly. A nebo sandwichem inspirovaným britským stylem. Ale místo „jelly and peanut butter“ jsem to vylepšila na „peanut butter and dark chocolate spread“
A jinak každoročně touto dobou se přecpávám melounem, ale opravdu přecpávám - běžně celý meloun za den. No a měla bych dodržovat kvůli ABKM bezmléčnou dietu, ale posledních pár měsíců jsem na to dost kašlala - taky je mi po těch věcech blbě, ale dobře mi tak, to musím zase napravit a striktně začít dodržovat.
A co vy?
(EDIT: jsem pako, místo „jelly a PB“ jsem pvodně napsala „peanut butter and peanut butter“)
Příspěvek upraven 08.09.23 v 20:13
Miluji jen řízky. Takže asi jen řízky. Ale umím udělat i v troubě bez tuku. Není třeba je vůbec smažit. V troubě jsou spíš stripsy kuřecí.
Vrátila jsem se koncem srpna k posilování. Udělala jsem si doma takový trochu mini kruhač (trampolína, různá závaží, čínky, posilovací lavice). Tu si teda koupil manžel. Ale oblíbila jsem si ji. Ještě chci něco předem od Ježíška, ať to rozšíříme. Plus procházka se psem. Tak nějak jsem hodná. Dokonce ani na brambůrky nemám chuť.
Příspěvek upraven 08.09.23 v 20:11
@Bytsamsebou píše:
Nutella, to je jasné.
Mně víc právě jede buď ta dark chocolate pomazánka (z DMka), a nebo čokoladová oříšková másla bez přidaného oleje a cukru. Nutella mi taky chutná moc, o tom žádná
ale přijde mi trochu moc sladká, a hlavně - od ní se nemůžu odtrhnout vůbec, těch ostatních mi stačí míň.
@BlackBlue píše:
Mně víc právě jede buď ta dark chocolate pomazánka (z DMka), a nebo čokoladová oříšková másla bez přidaného oleje a cukru. Nutella mi taky chutná moc, o tom žádnáale přijde mi trochu moc sladká, a hlavně - od ní se nemůžu odtrhnout vůbec, těch ostatních mi stačí míň.
Nutella je Nutella, nic ji u mě nepřekonalo
.
Jeeeje, tebe by britove hnali
Pb&j je ciste americka vec, sandwich v britskem stylu je bily toust, maslo a crispsy, nejlepe salt n vinegar nebo cheese n onion ![]()
Moje deti maji radi jelly a biscoff pomazanku dokupy, taky pekna prasarna. Mne staci nutella ![]()
Domů nekupuju brambůrky (paprika Bohemie). Sežrala bych to na jeden zátah. Višně v čokoládě miluju a tak si je taky nekoupím o to jsou k svátku cenější.
V zimě ujíždím na mandarinkach, pomerančích a grepech.
Kitkat peanut butter nebo nugeta (případně nutella s arasidovym máslem).
Jsem hrozně na sladký a děkuju svému spalování, že ještě nemám metrák. Ale musím brzdit, už to fakt přeháním.
Omlouvám si to, že než žrát antidepresiva, to radši tu čokoládu. ![]()
Tak já se v jídle krotím, dnes k obědu třeba brambory s tzaziki salátem to miluji, ale pak si zhřeším večer vínem, proseccem..
Jsem na zlucnikove dietě, takže si ujíždím na suchých rohlicich.
Ne, jako fakt mi začaly dost chutnat.
Ještě před pár lety jsem milovala kombinaci lays brambůrek namáčené do nutellky
Jinak tedy celý život miluju šopák ![]()
Já v Británii rok a půl žila
A aspoň na severu, kde jsem byla, to populární bylo. Ale bylo to univerzitní město, docela dost mezinárodních studenů. A nebo začínají být Britové taky docela „zamerikanizovaní“.. ale máš pravda, že „cheese and onion“ byl ještě typičtější, ten jsem úúplně opomenula.
s toastem s crispsy jsem se naopak zase nesetkala… crisps frčely všude samostatně.
@alynch píše:
Jeeeje, tebe by britove hnaliPb&j je ciste americka vec, sandwich v britskem stylu je bily toust, maslo a crispsy, nejlepe salt n vinegar nebo cheese n onion
Moje deti maji radi jelly a biscoff pomazanku dokupy, taky pekna prasarna. Mne staci nutella
Když už se tu zmiňují takové extra kombinace tak za mě vedou solené brambůrky a k tomu si přikusovat mrkev. Nějak jsem to zkusila už v dětství a od té doby mám solené chipsy nejraději právě s mrkví. Ale jen solené, s jinými příchutěmi to nejde.
Ty „furttožery“ mi nesmí domů. To bych taky sežrala na posezení
Tak se řídím zásadou nekoupím, nemám, nesežeru. Ale jo, teď jsem hřešila na dovolené. Sice kafe bez ničeho, ale k tomu zmrzlinu a ještě k se šlehačkou a oplátkou a posypem navrch a tatarák s topinkama. S hodně topinkama ![]()
@BlackBlue píše:
Já v Británii rok a půl žilaA aspoň na severu, kde jsem byla, to populární bylo. Ale bylo to univerzitní město, docela dost mezinárodních studenů. A nebo začínají být Britové taky docela „zamerikanizovaní“.. ale máš pravda, že „cheese and onion“ byl ještě typičtější, ten jsem úúplně opomenula.
s toastem s crispsy jsem se naopak zase nesetkala… crisps frčely všude samostatně.
Anglie jeste jo, ale neumim si predstavit Scoty, jak si mazou na chleba pb and jelly
ale deti treba jo, jako obed do skoly, proc ne. Crispsy v toustu jsou hodne irska zalezitost, ale v UK severne od hranice jedou taky
cheese n onion jsou v pohode, vinegar nemusim
ale vzala jsem si Ira, musim pretrpet i vinegar ![]()