Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosim, co pouzivaji prvnacci ke psani? tuzku, pero, jake? jako za nas plnici ci bombickove nebo doba pokrocila? fakt netusim
a vyuzije takove ditko i propisky, gelovky…
potrebuji drobny dáreček pro sestileteho kluka v nejake takove podobe. mate někdo konkretni tip? něco nápaditého třeba… ![]()
Dcera ze zacatku psala klasickym perem /bombicky/, par mesicu, kdyz zacali v prvni tride. Ale brzy presla na pilot /gumovaci/. A to je fajn..
@peta81 Zpočátku určitě uvolňovací cviky tužkou.
Klidně kup ergonomickou - https://www.sevt.cz/…ky-32448100/?… a k tomu třeba trojhranné nebo ergo pastelky - http://www.skolni-potreby.eu/…k-83907.html.
Prvňáček obojí určitě využije.
Příspěvek upraven 25.05.16 v 20:07
U nás učitelka povolila prvnáčkům, jenom klasické pero - bombička.. ale už to neni jak dřív, že to dělalo kaňky atd..
Ostatní věci nechce, prý až od druhé třídy..
U nás Centropen tornado, má ergo držení, je univerzální pro praváky i leváky.
@peta81 ty tužky stabilo s úchopy jsou super, máme už několikátou, akorát musíš vědět, jestli je chlapeček pravák nebo levák
Naši píšou celkem obyčejným perem - tornadem. Koupila bych kvalitní trojhranné pastelky, ty využije určitě ![]()
Tak dcera měla stabilo tužky i pastelky pero má také, ale paní učitelka doporučila Tronado a tak má obě…píše Tornádem (paní učitelka je BŮH
)
Od prosince si nafasovali ve škole obyčejné tornáda, nesmí mít nic, kde se dá gumovat. Uč. si to nepřeje. Už od toho prosince s nima píše diktaty, říkala, že kdyby měli možnost mít mazací pera, každý diktát zmasakruji, jak to domazou a budou zdržovat sebe a všechny.
Jinak stále nosí v pouzdře pastelky a fixy.
Koukám, že tornádo vede, u nás ho chtěla učitelka. Jinak náš prvňáček potřebuje nutně vše, co vidí u kamarádů, naposledy gelovky a zvýrazňovače, kterými si značí úkoly ![]()
Diky holky vsem za reakce! skocim do papirnictvi at to vidim nazivo, ale uz aspoň vim, po cem mam koukat. pujdu do nejakeho toho stabila.
a jsem ted zas o něco chytrejsi, ja nevedela, ze existuji gumovaci pera
![]()
Stabilo je hezké, ale na můj vkus píše hrozně silně. Tornádo má krásnou tenkou lajnu.
Dceři Tornádo špatně píše (musí být kolměji k papíru, jinak jí vynechává), a Stabilo sice klouže krásně, ale stopa je dost silná a pero se jí špatně drží, že je prý moc tlusté. Takže píše pokaždé něčím jiným, často si půjčuje nejrůznější svítící vymoženosti… Učitelka toleruje vše kromě červené ![]()
Já bych pero nekupovala. Každá škola vyžaduje něco jiného, můžeš koupit něco, co nakonec nevyužije
@Bora-Bora Jasně že to není pery, to je přece individuální věc (i když teda u Tornáda mě nemožnost většího naklopení taky překvapila, je to úplně jiné než u toho Stabila nebo u plnicího pera). Jí vyhovuje spousta jiných per, třeba Pilot nebo můj klasický Parker
Ale zrovna ty dvě, co jsem pořídila, ne. Tak to chodí:)