Kam s miskami pro psa - máme batole

2318
16.3.06 17:36

Kam s miskami pro psa - máme batole

Ahoj,

náš syn si dnes poprvé sám otevřel dveře, takže o víkendu montujeme na schody zábranu. Vyvstal ale problém, kam dáme misky pro psa. Doteď stály právě na schodech - než se k nim Mates vyšplhal, odchytila jsem ho. Takhle to ale bude složitější. Granule papá, v misce si umyje ručičky a pak ji vyleje. Poradíte, jak to děláte vy?

Předem díky

Lasička a Matýsek 15 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2901
16.3.06 17:40

Ahoj,
neporadím, u nás to bylo stejné. Misky jsem nechala tam, kde byly … Elišku časem přestaly zajímat.

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
16.3.06 17:53

Taky bych je nechala tam kde jsou.....musi se naucit,ze vsechno mit nemuze.Prece pred ni nebudes schovavat kazdou vec? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
16.3.06 18:05

No jde o to, že je dost živý a hrozně rád plave (jednou mi např. vylil kýbl vody na zem, lehnul si do kaluže a rochnil se :-)) Nedokážu si představit, že ho několikrát denně převlíkám a vytírám. Stačí, že ho několikrát do hodiny sundávám ze židle, kterou si přistavuje k lince, aby si umyl ručičky ve dřezu, případně si něco podal (nůž) nebo prozkoumal sporák. Ve zbývajícím čase šplhá pomocí houpacího kohouta na regál s knížkama odkud je vyhazuje… Připadám se už teď jak honicí pes.

Lasička a Matýsek 15 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.3.06 18:14

Granule jsou zdravotne nezavadne :D
Adu prestaly po par pokusech zajimat, Pepi jeste zajimaji, vcera jsem ji prvne nachytala jak jednu zuzla… Rekla bych, ze je to zase jen otazka par dni nez ji to prejde.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
16.3.06 18:28

Máme psa venku a jen k těm granulím mě napadlo, že když dáváme psovi nažrat, tak dostává porci tak velkou, aby to sežral ihned a misku uklízím. S vodou neporadím, protože pes pije z jezírka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
16.3.06 18:28

Ahoj, my jsme to taky řešili dost akutně, protože Jířa se rozlezl během jednoho týdne z naprosté nehybnosti do naprosté hbitostiv včetně stání u nábytku. Jelikož máme 4 kočičáky, tak máme i dost misek. Normálně jsou v kuchyni. Ale to prostě nešlo, zaprvé to požíral, zadruhé to míchal mezi sebou (mockrát zkoumal, jak se chovají granule nasypané do misky s vodou) a navíc kočky se v klidu ani najíst nemohly. Nakonec jsme přesunuli misky do vstupní chodby. Přece jen to je za rohem a nechodíme tam často, a neměl je na očích. Zpátky jsme je vrátili do kuchyně asi za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
18.3.06 21:32

Tak my jsme měli tak malýho pejska, že prolezl i zábranama na schody, takže měl misky na schodech 8) :lol: Ale to asi u vás použitelné nebude…
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
19.3.06 00:28

Ahoj,
my mame labradora a nejdriv jsem resila stejny problem, abych posleze pochopila, ze to vyresit moc nelze, a tak jsme prekonali fazi kdy se nekolikrat nase batole napilo a najedlo ze psi misky :))) a posleze jsem vsechny pokusy o izolaci psiho zradla vzdala…no a po nekolika pokusech ochutnavani ho proste psi zradlo a piti prestalo zajimat…asi to neni uplne idealni, ale zase to je ze zivota :) Jana
PS Jinak jsme ale velice cistotna rodina :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
19.3.06 01:36

ahoj,

mame 2 labradorky,

• misky na jidlo maji v predsini, ale granule Ela neochutna, protoze tak rychla, aby se k misce dostala driv nez je zpucnou nikdy nebude a ony ji tam rozhodne nic nenechaji
  • miska s vodou je lakadlo, ale resime to duraznym NEE! No obcas se tam vykoupe, ale neni to tak hrozny a vodu taky miluje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
19.3.06 06:47

Úplně ti Lasičko rozumím.My máme dogu ta má svoje zázemí na verandě tak tam se Ela nedostane.Moje rodiče mají buldočku,bydlí s námi v domečku a Elsa je u nich hodně často.Žrádla si nevšímá ale vodu musíme schovávat.Zrovna tak u nás doma,kočka má misku z vodou v ložnici pod postelí,když jí dávám jíst tak Ela jí asistuje a ochutnala jak konzervu tak granule.U nás bohužel neplatí „časem jí to omrzí“.Ela má tak ráda vodu,že když se nedávno počurala v obýváku kde máme plovoucí podlahu,tak si do toho načúraného lehla a po bříšku se vozila sem tam.
Na zahradě máme bázen tak už teď plánujeme taktiku zabespečení.Asi bude pořád chodit v rukávkách :lol:
Binky+Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
19.3.06 09:38

Nazdárek,
tak mě ty Vaše příběhy docela rozesmály a navíc mám radost, že nejsme jediná rodina, kde dítě ochutnalo psí žrádlo. Alespoň budou děcka odolný! :D
Náš Kuba nejradši „míchá“ (jako vařečkou, ale rukama), takže granule jsou pak všude. Občas zkoumá, co se nachází pod miskou s vodou a rozlitou vodu pak ručičkama a se smíchem rozhání, kam to jde. Začalo to už před půl rokem a má fáze, kdy na to zapomene, a fáze, kdy na to myslí poměrně intenzivně. Nemáme v bytě místo, kam to schovat. Dávat to psovi, jen než se nají, u nás nefunguje (zkoušeli jsme to), páč o jí jen když chce a to by nám asi chcípnul hlady. Je to sice zlatý retrívr, ale fakt nejí jako ostatní. Tak jsme to ponechali osudu, ale snažíme se mu to důrazně zakazovat. Ale někdy mám dojem, že je Kubík ve zvukotěsný komoře - koukne na mě a pokračuje v míchání. :?
Jeho kapitální kousek je vyzkoušet nožičkou, jak se stojí v misce z vodou.
Přeju silné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný