Povrchová úprava nábytku - moření,...?

444
11.3.06 20:28

Povrchová úprava nábytku - moření,...?

Ahoj kutilové, kutilky.

Vím, že je tady mnoho šikovných maminek (i tatínků) a snad mi poradíte.
Koupili jsme dětský nabyteček bez povrchové úpravy a potřebovali bychom ho buď namořit nebo nalakovat. Šikovné ruce máme, ale jak na to, nevíme.
Poradíte?
Nebo alespoň dáte nějaký odkaz?

Díky moc
Gabika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
413
11.3.06 20:46

Ahoj Gabika, nevím jestli ti poradím, ale já jsem mořila poličky chemoxylem a natírala jsem je bezbarvým matným lakem vhodným na úpravu hraček. Nevím jak ten Chemoxyl jde do dětského pokoje, je to lihové mořidlo a mají spoustu odstínů, natírala jsem nejdřív asi tři vrstvy kaštanem a dvě pinii, výsledný efekt je barvička jako čerstvě vyloupnutý kaštan, moc hezká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1718
11.3.06 21:05

mažu svůj příspěvek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.3.06 21:27

Ahoj Gabiko,

my jsme nábytek i postýlku pro prcka natřeli BEHANDLA mořidlem z IKEA. Je zdravotně nezávadný, obsahuje včelí vosk. Zvýrazní barvu dřeva a můžeš si vybrat z několik odstínů…

Peťula

• Citovat
  • Upravit
2114
11.3.06 22:18

Ahoj, ja jen potichounku vyslovim svuj nazor: pokud jde o nabytek ktery bude v mistnosti tak bych ho nemorila ale nalakovala a to napr. Balakrylem ktery je zdravotne nezavadny, kdyz jde o nabytek pro deti. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
11.3.06 23:02

Ahojky,
já kutím často a ráda a moření, přebarvování a podobně patří do mého repertoáru také :D. ¨
Když jsem potřebovala přebarvit nebo namořit něco, co bude v kontaktu s dětmi, šla jsem v mém případě do Hornbachu (kde je toho co nejvíc na jednom místě), vystrčila na jinak neochotné prodavače těhotný pupík a všechno si nechala pěkně vysvětlit. Pravda, už jsou na tom prodavači líp a vysvětlí i nětěhulím :) ............. Barev, které jsou neškodné pro děti je celá škála a opravdu neuškodí se zeptat. Mají splňovat nějakou normu EU (tuším, že č. 72, ale raději se přeptat). Nebojte se toho, je to strašně jednoduché a radost několikanásobně vyšší, pokud si ke konečnému efektu pomůžete sami :twisted:
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.06 13:41

Radim nalakovat a ne morit, ja si nejdriv dreveny nabytek namorila…byl trochu tmavsi, ale jinak stejny, chytala se na to drevo spina a prach jako predtim, pak jsem to smirglem obrousila a nekolikrat nalako¨vala a da se to i otirat…Sportakryl je vhodny i pro deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný