Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mimochodem, s psaním docela bojujeme, ale tužkou to jde ještě hůř (resp. svádí to k odfláknutí) než tím Tornadem. A nevim, jestli to bylo v týhle diskusi, ale někde jsme nakousli, že perem můžou psát až ti, kdo zvládnou dobře psaní tužkou - takže u nás ne, u nás opravdu začali všichni najednou s perem.
@pe-terka, ohledně pilota - opravdu ho nedoporučují do 1 a 2 třídy… tornadem děti píší, to vím, ale ja chci hrotove, pro výše zmíněné vlastnosti…
@MarieP píše:
@pe-terka, ohledně pilota - opravdu ho nedoporučují do 1 a 2 třídy… tornadem děti píší, to vím, ale ja chci hrotove, pro výše zmíněné vlastnosti…
jj, máš pravdu, mě holka tím svým hučením hrozně zblbla. Když se nad tím zamyslím, opravdu není ergonomicky ideální, zvášt pro levačku. Příště má smůlu, ale bude prskat.
Nejlepší je pořídit to mazací pilot. Stojí 80 Kč asi, ale lepší, než mazání zmizikem a potom ty díry v sešitě
@krtek93, no ono to hrotove pero je fajn, ze dítku nedovolí moc tlačit - nepiše a pokud ho špatně nakloní, taky nepise…takže to právě děti učí „dobře psát“ když se to učí a fixuji si to…
Vim, ze prvorozeny psal perem až do 3 třídy, problémy s grafomotorikou…jen uz nevím, co měl za pero…
ale něco se mi plete, ze Maped…
@MarieP A vám nic učitelka nedoporučila? U nás právě bombičkový nechtěla. A to je učitelka s praxí 35 let. V první třídě chtěla klasický tornádo. Syn měl trojhraný s ergo gumovým držením. Ve druhý třídě chtěl pilota, jako většina třídy. Takže u nás jen Pilot a Tornádo.
@MaminkaLucka píše:
Nejlepší je pořídit to mazací pilot. Stojí 80 Kč asi, ale lepší, než mazání zmizikem a potom ty díry v sešitě
To není pro prvňáčka!
@AstraG, jen pry řekla pero…nemluvila jsem s ní, mám teď nemocného ( hodně ) nejmladšího…tak jsou starší u babičky, at to od nás nechyti… ![]()
@MarieP Tak jí napiš maila, nebo zavolej, vždyť to je to nejmenší. Věř, že ta ti poradí nejlépe.
Pak dej vědět, jak si dopadla.
@AstraG, uz jsem psala, ale myslím, že přímo značku mi neporadí… chtěla jsem zkušenosti… ![]()