Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holčiny.
Chtěla jsem se zeptat na Váš názor na termostatickou baterii. Budeme rekonstruovat koupelku a tak si říkám že by se možná kvůli dětem hodila termo baterie, dá se tam nastavit teplota vody a dá se to uzamknout, takže by snad nemělo dojít k nechtěnému opaření ![]()
Chtěla bych se Vás zeptat, jestli je některá máte doma, jakou máte zkušenost, vyplatí se? ( nemyslím teď peněžně, on tam moc rozdíl není) ale myslím na obsluhu a jestli to fakt splňuje účel.
Dík za vaše rady s zkušenosti.Ilča
Máme ji už půl roku, je to super, abys nastavila víc než 38 stupňů, musíš zmáčknout čudlík a současně točit, což děcko neumí, takže jestli něco, maximálně si pustí ledovku a to neuškodí - až na ten řev. ![]()
Ahoj,
máme ji ve sprše a je fakt dobrá. Nastavím si teplotu a ona to namíchá. Napouštím tam vodu pro malého na koupání a vím přesně kolik má stupňů, nemusím to složitě zkoušet a přidávat teplou a zase studenou, jako když jsem u našich. A je tam pojistka na 38°C, takže až bude Kuba větší, nemůže se opařit.
Mary
ahojky, mame termostatickou baterii od Novaservisu - mají i stránky. Nám vyhovuje, teplota vody je ihned namíchaná a i kolikráít přes den lupnu malýho do vany a osprchuju mu zadeček.
To je fakt fajn…ale už jsme ji 2× reklamovali
Pořád ta samá závada - jednou za čas se zadrhává ta kartuše, co má na svědomí míchání teploty vody. Zatím jsme byli vždy v záruce, oprava rychlá, bezplatná… přitom sítka máme, s baterií zacházíme přesně dle návodu…ale podle firmy jsme prý jediný s tímto problémem … no to už dál nezkoumám ![]()
Téda, holky díky za bleskový odpovědi. Jsem taky rozhodnutá že si ju dáme. Jen jsem se bála že tady budu číst příspěvky od vás jako: „nedávej si ju, stojí za prd......“
Jsem moc ráda že panuje spokojenost. Snad budem taky spokojený.
Těším se ještě na další příspěvky, díky Ilča
my ji doma nemáme, ale u manžových rodičů je, je to super, hlavně kvůli bezpečnosti, ale na druhou stranu, když je už postarší, tak může jít dost těžko otáčet - jako tam--- vždycky zápasím, aby mi tekla aspoň trošku teplá voda… a tak je pro mě sprchování u nich spíše noční můrou (mají ještě k tomu nastavený nižší tlak vody , tak je to docela na prochladnutí ![]()
znám ji ale i z jiných sprch a tam je to super… hlavně, když si chceš ztlumit nebo zesílit proud, zůstává ti stejná teplota…
Ahoj,
Termostatickou baterii doporučuju. Máme ji v panelákové koupelně kde se před tím neustále měnil tlak a tím pádem i teplota vody. Pokud někdo v jiném bytě spláchnul málem jsem se opařila a naopak puštění teplé vody způsobovalo ledovku. Máme jen sprchu takže jsme to schytali přímo. Už tři roky máme teromostatickou baterii a je to pohoda. Zvládá i dost velké rozdíly tlaku a opravdu se neopálíš. A pro děti je tam pojistka, že nad 38 stupňů musíš zmáčknout knoflík a zároveň točit což nepředpokládám že by se jim podařilo. Je bez závad a k tomu jak tu někdo psal že s ní jde špatně točit. A nebude to spíš tím, že se sní prostě netočí a zůstává nastavená pořád stejně a tím pádem zatvrdne?
A jestli můžu doporučit i ještě něco, tak my máme na umyvadle tzv. šětřící baterii. Vypadá jako normální pákovka, ale má něco jako zarážky. Když otočíš pákovkou tak se teplota jakoby zastaví na 37 stupních a na teplejší jde posunout trošku větším tlakem, jakoby to přecvakne a pak teče teplá až do horké. A stejně to je i při nastavení množství vytékané vody. Zase při normálním zvednutí páčky teče střední proud, který bohatě stačí na umytí rukou a pří vetším potlačení teče silný. Věř mi že jsem silný proud snad ještě nepoužila a horkou pouštím jen když namáčím prádlo.
Prostě to hlídá teplotu i množství spotřebované vody za mě.
Ahojky.
ahoj,taky jsme si ji koupili,ale máme hodně malý tlak vody a nefungovala tak jak měla,museli jsme namontovat tu původní.Buďto tekla vařící voda nebo ledová. ![]()
gepy
Ahoj holky,
potřebuju poradit, koupili jsme byt a z kohoutků teče řekla bych až nepřirozeně horká voda, tak jsem přemýšlela, že bychom pořídili termostatické baterie. Chci se zeptat, jak jste spokojení? Máte ve vaně/sprše i u umyvadla? Nebo jen ve vaně? Jak vám funguje ve spojení s bojlerem?
lleennttiillkkaa píše:
Ahoj holky,
potřebuju poradit, koupili jsme byt a z kohoutků teče řekla bych až nepřirozeně horká voda, tak jsem přemýšlela, že bychom pořídili termostatické baterie. Chci se zeptat, jak jste spokojení? Máte ve vaně/sprše i u umyvadla? Nebo jen ve vaně? Jak vám funguje ve spojení s bojlerem?
Ahoj lenti, máme ji ve vaně. Kvůli dětem - ale zbytečné, stejně ji neumí používat, má tam jakousi pojistku - čudlík, co se musí zároveň zmáčknout, když se otvírá voda. Jestli máte problém naštělovat vodu, tak doporučuju. Ale jinak bych se bez ní obešla. ![]()
Ahojky mi mame doma taky thermostatickou baterii a musim rict ze jsme spokojeni. Mi mame takovou kde mas po stranach kohoutky jeden na tlak a tam je ten cudlik na zmacknuti az kdyz chceme vetsi tlak a u toho kde si nastavujes teplotu tak tam je cudlik az u 38 stupnu . Coz je dobre kvuli bezpecnosti deti. A mohu jedine doporucit. Byla kupovana v OBI
My máme termostatickou baterii ve sprše a jsme s ní spokojeni ![]()
Jé, já jsem právě nad termostatickou baterií uvažovala a teď vidím tuto diskusi
Dívám se teď na doplňky do koupelny a našla jsem tuto baterii zn. Optima - má i celkem zajímavý design. Nemáte někdo doma náhodou tuto značku a co na ni říkáte?
Ahoj chci se zeptat na vaše aktuální zkušenosti s termostatickou baterií. Uvažuji o ní do sprchy. Jakou máte? Jak jste s ní (ne)spokojení? Koupili byste jí znovu? Děkuji ![]()
Máme, zkušenost kladná, na 1*. Jinou už nechceme. Máme Hansgrohe. Pořídili bychom ji znova bez váhání, my jsme si ji pořídili už v předchozím bytu a v novém jsme do ní investovali zase ![]()