Termostatická sprchová baterie?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
566
7.11.14 16:55

@meduzza Máme ji ve sprše a neměnili bychom  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102841
7.11.14 16:59
@bartsch píše:
Máme, zkušenost kladná, na 1*. Jinou už nechceme. Máme Hansgrohe. Pořídili bychom ji znova bez váhání, my jsme si ji pořídili už v předchozím bytu a v novém jsme do ní investovali zase ;)

Souhlas, taky bych už neměnila, taky máme Hansgrohe a do neznačkové bych v případě termostatky nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
7.11.14 18:01

Pořídili jsme ji dětem, máme kolísavou teplotu vody, pořád to museli štelovat a teď jsou spokojení. Máme nějakou spíš z těch levnějších, českou Novaservis nebo tak nějak a jede bez problémů 6 let. Máme hodně tvrdou vodu, proto mi doporučili nebrat podomítkovou, kdyby se pokazila, ať se nemusí sundávat obklady.. Taky je to ten typ se dvěma kohoutky na bocích, jedním se nastaví teplota, druhým se pouští voda.
Až se v druhé koupelně bude měnit vana za sprcháč, taky nechám dát termostatickou, je to fajn. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
7.11.14 18:23

Máme taky Hansgrohe, ale už i dvouletak ji umí použít, takze dle mého názoru je to úplně jedno, ale jsme spokojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102841
7.11.14 18:27

@Maarlen Včetně pojistky? Jinak naši ani nevím, jestli by ji uměli použít, spíš ne protože teplota je nastavená, tak neměli šanci odkoukat, že se sahá i na tu druhou stranu, kde se nastavuje teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
7.11.14 19:48

No tak u naší pojistky stačí jen zmáčknout a na to kluci už přišli, na druhe se reguluje proud, ale vědí, i dvouletý, ze se to nesmí, tak nejake opaření nehrozi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.11.14 19:02

Děkuji moc za odpovědi :mavam:. Tak koukám, že podle reakcí stojí za to baterii koupit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
1.12.14 22:33

Oživuji. Nemáte náhodou někdo tuto baterii v kombinaci s plynovým kotlem na ohřev vody? Funguje bez problémů? Někde jsem četla, že kotel nestíhá dohřívat vodu a tím pádem je ta baterie zbytečná. Je to pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16415
1.12.14 22:41

@meloryv
Máme plynový kotel bez extra zásobníku vody a termostatická baterie je v pohodě a plní účel, akorát se nesmí dát moc malý proud (kotel špatně spíná) nebo naopak moc veliký (nemusí stíhat), na běžné sprchování nebo napuštění vany ale funguje naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
1.12.14 22:43

@zrcadlo děkuji. Přesně tohle jsem chtěla slyšet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
7.12.14 13:09
@meduzza píše:
Ahoj chci se zeptat na vaše aktuální zkušenosti s termostatickou baterií. Uvažuji o ní do sprchy. Jakou máte? Jak jste s ní (ne)spokojení? Koupili byste jí znovu? Děkuji :mavam:

Jednoznačně ano. Pokud si vyberete kvalitní a nevadí Vám vyšší cena. Budete spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
7.12.14 15:36
@Tyfan píše:
Jednoznačně ano. Pokud si vyberete kvalitní a nevadí Vám vyšší cena. Budete spokojená.

Díky, už jí máme v koupelně a jsem s ní nad očekávání spokojená, máme Grohe, jsem zvědavá jak dlouho vydží. Teplota je opravdu stálá i při změně tlaku vody. Dřív jem při každém sprchování musela teplotu štelovat i v průběhu sprchování, stačilo, když třeba napouštěla pračka a se změnou tlaku se měnila teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
8.12.14 15:07
@meduzza píše:
Díky, už jí máme v koupelně a jsem s ní nad očekávání spokojená, máme Grohe, jsem zvědavá jak dlouho vydží. Teplota je opravdu stálá i při změně tlaku vody. Dřív jem při každém sprchování musela teplotu štelovat i v průběhu sprchování, stačilo, když třeba napouštěla pračka a se změnou tlaku se měnila teplota.

Grohe je super. To o změně tlaku, usuzuji, že bydlíte v rodinném domě?? Je tak? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102841
8.12.14 18:59
@Tyfan píše:
Grohe je super. To o změně tlaku, usuzuji, že bydlíte v rodinném domě?? Je tak? :D

Stačí vyšší patro činžáku… jinak třeba my máme vodárnu a tyhle změny tlaku úplně nechytí, ale během chvilky to dorovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
9.12.14 08:40

@j.a.n.i1

Tak to je něco špatně. Pokud máte vodárnu, tak je v tlakové nádobě u vodárny asi špatně nastaven tlak vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný