Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KristenHD23 píše: Více
Já bych mu to prostě přenechala. Nelíbí se ti, jak to dělám já? Klidně to dělej za mě každý den, nemám s tím problém
Takhle jsem kdysi po manželovi mrskla mokrým hadrem, když znechuceně přejel prstem po prachu na televizi a zatvářil se jako „proč jsi to neuklidila?“. Už si to znovu nedovolil ![]()
Já bych mu řekla, že když to dělá líp než já může to od teď dělat on. Ale já jsem klidný člověk a máloco mě vytočí.
@Hanka1 píše: Více
O to „jedním uchem tam, druhým ven“ usiluju, ale zatím mi to strašně nejde ![]()
@debra.morgan píše: Více
To říkám vždycky a pak, když se bordel začne hromadit, tak to nevydržím ![]()
@KKK85 píše: Více
Pokud máš jemný prádlo se speciální údržbou tak to snad nenarveš do pračky najednou s ostatním… ![]()
Košile s elastanem, spodní prádlo, vlněný a kašmírový oblečení musíš prát max na třicet, upocený trička minimálně na čtyřicet.
To je snad základ třídit i podle teploty.
„… ponížená a doslova mi prolítnou hlavou vět, jako „jak si ON vůbec dovoluje vůbec debatovat o věcech, o kterých vím, tak milionkrát víc, než on“…“
Nechapu, jak se muzes citit ponizena a soucasne o nem psat, ze je tak „blbej“, ze se mu smejete i s psycholozkou. Ale tak hlavne, ze ty jsi mistr na vsechno.
Chudak chlap, ze si vubec dovoli neco rict.
@Simod píše: Více
Jojo, perfekcionismus, nadměrný přemýšlení a úzkosti byly dárek od mojí mámy ![]()
Jo, tohle mi manžel dělal taky. Vcelku se mi osvdčilo začít mu pindat do věcí, co dělá výhradně on.
@Silverine247 píše: Více
Nejde o to, že něco říká. Jde o to, že se pokouší vysvětlovat věci, který neumí ![]()
@KristenHD23 píše: Více
Příště se zastav, prozíravě se na něj podívej a chladně se zeptej „máš pocit, že to dělám špatně?“ Třeba mu to dojde. A někdy v klidu mu řekni, že když ti tohle dělá, máš pocit, že jsi nemožná. A jestli je jeho cílem tě ponížit, nebo mít umyté nádobí.
Funguje přehánění, vtipy a různé hlášky.
Když není nálada, tak ironie a bojkot.
Např. ze seriálu Huangovi v Americe: „Ty seš vizionář!“ „Já k tobě vzhlížím!“
My máme různé hlášky na různé situace, kterým někdy rozumíme jenom my dva, když nás někdo pozoruje, tak si myslí, že jsme těsně před rozvodem, i děti si někdy myslí, že se hádáme, ale to už jenom hláškujeme a obracíme to na vtip.
" a budeš mě poslouchat, jakožto hlavu rodiny…"
„ano pane“..
„uděláš mi zitra na snídani vajíčka?“
" Jasně, určitě, moc ráda, spolehni se..„,
"a kdy budeš ráno vstávat?“,
" Tak kolem 10, 11. Doneseš mi do postele čaj?"
„Jasně. To mám moc hodnou ženu, dělá mi i snídaně.. “
@unuděná píše: Více
Hehe, to je dobrý
… Tyhle debaty samozřejmě proběhly. Mám pocit, že se to snažím v klidu řešit tak každej druhej měsíc… To mu řeknu, že tyhle věci mám zmáklý a jeho rady nepotřebuju. Vim, jak se má prát. Vím, jak se má vařit. Vím, jak se má uklízet.
Pro něj tyhle věci dělala máma a pak jsem je převzala já. On je nedělal vlastně nikdy.
A když mám dobrý dny, tak se mě to tolik nedotkne jako třeba teď. Mám za sebou tři dny, kdy jsem dvanáct hodin denně pekla cukroví pro nás a pro členy rodiny, kteří už si ho sami péct nemůžou. Záda a ruce ani necítím, mám toho plný kecky. A do toho přijde on vysírat, že bych dětský prádlo mohla klidně prát na šedesát, protože se to má přece desinfikovat (peru na třicet, aby se nesrazilo. Používám desinfekci na prádlo)… No nezvládám to no. Už chci do práce.