Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nějak jsme dali špatné dřevo a okouřily se nám dvířka od krbu v obýváku. Dle slov Terezky „není vidět oheň“
Zkoušela jsem otírat vlhkým hadrem či papírovými utěrkami, ale za a to nejde a za b se bojím abych to nepoškrábala - četla jsem rady jako čistit popílkem a tak, ale to bych mohla to sklo poškrábat a to by se manža zvencnul. Ale je fakt, že ten oheň fakt už skoro nevidíme. Než začnu vyhazovat peníze za různé přípravky napadlo mě zeptat se vás, co se vám osvědčilo.
nám zabírá Mefisto (je to prostředek na čištění trouby)
doporučili nám ho moji rodiče, kteří ho používají už spoustu let a fakt je super - nastříkáme, necháme chvíli působit (akorát pozor na to, aby to na tom skle úplně nezaschlo
a setřeme papírovými utěrkami
v případě potřeby opakujeme, dokud není sklo čisté ![]()
písek a houbička, já to delám torem, pak to přeleštím kuchynskýma uterkama musím to delat takytak 2× týdne jinak není videt
Jsou na to speciální přípravky, podívej se v drogerii. Jen nastříkáš takový gel a pak papírovýma utěrkama setřeš a vyleštíš.
Edit: Teď se dívám jak se to jmenuje a je to Mefisto speciál. Máme to už několik let, zabírá perfektně a moc toho stříkat nemusíš.
Příspěvek upraven 14.01.12 v 16:12
Čistíme normálně tím jemným popelem z krbovek. Jde to parádně a nic se nám nepoškrábalo. Taky funguje naložit pořádně a prudce hořet - saze z dvířek ohoří ![]()
ahojky,též jsem to četla a i vyzkoušela,že ten popel a noviny a tím se to super vyčistí.)))))))))
![]()
Známí čistí sklo starým klasickým mýdlem - Jelenem. Levná varianta a funguje to ![]()
vesna píše:
Nějak jsme dali špatné dřevo a okouřily se nám dvířka od krbu v obýváku. Dle slov Terezky „není vidět oheň“Zkoušela jsem otírat vlhkým hadrem či papírovými utěrkami, ale za a to nejde a za b se bojím abych to nepoškrábala - četla jsem rady jako čistit popílkem a tak, ale to bych mohla to sklo poškrábat a to by se manža zvencnul. Ale je fakt, že ten oheň fakt už skoro nevidíme. Než začnu vyhazovat peníze za různé přípravky napadlo mě zeptat se vás, co se vám osvědčilo.
taky jsme kupovali specialni pripravky, ale pak se nam svagr vysmal, ze vyhazujem penize a doporucil popel z krbu. vezmes mokrej hadr, namocis do popela a tim to krasne jde dolu.
Moje máma to čistí nasucho zmuchlanýma novinama a taky to funguje.
chaarleene píše:
nám zabírá Mefisto (je to prostředek na čištění trouby)doporučili nám ho moji rodiče, kteří ho používají už spoustu let a fakt je super - nastříkáme, necháme chvíli působit (akorát pozor na to, aby to na tom skle úplně nezaschlo
a setřeme papírovými utěrkami
v případě potřeby opakujeme, dokud není sklo čisté
taky máme Mefista a opravdu funguje ![]()
Taky používáme mefisto a papírovou utěrku. Občas zafunguje, když tam při hoření hodíš kominíčka - chvilku je takovej modro-zelenej plamen, ale krbovky se taky vyčistí.
vesna píše:
Nějak jsme dali špatné dřevo a okouřily se nám dvířka od krbu v obýváku. Dle slov Terezky „není vidět oheň“Zkoušela jsem otírat vlhkým hadrem či papírovými utěrkami, ale za a to nejde a za b se bojím abych to nepoškrábala - četla jsem rady jako čistit popílkem a tak, ale to bych mohla to sklo poškrábat a to by se manža zvencnul. Ale je fakt, že ten oheň fakt už skoro nevidíme. Než začnu vyhazovat peníze za různé přípravky napadlo mě zeptat se vás, co se vám osvědčilo.
Naprosto skvělý přípravek z Hornbachu, jmenuje se EVERGREEN, jen nastříkáš, setřeš papírovou utěrkou a je hotovo. Někdy když je to dlouho nečištěné musíš přitlačit ale pořád to jde naprosto krásně
My na to máme spešl sprej na krbová skla, je to s ním parádně, ale nevím teď jak se jmenuje. Myslím, že jsme ho buď dostali nebo asi přímo koupili od prodejce krbů. Krbovky máme už 3. rokem a pořád jsme ten jeden nevypotřebovali a to máme dva, takže vyhazovem peněz bych to ani nenazvala, ale asi jak u koho
.
Štuclíček píše: Čistíme normálně tím jemným popelem z krbovek. Jde to parádně a nic se nám nepoškrábalo. Taky funguje naložit pořádně a prudce hořet - saze z dvířek ohoří
i já jedině popel, zbytečné vyhazovat za přípravky, dle mého. Popelem se sklo nijak nepoškrábe a jde to krásně snadno dolu.