Čím vás štve váš chlap?

77
16.12.24 11:16

Čím vás štve váš chlap?

Jsem aktuálně tak trochu vytočená. Můj muž má jednu fakt nemilou vlastnost. Myslí si, že všemu rozumí, tzv. Mansplaining.
Vyzkouší si jednu činnost a myslí si, že je v ní absolutní přeborník. Před nějakou dobou se mi snažil vysvětlit, jak se dává nádobí do myčky, což je věc, kterou dělal dohromady tak třikrát. Pro mě to je denní chleba, protože jsem na mateřské. No… Se zlou se potázal.
No a včera mi přišel vysvětlit, na jakou teplotu mám nastavovat pračku, zatímco já už pár let třídím prádlo nejen podle barvy, ale i podle teploty na štítku. Takže opět… Se zlou potázal.
Těch situací je víc, ale tyhle dvě pro ukázku bohatě stačí.
Až budu mluvit s psycholožkou, tak se jí zeptám, jak tyhle situace řešit, protože já se při nich cítím vytočená, ponížená a doslova mi prolítnou hlavou vět, jako „jak si ON vůbec dovoluje vůbec debatovat o věcech, o kterých vím, tak milionkrát víc, než on“.
Ráda bych věděla, čím vás štvou vaši partneři. Nevěřím, že existuje domácnost, která je perfektní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mango_Lassi
16.12.24 11:20

Poslechnu si to, pokývu hlavou a dělám si to po svém :mrgreen:
Jinak nevím, můj chlap je obecně chytřejší, než já, stejně ví vše nejlíp :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1644
16.12.24 11:24
@KristenHD23 píše: Více

To že něco děláš denně a milionkrát neznamená že to děláš dobře.

Taky u své přítelkyně vidím sem tam že něco dělá nesprávně protože to tak dělá ze zvyku tak si o tom nastuduju teorii a pak ji o tom poucim a vysvětlím co dělá špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
16.12.24 11:28

A proč se se zlou potázal? :lol: Si ho vyslechni, odkývej mu to a pokud opravdu nemá pravdu nebo lepší nápad, jak to dělat, tak si to dělej dál po svém…
Prober s psycholožkou svůj dynamit u zadku :lol:

• Citovat
  • Upravit
5933
16.12.24 11:32

Tak vzhledem k tomu že v minulých diskuzích uvažuješ o návštěvě psychiatra, tak spíš bude něco v tobě a svůj vztek ventiluješ na manželovi. Sama píšeš jak máš skvělého muže, vybavenou domácnost, a stejně nejsi schopná fungovat. Nechápu jak se můžeš cítit ponížená, jenom proto že ti někdo radí. Začni na sobě pracovat, ubližuješ sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
16.12.24 11:37
@HornyHippo píše: Více
… Jenže to, co on vždycky navrhne je absolutně zcestný, v praktickým životě neuskutečnitelný :mrgreen:… Třeba zrovna to skládání nádobí do myčky má tolik proměnných, že by to, jak on by si to představoval, ani udělat nejde. A výsledek je hlavně stejnej. Umytý nádobí. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
16.12.24 11:39
@Simod píše: Více

Protože mě vždycky udiví, kde vezme tu drzost mi radit v něčem, co já mám domyšlený do nejmenšího detsilu, aby to bylo efektivní a rychlý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simod
16.12.24 11:40
@KristenHD23 píše: Více

Aha…
Chápu, proč navštěvuješ psycholožku :lol:

• Citovat
  • Upravit
53190
16.12.24 11:41

Tak vaše problémy mi přijdou spíš jen úsměvné. Víš, jak to bylo ve S tebou mě baví svět? Ve svém muži musíš ctít bytost vyšší a inteligentnější :mrgreen: A to ať si o tom myslíš cokoli. Takže vyslechnout, třeba si z toho i něco vzít a pak si to dělat po svém. Nebo mu zkus příště kecat do výměny pneumatik na autě nebo čehokoli, co dělá výhradně on :lol: Ale je to zbytečné přilévání oleje do ohně.
Mě manžel štve denně spoustou drobností, ale po 20 letech už si vždycky spíš pomyslím něco jako „starého psa novým kouskům…“ a jedu dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7484
16.12.24 11:45

@KristenHD23 Fakt třídíš prádlo podle barev a teploty na štítku… ty joo se nudíš, nee? Já peru bílé, světlé, barevné, černé… vše na 40stupnu. A povlečení a ručníky na 60stupnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
16.12.24 11:47
@mamule42 píše: Více
… Já to řeším, ale zatím jsme se jen s psycholožkou zasmály tomu, jak je blbej :D tady jde o to, že já nad věcma hodně přemýšlím, aby byly opravdu efektivní a bezproblémový. Dokonce se i v uklízení „vzdělávám“, zkouším lifehacky, organizuju, nekupuju zbytečnosti, abysme doma nezačaly hromadit nesmysly (v práci jsem musela hodně pracovat hlavou a mateřská mi těžce nesedla tím, jak se nemusí moc nad ničím přemýšlet, z toho taky plynou ty moje psychický problémy).
A on pak jednou udělá činnost, kterou mám vyšperkovanou do posledního detailu, protože ji dělám denně. A mě to prostě vadí :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
16.12.24 11:49

Vtip: Bůh kouká na svět, na výsledek své práce a říká: „Ach ti Češi. Škoda, že nebyli u stvoření světa, mohli poradit…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.12.24 11:51

Typickej brouk Pytlík, co všechno ví, všechno zná a všude byl dvakrát… :mrgreen: :pocitac: :zed: občas jsou někteří na palici aneb buď poslat do tmy nebo pustit jedním uchem tam a druhým ven, popřípadě pokývat a myslet si o zadní části těla, dle toho jak je brouk Pytlík urputný :P

• Citovat
  • Upravit
77
16.12.24 11:52
@unuděná píše: Více

Jojo, je to kravinka :palec:… Mohla bych prosím dostat nějakej tip, co mu odpovědět, až příště s něčím zase přijde? :D Protože zatím se zmůžu na pozvednutý obočí a na otázku „jestli si dělá srandu“… Ale mohla bych mu začít kecat do aut, to je dobrej nápad :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
16.12.24 11:53

@KKK85
Nudím se dost no :) Mateřská mi fakt nesvědčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí