Čím teď píšou prvňáčci?

2453
25.5.16 17:44

Čím teď píšou prvňáčci?

Prosim, co pouzivaji prvnacci ke psani? tuzku, pero, jake? jako za nas plnici ci bombickove nebo doba pokrocila? fakt netusim :oops: a vyuzije takove ditko i propisky, gelovky…
potrebuji drobny dáreček pro sestileteho kluka v nejake takove podobe. mate někdo konkretni tip? něco nápaditého třeba… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
25.5.16 17:58

Dcera ze zacatku psala klasickym perem /bombicky/, par mesicu, kdyz zacali v prvni tride. Ale brzy presla na pilot /gumovaci/. A to je fajn..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
25.5.16 18:01

@peta81 Zpočátku určitě uvolňovací cviky tužkou.
Klidně kup ergonomickou - https://www.sevt.cz/…ky-32448100/?… a k tomu třeba trojhranné nebo ergo pastelky - http://www.skolni-potreby.eu/…k-83907.html.
Prvňáček obojí určitě využije.

Příspěvek upraven 25.05.16 v 20:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
25.5.16 18:25

Náš prvňák má Pilota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.5.16 18:49

U nás učitelka povolila prvnáčkům, jenom klasické pero - bombička.. ale už to neni jak dřív, že to dělalo kaňky atd..
Ostatní věci nechce, prý až od druhé třídy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
25.5.16 18:58

U nás Centropen tornado, má ergo držení, je univerzální pro praváky i leváky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
25.5.16 20:03

@peta81 ty tužky stabilo s úchopy jsou super, máme už několikátou, akorát musíš vědět, jestli je chlapeček pravák nebo levák
Naši píšou celkem obyčejným perem - tornadem. Koupila bych kvalitní trojhranné pastelky, ty využije určitě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
25.5.16 21:13

Tak dcera měla stabilo tužky i pastelky pero má také, ale paní učitelka doporučila Tronado a tak má obě…píše Tornádem (paní učitelka je BŮH :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.5.16 22:11

Od prosince si nafasovali ve škole obyčejné tornáda, nesmí mít nic, kde se dá gumovat. Uč. si to nepřeje. Už od toho prosince s nima píše diktaty, říkala, že kdyby měli možnost mít mazací pera, každý diktát zmasakruji, jak to domazou a budou zdržovat sebe a všechny.
Jinak stále nosí v pouzdře pastelky a fixy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3426
25.5.16 22:16

Koukám, že tornádo vede, u nás ho chtěla učitelka. Jinak náš prvňáček potřebuje nutně vše, co vidí u kamarádů, naposledy gelovky a zvýrazňovače, kterými si značí úkoly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
25.5.16 22:25

Diky holky vsem za reakce! skocim do papirnictvi at to vidim nazivo, ale uz aspoň vim, po cem mam koukat. pujdu do nejakeho toho stabila.
a jsem ted zas o něco chytrejsi, ja nevedela, ze existuji gumovaci pera 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
26.5.16 10:10

Stabilo je hezké, ale na můj vkus píše hrozně silně. Tornádo má krásnou tenkou lajnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
26.5.16 10:47

Dceři Tornádo špatně píše (musí být kolměji k papíru, jinak jí vynechává), a Stabilo sice klouže krásně, ale stopa je dost silná a pero se jí špatně drží, že je prý moc tlusté. Takže píše pokaždé něčím jiným, často si půjčuje nejrůznější svítící vymoženosti… Učitelka toleruje vše kromě červené :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56344
26.5.16 12:49

Já bych pero nekupovala. Každá škola vyžaduje něco jiného, můžeš koupit něco, co nakonec nevyužije

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9887
26.5.16 15:49

@Bora-Bora Jasně že to není pery, to je přece individuální věc (i když teda u Tornáda mě nemožnost většího naklopení taky překvapila, je to úplně jiné než u toho Stabila nebo u plnicího pera). Jí vyhovuje spousta jiných per, třeba Pilot nebo můj klasický Parker :mrgreen: Ale zrovna ty dvě, co jsem pořídila, ne. Tak to chodí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí