Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
přestěhovali jsme se do polozařízeného pronájmu a je tady dost špinavý koberec. Poradíte mi prosím někdo, čím ho vyčistit? Nevím, jestli věřit reklamám a koupit třeba Vanish ![]()
Pokud jste se přestěhovali do „cizího“, tak bych doporučovala ho raději vyčistit strojem (říká se mu extraktor). Čistí mokrou cestou, ale když je venku teplo, rychle to schne. Firmy, které ho půjčují ti k tomu většinou prodají i čistící prostředek. a budeš se divit, co všechno z toho koberce vytáhneš…
V Brně vím o jedné paní ve Slatině, která ho půjčuje. Pak firma Kärcher u stadionu na Boby a pak myslím taky v Bauhausu…
Dadla
presne tak,my to meli doma pujcene a to bys koukala jak to cisti,ale musi se po tom koberci jezdit pomalu aby to hezky tu spinu bralo.ne rychle jak normalnim vysavacem.
Stojí to tak do 300,– za den, myslím do 500,– za víkend (+čistící prostředek) a můžeš tím vyčistit i sedačku…
A jak se s tím dělá ti vysvětlí.
Dadla
Děkuji za typ.
Kamarádka má nějaký dobrý vysavač, co umí čistit koberce, tak mi ho půjčí. Asi vyzkouším ten Vanish
Dani, jen si dej pozor, do čistících vysavačů se nemají dávat pěnivé přípravky - jsou na to nějaké speciální přípravky - pro „strojové čištění koberců“
Ahoj holky, obnovuji diskuzi, jelikož za ty roky se mohlo něco změnit
Potřebuji vyčistit koberec v obýváku. Ale tak nějak na sucho, jestli mi rozumíte. V TV teď běží reklama na Vanish. Zkoušela jste ho některá? Pokud ano, jak to funguje? Díky za tipy ![]()
U nás ne, já teda za koberec nevím, ale koupila jsem ho na vyčištění gauče -hlavně mě nalákalo to suché čištění, tak jsem to drhla jak blázen a bez výsledku, navíc tam pak ty bílý fleky zůstaly, pokud to jsou skrvny staršího data, tak to podle mě nevyčistí. Prý se oužívá na koberce octová voda.
Za sebe můžu říct, že též nefunguje - vyzkoušeno na kobercích.