Čím vyčistit dvířka od krbu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
714
14.1.12 16:00

Čím vyčistit dvířka od krbu?

Nějak jsme dali špatné dřevo a okouřily se nám dvířka od krbu v obýváku. Dle slov Terezky „není vidět oheň“ :lol: Zkoušela jsem otírat vlhkým hadrem či papírovými utěrkami, ale za a to nejde a za b se bojím abych to nepoškrábala - četla jsem rady jako čistit popílkem a tak, ale to bych mohla to sklo poškrábat a to by se manža zvencnul. Ale je fakt, že ten oheň fakt už skoro nevidíme. Než začnu vyhazovat peníze za různé přípravky napadlo mě zeptat se vás, co se vám osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
14.1.12 16:04

nám zabírá Mefisto (je to prostředek na čištění trouby) :palec: doporučili nám ho moji rodiče, kteří ho používají už spoustu let a fakt je super - nastříkáme, necháme chvíli působit (akorát pozor na to, aby to na tom skle úplně nezaschlo ;)) a setřeme papírovými utěrkami :palec: v případě potřeby opakujeme, dokud není sklo čisté :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
14.1.12 16:04

písek a houbička, já to delám torem, pak to přeleštím kuchynskýma uterkama musím to delat takytak 2× týdne jinak není videt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
14.1.12 16:10

Jsou na to speciální přípravky, podívej se v drogerii. Jen nastříkáš takový gel a pak papírovýma utěrkama setřeš a vyleštíš.

Edit: Teď se dívám jak se to jmenuje a je to Mefisto speciál. Máme to už několik let, zabírá perfektně a moc toho stříkat nemusíš.

Příspěvek upraven 14.01.12 v 16:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
14.1.12 16:12

Čistíme normálně tím jemným popelem z krbovek. Jde to parádně a nic se nám nepoškrábalo. Taky funguje naložit pořádně a prudce hořet - saze z dvířek ohoří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8125
14.1.12 16:16

ahojky,též jsem to četla a i vyzkoušela,že ten popel a noviny a tím se to super vyčistí.))))))))) :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cul
14.1.12 16:28

Známí čistí sklo starým klasickým mýdlem - Jelenem. Levná varianta a funguje to :pankac:

• Citovat
  • Upravit
43028
14.1.12 16:37
vesna píše:
Nějak jsme dali špatné dřevo a okouřily se nám dvířka od krbu v obýváku. Dle slov Terezky „není vidět oheň“ :lol: Zkoušela jsem otírat vlhkým hadrem či papírovými utěrkami, ale za a to nejde a za b se bojím abych to nepoškrábala - četla jsem rady jako čistit popílkem a tak, ale to bych mohla to sklo poškrábat a to by se manža zvencnul. Ale je fakt, že ten oheň fakt už skoro nevidíme. Než začnu vyhazovat peníze za různé přípravky napadlo mě zeptat se vás, co se vám osvědčilo.

taky jsme kupovali specialni pripravky, ale pak se nam svagr vysmal, ze vyhazujem penize a doporucil popel z krbu. vezmes mokrej hadr, namocis do popela a tim to krasne jde dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
14.1.12 16:42

Mám přípravek z obi,nebo tím popelem to fakt jde gut

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
14.1.12 16:51

Moje máma to čistí nasucho zmuchlanýma novinama a taky to funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4771
14.1.12 17:05
chaarleene píše:
nám zabírá Mefisto (je to prostředek na čištění trouby) :palec: doporučili nám ho moji rodiče, kteří ho používají už spoustu let a fakt je super - nastříkáme, necháme chvíli působit (akorát pozor na to, aby to na tom skle úplně nezaschlo ;)) a setřeme papírovými utěrkami :palec: v případě potřeby opakujeme, dokud není sklo čisté :)

taky máme Mefista a opravdu funguje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4846
14.1.12 17:14

Taky používáme mefisto a papírovou utěrku. Občas zafunguje, když tam při hoření hodíš kominíčka - chvilku je takovej modro-zelenej plamen, ale krbovky se taky vyčistí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
14.1.12 17:15
vesna píše:

Naprosto skvělý přípravek z Hornbachu, jmenuje se EVERGREEN, jen nastříkáš, setřeš papírovou utěrkou a je hotovo. Někdy když je to dlouho nečištěné musíš přitlačit ale pořád to jde naprosto krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
14.1.12 17:21

My na to máme spešl sprej na krbová skla, je to s ním parádně, ale nevím teď jak se jmenuje. Myslím, že jsme ho buď dostali nebo asi přímo koupili od prodejce krbů. Krbovky máme už 3. rokem a pořád jsme ten jeden nevypotřebovali a to máme dva, takže vyhazovem peněz bych to ani nenazvala, ale asi jak u koho :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
14.1.12 17:57
Štuclíček píše: Čistíme normálně tím jemným popelem z krbovek. Jde to parádně a nic se nám nepoškrábalo. Taky funguje naložit pořádně a prudce hořet - saze z dvířek ohoří :kytka:

i já jedině popel, zbytečné vyhazovat za přípravky, dle mého. Popelem se sklo nijak nepoškrábe a jde to krásně snadno dolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný