dotaz k rekonstrukci bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Radina
3.3.06 16:21

dotaz k rekonstrukci bytu

Holky, prosím, hodně z vás rekonstruuje domky, byty, můžete mi poradit jestli se v dnešní době ještě vaří pro dělníky? Na pondělí máme naplánovanou rekonstrukci koupelny, která bude trvat 3 dny, budu sama s malou doma a představa že budu vařit pro další 3 chlapy mne celkem nebaví. Já nevím jak to dneska chodí, dotěď dělal všechno můj zlatý táta, ale na koupelnu si už netroufne. Mám nakoupit pivo, klobásy a odbýt je takhle?
Díky moc a omlouvám se za neemiminovský dotaz.
 Radka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
692
3.3.06 16:46

Ahoj Radko
My taky zrovna předěláváme byt,ale přiznám se že vařit pro řemeslníky by mě celkem nenapadlo :? Stačí že jim platíš dost peněz.Možná se to tak dělalo za starých časů,ale už mi to připadá jako přežitek.
Mě taky v práci nikdo neuvaří :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
3.3.06 16:51

Ahojky,

kdyz jsme rekonsruovali nasi koupelnu, bydlela v tomto byte jeste moje tchyne a ta jako ze stare skoly chtela vyvaret. Remeslnici si to ale nenechali libit a sli do hospody - byla to fakt supr firma. Ja si myslim, stejne jako Hanka, ze jim davas penez dost, takze bych se vubec nevzrusovala. Vzdyt mas svych starosti dost a ne jeste skakat kolem delniku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1930
3.3.06 17:05

Když jsme rekonstruovali jádro, trvalo to asi 3 týdny. Řemeslníci chodili na obědy do hospůdky. Já jsem jim občas nabídla kafe nebo čaj (manžel slivovici :)), ale i to kafe a cukr měli svoje. Dokonce si vozili i varnou konvici…

Dadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
3.3.06 17:40

Radino,
pokud jste si pozvali na práci svoje kamarády, kteří si nechají zaplatit jen nutné výdaje,pak bych samozřejmě uvařila.
ALE pokud jste si objednali firmu nebo řemeslníky, kteří vám pak vystaví fakturu, tak jim nedávej ani Ň. Mají přece všechno zaplacené,je to jejich zaměstnání!
To už není tak, jak to bývalo před lety, kdy řemeslníci si při práci poručili pivo a ještě čekali na knedlo-vepřo-zelo, udělali bordel a pak si tu práci po nich ještě musela předělat…
Ahoj, Marki
P.S. Už třetí rok rekonstruujeme dům, takže jsme profíci :wink:
P.S. 2: a jak psala Dadla, oni si přinesou svojí varnou konvici a hrnky i sváču. No měli by, jinak budou mít hlad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
3.3.06 17:43

Tak nám teď dělali okna, bylo to teda jenom jeden den, tak jsem se manžela ptala, jestli mám koupit aspoň nějaký párky nebo něco, tak mi to zakázal, že to už se nedělá, jenom kdyby to byli známý a dělali to za pár šupů. Tak nakonec jsem jim udělala jenom čaj a kafe a oni se v poledne na chvíli vypařili, tak počítám, že šli na sváču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
3.3.06 17:46

Ahoj Radu,

my jsme nedávno více méně dokončili novostavbu a vařila jsem podle toho, jestli to byli řemeslníci z najaté firmy (ti dostali nabídnuté jen kafe, pivo nebo panáka a to ještě omezeně, aby se nám nezpumprlíkovali) a nebo řemeslníci - kamarádi. Těm jsem samozřejmě vařila. Ono to celkově dost leze do peněz, protože pokud to byla třeba sobota, tak dopoledne jedna svačina (párky), kolem jedné oběd (maso a příloha, občas i polévka) a odpoledne nebo navečer zase svačina (chleba se salámem). Ono se to možná nezdá, ale fakt je to pak dost peněz, takže bych se do toho být tebou moc nehrnula. Firmě zaplatíš tak jako tak dost peněz za práci, ještě abys jim živila zaměstnance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
3.3.06 18:20

ahoj Radino,

souhlasim s holkama,pokud je to firma,tak nevarit.Nabidla bych kafe,caj,vodu :)
Pravda,ze kdyz se u nas neco delo,mela jsem taky tyhle dentence :) Ale manzel razne zatrhl 8)

Jen otazecka mimo diskusi-Kdepak ses vyparila?Snad jsi emimco nezavrhla? :lol:

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
3.3.06 21:39

Holky, moc děkuju, takže s vařením si nebudu dělat hlavu, ale to kafe a pivo koupím.

Any, emimčo jsem nezavrhnula, ale nějak se nám tu toho moc nakupilo. Půl rodiny na antibiotikách (i já), mamka měla před operací ještě nějaké komplikace, chystáme tu rekonstrukci a spousta dalších akcí po rodině, takže se ze mne stává jenom nakukovatelka. Mám pocit, že mi počítač sežere moc času a tak ho kolikrát zapínám jenom kvůli tomu, abych byla s manželem v kontaktu. A stejně jsou lepší věci než tohle.....já jsem tak děsně zamilovaná do naší malé, že bych potřebovala natáhnout den, abych si ji pořádně užila :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný