Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky hledám informace o marmoleu - přírodním linoleu
Na našem trhu je již deset let, ale do bytů se dává jen krátký čas zajímá mě jestli ho některá máte a jak jste spokojené a jakou tloušťku jste zvolily ( případně proč), jaká je údržba?
Dozvěděla jsem se, že je vyráběno ve dvojím provedení jedno je click desky - jako plovoucí podlahy a druhé je jako PVC v metráži.
Nikde jsme nenašla rozdíly jaké jsou mezi nimi a to je rozdíl v ceně veliký, ta click stojí kolem 100 Kč m2 ty v meráži kolem 500m2.
Mám tošku starch, aby se to „levnější“ neodrazlio na kalitě, aby to nedělalo to co linoleum - protlačené nožky od židlí, čáry od podrážek atd.
Moc vám děkuji za odpovědi případně za dobré i špatné zkušenosti s jiným moderním povrchem.
PS: chci to do kuchyně a jídelny dlažbu a plovoucí podlahu jsem zavrhla.
Příspěvek upraven 31.03.15 v 21:10
Ahoj,
my mame marmoleum v kuchyni. Jsem s nim celkem spokojena, ale je treba si dat pozor na nasl. veci:
Taky nedoporucuju jednobarevne, nam se mourovate nelibi, tak jsme shaneli jednobarevne, ale je na nem vsechno videt, coz je s malym ditetem trosku problem ![]()
My mame tu metraz, pokud se nemylim, tak ty ctverce uz maji samy o sobe podklad a neni nutna tak kvalitni priprava na polozeni, ale zase jsou tam ty spary, takze je treba si dat pozor, aby byly dobre spojene a nezacaly se casem odlepovat.
Snad jsem ti aspon trochu pomohla
Krasny den
Kacica
my máme marmoleum na stěně za linkou a můžu vřele doporučit, máme tmavě červené - mourovaté - metráž a vyšlo to asi na 400,– kč za metr - na údržbu ideální, odolává i horkému oleji (za sporákem) i následnému drhnutí ![]()
![]()
Ahoj, máme přírodní kaučukovou podlahu, velmi podobné marmoleu v celém domě ,kromě obýváku
Do dětských pokojů je to super i do koupelny, nejsou tam spáry jako na dlaždičkách, tudíž se nešpiní. Hrozně důležitý je opravdu podklad, v chodbě se to nějak nepovedlo a bylo to nutné předělat.
Firma Kapro, Praha 4
www.kapro.cz
Není to zrovna levná záležitost,ale je to fakt moc hezký ![]()
Abaja
Ahoj, aj my mame marmoleum v kuchyni, uz vyse 6 rokov a som spokojna. Mame metraz. Treba si len davat pozor, aby na zem nepadali tazke predmety (sekacik na maso a pod.
) Urcite lepsie ako plavajuca podlaha, alebo dlazba (nie je to tak tvrde ani studene). Podklad pod marmoleum nam robili z takej samonivelacnej hmoty.
Po dvou letech oživuji debatu. Nemáte nové zkušenosti s marmoleem? Můžete někoho doporučit na pokládku?
ahoj, chystáme se na rekonstrukci, najde se tuněkdo, kdo si za poslední 3 roky dal do ybtu či domu amrmoleum a napíše nám jak je s ním spokojený, jaký tip si dal položit apod?…plánujeme, že si jej dáme do ložnice a pokojíčku, zvažujeme ale i kuchyň a moc info o marmoleu zatím nenacházím (tedy kdyxž nepočítám technické údaje a reklamy na stránkách těch, kdo marmoleum prodávají ![]()
Zdravím.. obnovuji. máte prosím Vás nějaké postřehy k marmoleu uvažuji do dětského pokoje.
@ppaavvllaa mame ho v dětském pokoji. Na údržbu dobre, odolné, ale studené. Takže přes nej na sezení mají hrací deku
@ppaavvllaa Je to přírodní materiál - to bych řekla je jediná výhoda linolea (např. Marmoleum). Vzhledem ke složení materiálu je méně odolné na poškrábání než PVC, je dražší a i montáž je nákladnější. Vyrábí se jen ve dvoumetrové šíři, takže napojení je nezbytné. Myslím, že kvalitní PVC je do dětského pokoje komfortnější.