Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj kutilové, kutilky.
Vím, že je tady mnoho šikovných maminek (i tatínků) a snad mi poradíte.
Koupili jsme dětský nabyteček bez povrchové úpravy a potřebovali bychom ho buď namořit nebo nalakovat. Šikovné ruce máme, ale jak na to, nevíme.
Poradíte?
Nebo alespoň dáte nějaký odkaz?
Díky moc
Gabika
Ahoj Gabika, nevím jestli ti poradím, ale já jsem mořila poličky chemoxylem a natírala jsem je bezbarvým matným lakem vhodným na úpravu hraček. Nevím jak ten Chemoxyl jde do dětského pokoje, je to lihové mořidlo a mají spoustu odstínů, natírala jsem nejdřív asi tři vrstvy kaštanem a dvě pinii, výsledný efekt je barvička jako čerstvě vyloupnutý kaštan, moc hezká.
Ahoj Gabiko,
my jsme nábytek i postýlku pro prcka natřeli BEHANDLA mořidlem z IKEA. Je zdravotně nezávadný, obsahuje včelí vosk. Zvýrazní barvu dřeva a můžeš si vybrat z několik odstínů…
Peťula
Ahoj, ja jen potichounku vyslovim svuj nazor: pokud jde o nabytek ktery bude v mistnosti tak bych ho nemorila ale nalakovala a to napr. Balakrylem ktery je zdravotne nezavadny, kdyz jde o nabytek pro deti. Sany.
Ahojky,
já kutím často a ráda a moření, přebarvování a podobně patří do mého repertoáru také
. ¨
Když jsem potřebovala přebarvit nebo namořit něco, co bude v kontaktu s dětmi, šla jsem v mém případě do Hornbachu (kde je toho co nejvíc na jednom místě), vystrčila na jinak neochotné prodavače těhotný pupík a všechno si nechala pěkně vysvětlit. Pravda, už jsou na tom prodavači líp a vysvětlí i nětěhulím
............. Barev, které jsou neškodné pro děti je celá škála a opravdu neuškodí se zeptat. Mají splňovat nějakou normu EU (tuším, že č. 72, ale raději se přeptat). Nebojte se toho, je to strašně jednoduché a radost několikanásobně vyšší, pokud si ke konečnému efektu pomůžete sami ![]()
Bubu
Radim nalakovat a ne morit, ja si nejdriv dreveny nabytek namorila…byl trochu tmavsi, ale jinak stejny, chytala se na to drevo spina a prach jako predtim, pak jsem to smirglem obrousila a nekolikrat nalako¨vala a da se to i otirat…Sportakryl je vhodny i pro deti…