Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj muž má taky tendenci nevyžádaně radit a pomáhat, ale ví to o sobě, ví, že mě to točí a snaží se pracovat na nápravě
Obvykle odpovídám hláškam i typu:
ještě, že tě mám,
bez tebe bych to nevěděla,
napíšeš mi manuál?,
no, nepovídej
,…
a když jsem v nedobré náladě, tak mu třeba jen vrazím vařečku se slovy, že pokud to umí líp, nechť to dovaří, příp. za volantem přibržďuju a ptám se, jestli si chce vystoupit
Případně jen mlčím a ošklivě koukám
Ale vzhedem k tomu, že je to vlastně jediná vlastnost, která mě na něm vytáčí a ty dobré převažují, tak mi nedělá problém to tolerovat už skoro čtvrt století
(On zase na oplátku toleruje moje nehezké vlastnosti, takže jsme si kvit).
Příspěvek upraven 16.12.24 v 12:29
@KristenHD23 píše: Více
Slušně ti to leze na mozek. Místo toho, abys ho utřela a nechala ho to teda udělat podle sebe, tak vymýšlíš nějaké konstrukty
Třeba ti takhle blbě chce pomoct
Na to prádlo opět: „máš pocit, že je to prádlo špatně vyprané, že děti chodí ve špinavém? Ne? Tak mi do toho nekecej, leda bys jim chtěl prát sám“.
Měla by sis najít nějaký koníček, aby tvým jediným životasmyslem nebyla domácnost a dítě.
@KKK85 píše: Více
Ja objevila ubrousky proti obarveni a od te doby peru zvlast jen to, na cem mi obzvlaste zalezi
. Ale chlap si pri seznameni se mnou viditelne oddechl, ze netridim pradlo podle odstinu (jako zelene a olivove zelene) jako jeho ex. Takze ja vim, ze to delam uplne spatne, ale nikdo mi do toho nastesti nekeca
.
Chlap me „stve“ tim, ze obcas urazi me city pro symetrii - jako ze nezatahne uplne zaclonu a pak vznikne mezera a to je uplne hrozne a k nesneseni
. Jinak zadne nesvary nema.
Já to řeším tak, že pokud se přítelovi nelíbí něco na tom, co dělám, tak tu povinnost mileráda přenechám jemu. Na minulé Vánoce mu Ježíšek nadělil žehličku.
@Janli píše: Více
No tak jasné ale takové věci nemám no… prádlo bavlněné, košile žádné, svetříky z bonprixu normálně na 40 s barevným pradlém. Kašmír nemám.
upřímně, pokud si někdo myslí, že tu danou věc udělá lépe, tak mu to mileráda přenechám, natrvalo
To ty lidi většinou vyléčí a dají pokoj.
Jinak mně asi vadí hlasité smrkání - s tím moc neudělám a pak že si rád značkuje teritorium aka pohozené ponožky apod. ![]()
Tam s tím dělám to, že mu to nevyperu, když to nedá do prádelního koše…už se o dost zlepšil ![]()
@ancovicka rybicka píše: Více
To je genialne suse napsany komentar
![]()
A tak jí to přej. Každý máme nějakého koníčka. ![]()
@KristenHD23 jednoduché řešení. Jo, máš pravdu, zlato, umíš to líp, tak to budeš od teď dělat ty. Já bych to jen kazila.
A jsme doma
takže průpovídky jsou jen poslední kapka toho, že jseš služka
hele jaký sis to udělala… a teď si ještě představ, až k tomu budeš vodit dítě, nedejbože děti, do institucí, dělat s nimi úkoly a pracovat na plný úvazek. Hodně štěstí
pak se nezapomeň rozvést a divit se, že tatínek nechce platit, nebo se stýkat s dětma o který se nikdy nestaral ![]()
Vidíš, kdybys měla, tak třídíš taky. To není o nudě, ale o nutnosti.
Dělání odstavců ti ještě nevysvětlil, co?
Jen si dělám prdýlky.
Co když to nemyslí zle a netuší, že ty to neděláš jako automat, ale protože to tak má být a zjistila sis, jak to má být? Může ti jen chtít pomoci a netuší, že je tak trošku otravnej. ![]()
@Silverine247 píše: Více
Jakože chudák chlap je ten který doma dělá hovno, ale do všeho kecá? Toho bych naprosto bez psycholožky nazvala úplně jinak.
@Silverine247 píše: Více
Jo no, to me jako chlapa taky zarazilo…
@Anna766 píše: Více
Ja za jinych okolnosti taky, ale tady u zakladatelky mi nejak nesedi to, ze ona ma vsechno efektivne vymakane, ale nejaka prupovidka ji dokaze rozhodit, doslova PONIZIT. Tak at si to dela sam, kdyz tomu lip rozumi, ne? S tim pranim to nechapu, ona si dobrovolne pridelava praci navic, ale chlap je blbej, kdyz ji rekne, ze nemusi. ![]()