Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
nedávno jsem našla jedno starší vydání časopisu pro maminky a v něm téma - Jak zajistit bezpečnost dítěte v různých věkových etapách.
Byla tam spousta dobrých rad, ale to, co mě zaujalo nejvíc byla zmínka, že se mají pravidelně vyměňovat napájecí baterie u detektorů kouře.
Napadlo mě, že mi žádný takový detektor nemáme a proto mě zajímá, kolik z vás ho má a jaké s ním máte zkušenosti?
Zajímalo by mě hlavně to, jak funguje, do jakých místností se dává - vždyť třeba v kuchyni se občas stane, že sem tam nějaká ta "kouřová clona " vznikne a nese celým bytem a když si představím, že jsem něco připálila a hned mi doma pustím nějaký hrozivý alarm, no nevím. ![]()
Ale nějak to nemůžu pustit z hlavy, zdá se mi to dosti užitečné, hlavně proto, že třeba malá spí sama v pokoji na druhé straně bytu než mi a člověk nikdy neví.....
Bodlinka a Veru 20m
Ahoj tady u nás jsem to ještě u nikoho neviděla, ale určitě se to prodává.
V zahraničí je to běžné vybaveí domácností. Dává se to do všech místností ( nikdy nevíš od čeho může požár vzniknout) a počet detektorů se volí podle m2 v dané místnosti.
Dávají se i do kuchyně, hlavně kvůli tomu když se něco připaluje, funguje to dobře, ale je pravda že když je v kuchyni hodně páry tak to spustí taky. Ale stačí vyvětrat a přestane to nbo to smetákem zhodíš aby vypadly baterky a je klid.
Já o tom uvažuju taky hlavně do té kuchyně.
Ahoj,
my ho doma mame jako soucast alarmu, ale jestli to je uzitecne ani nevim. Moje zkusenost je zatim takova, ze uz asi 20× jsme meli poplach, kdyz jsem (nebo spis manzel) varila, smazila, pekla, nastesti jeste u nas se nestala nejaka nehoda, ze by ten kour by „opravdovy“. Ale zarucene to funguje ![]()
Kdyby ale nebyl jako soucast alarmu, tak bych si ho asi neporidila ![]()
Jana
Ahoj.
My jsme kupovali detektor od Jablotronu tchánovcům do kotelny.Alarm se spusti jen když je kotelna dost začouzená. Při normálním přikládání se nespustí.
Martina
Ahojte, oživuju diskuzi s trošku podrobnějším dotazem:
Dají se sehnat i detektory kouře, u kterých se dá nastavit „síla zakouření“ prostor?
Hledám detektor pro maminku kolegyně, je už starší a s ohněm měla už párkrát problém, chuděra, ale taky hodně smaží a jak čtu, tak ty detektory reagují i na kouř z toho…
Zatím mám vybraný tento: https://eshop.panfitinka.cz/…ure-a-teplot
Je to dobrý detektor?
Tak jsme nakonec vzali ten detektor, kolegyně dokoupila i tento: https://eshop.panfitinka.cz/…lavych-plynu detektor na plyn, prostě jenom aby si byla jistá… Tak uvidíme jak fungují. Snad nebudou muset začít hlásit.
Jó ty jsou pěkné
nám ale o design moc nešlo, jsou zbytečně drahé a fungují snad podobně… bylo to pro starou paní do starého bytu, šlo hlavně o to aby ten e-shop to zaslal hned druhý den a bylo to u nás co nejdřív… ![]()
Dobrý den, v poslední době uvažuji o koupi požárního hlásiče (detektoru kouře). Máte prosím někdo s nějakým detektorem zkušenosti, např. jestli levnější modely fungují spolehlivě, nebo se vyplatí připlatit za kvalitnější model?
Máte zkušenost, jestli je spolehlivější optický, nebo teplotní, nebo kombinovaný?
Máte případně nějaký ozkoušený?
Děkuji za případné odpovědi