Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
podělte se, prosím, o to, jak myjete okna ![]()
Přípravky, utěrky,…
Já vyzkoušela Mr. Muscle, Clin, švéd. utěrky…přijde mi, že mám vždy trochu šmouhy nebo zase chloupečky
Ráda se nechám inspirovat ![]()
Díky, Alenka
Nepoužívám žádné přípravky, jen čistou vodu. Poprvé je líznu v teplé vodě namočeným magickým hadříkem Vileda a podruhé už vypláchnutým, ale hodně vyždímaným. Okna jsou nádherně čistá a vlastně bez práce. Vyzkoušela jsem různé magické hadříky, ale nic se těm Viledám z mikrovlákna nevyrovná.
ahoj aaalenkooo,
ještě mě nestraš s mytím oken ![]()
já pouřívám na omytí od hrubé špíny jakýkoviv saponát a pak spray na okna Amway - stříknu, čistým vlhkým hadrem rozetřu a stáhnu stěrkou. je to strašně rychlé a myslím, že podstatnější než spray je ta stěrka ![]()
![]()
předtím jsem používala jen okenu a stěrku a bylo to taky super i teď ten spray používám víc na zrcadla než okna, stojí kolem 300,–.
Tak zdar jarnímu úklidu
Tina
Ahoj, take se pridavam k AMway, jde to krasne rychle, a zadne smouhy.misa
AHojky,
umývám: starým hadrem (třeba zbytek starého trička) a vodou s jakýmkoli univerz. prostředkem či jarem.
leštím Clinem (na ten nedám dopustit) a novinama. Žádné chloupky. Super. Dříve jsem to brala jako trapné, teď na okna jedině noviny ![]()
Mája
Ahojky, taky pouzivam specialni hadrik od Viledy a pouze cistou vodu…stejny postup na zrcadla, baterie i obklady v koupelne. Je to raz dva, zadne smouhy, zadna chemie, jednorazova investice.
U nas- na nejhorsi spinu (bahnite smouhy od psich tlap) pouzivam jakykoliv hadr a jakykoliv saponat, do vody akorat dam trochu skrobu (treba i puding kdyz skrob nemam) a na cisto pak davam noviny a klasicky Iron.
Priznam se ale, ze radeji si je necham umyt, protoze tak cista nikdy ode me nejsou a je to za hodinu hotove v celem dome (a to mame hodne stresnich a spatne dostupnych oken), a ani to nestoji tolik.
Hlavne jsem dosla k zaveru, ze okna je zbytecne myt casteji nez jednou max. dvakrat za rok- po 14 dnech stejne nepoznas jestli jsou myta pred 14 dny nebo pred rokem, aspon v Praze ne ![]()
Cim (rychle:) myjete zrcadla v koupelne- tam to je porad spinave? J.
Ahojky,
hrubou špínu odstraním vlažnou vodou s trochou octa (ten je dobrý hlavně na mušince) a pak použiji Clin - leštím vyřazeným bavlněným trikem. Mám to raz dva.
Zaujal mě ten speciální hadřík od Viledy. Za jakou cenu jste ho pořídily?
Petra
Ahoj,
tak ja uz nekolikary rok lestim s pripravkem Clin - nekdo to tady uz psal. Taky na nej nedam dopustit. Ptala jsem se nekoho, proc je tak dobry a vysvetlili mi, ze hlavni je, aby v tom pripravku byl alkohol. Takze mozna budou dobre fungovat i jine znacky s alkoholem, kazdopadne Clin mam vyzkouseny.
Hadr pouzivam neco jako „svedskou uterku“, ale za 30 kacek z Lidlu. Chloupky nepousti, je bezva i na zrcadla.
Ty noviny jsou ale taky dobry.
Kdyby tam nebyly ty zatraceny ramy, tak to mam hned…
neprihlasena lejla
Máme plastová okna a nejvíc se mi osvědčili vlhčené utěrky které prodávají ve „vše za 39:-“.Nejdřív okno s nimi umeju a pak vyleštím papírovýma utěrkama.Opravdu s nimi pustí všechno,i když jsou posrané od much.
Binky
U nas je to jednoduche. Okna meje manzel a tak cca jednou rocne, kdyz se nam zdaji spinave. Na zapatlane zrcadla a balkonove dvere pouzivam takove jednorazove vlhke ubrousky z DM drogerie (baleni jako cistici ubrousky pro mimi) a jsem s nima moc spokojena.
Jo ted myti oken po zime a pred velikonocema celkem chapu. Co nechapu myti oken v mrazu pred vanocema, obzvlast v tom pocasi, kdy do 2 dnu jsou spinave jak pred umytim…
No jo, je jaro - asi by to chtelo, co? Sakrys ![]()
![]()
![]()
![]()
Ale co, ve dvou nam to pujde rychle
A pak zase na pul roku klidek
Teda jestli na podzime nezapomeneme jako loni
![]()
Lesina
Chipsy, ten magic hadřík Vileda stojí něco kolem 100,–. Může se vyvařovat, ale pod jednou podmínkou, že se do pračky nepřidává aviváž, ta jeho účinnost zničí.
Taky s ním čistím úplně vše, včetně baterií, zrdcadel… jako nico.
Z Viledy používám skoro vše (mop, houby na nádobí..) a nemůžu si ji vynachválit. ![]()