Jak vyčistit troubu

107
2.3.06 10:59

Jak vyčistit troubu

Ahoj holky,
poradíte jak vyčistit elektrickou troubu,aniž bych musela použít chemii.

Kiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1723
2.3.06 11:17

Teda bez chemie nevím, já používám Lynn- stříkací pěna(pro lepší působení se nejprve trošku trouba nahřeje) a pak to jde jako po másle všechno dolů:-)
Jo a tento přípravek se dá koupit v akci kolem 35,–Kč:-))
Pa HL.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
3.3.06 14:29

Ahoj Kiki,
tohle je sice taky chemie, ale je výborný - přímo od firmy Whirlpool Wpro Clean-up na trouby (cca 150,–). Dělají i na sklokeramické desky včetně škrabky, na nerezové povrchy, lednice, odstraňovače vodního kamene do praček, myček - určitě na kámen nepoužívat výrobky reklamované v televizi (teď si nemůžu vzpomenout, jak se jmenují :) ), protože pračku spíš ještě víc zasviní. Jsou v dostání jen u autorizovaných servisů. V jednom takovém servisu jsem pracovala a kde co pochytila.

Ale podud vážně nestojíš o chemii, vyzkoušej ocet. Ten doporučují na všelicos. Já osobně ho občas přidám do pračky k pracímu prášku - suprově se tím vyčistí buben a má zárověň dobrý vliv na stálobarevnost prádla. Na vodní kámen se ještě dá spolehlivě použít kyselina citronová - nasypat do násypky či přímo do bubnu (bez prádla) a zapnout hl. program na 60st. Ale to už jen tak okrajově :wink:
 Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
15.5.06 00:40

ahoj,nemáte některá zkušenosti s „Parním čističem“

„Čistí, desinfikuje a odmašťuje bez chemických přípravků, prac. teplota 120°C, tlak 3,5 bar, osmidílné příslušenství, čistí sprchové kouty, polstrování, oděvy, žaluzie, topná tělesa, skleněné tabule, odstraňuje pachy, desinfikuje koupelny“

myslíte že by se to dalo použít i na el.troubu :oops: (případně jak je to účinné na to ostatní)

díky gepy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
15.5.06 12:03

S parním čističem zkušenost bohužel nemám.
Ale taky hledám ten správný čistič, a může být i chemický. Mám totiž takovej, co mi moc nevyhovuje: TOP cleaner, výrobce AVT GmbH a je to teda hroznej smrad. Nesmí se vdechnout a kuchyň pak musím dlouho větrat a trouba se lze použít až 8hodin po čištění. Sice odstraní ty čerstvé nečistoty, ale to co je víc zapečené, to dolů nepouští. Možná se víc hodí na venkovní grily.
Chtěla jsem se zeptat, jak často čistíte troubu? Po každém použití bych to fakt nezvládala s tímhle sajrajtem, co mám.
Ahoj, Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.5.06 23:25

Ahoj,
já taky používám Lynn.Vyzkoušela jsem kde co,ale on je opravdu dobrý.Smrdí málo a dokonce jsem čistila troubu i Lynnem na mikrovlné trouby,který se nemusí vůbec omývat vodou a taky to šlo a zápach žádný :) .Jenom teda vychytat tu akci, normálně stojí kolem 55,–.
No a čistím asi tak jednou za čtvrt roku…asi…jak se mi zdá,že je moc špinavá trouba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
15.5.06 23:25

Ahoj,
já taky používám Lynn.Vyzkoušela jsem kde co,ale on je opravdu dobrý.Smrdí málo a dokonce jsem čistila troubu i Lynnem na mikrovlné trouby,který se nemusí vůbec omývat vodou a taky to šlo a zápach žádný :) .Jenom teda vychytat tu akci, normálně stojí kolem 55,–.
No a čistím asi tak jednou za čtvrt roku…asi…jak se mi zdá,že je moc špinavá trouba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
16.5.06 10:12

ahojky, já používám Savo do kuchyně a je to teda perfektní odmasťovač a čistič. Pustily nám s tím obkladačky u sporáku, na které jsem si koupila nějaký speciální prostředek z DM, ale Savo v rozprašovači je lepší. Ten speciální prostředek z DM je dobrý i do té elektr.trouby i do mikrovlnky, ale doporučuji na ruce gum.rukavice.

• Citovat
  • Upravit
22315
16.5.06 10:14

Iviku,
prosim te oddel si ty metriky v nastaveni mezerou........strasne to roztahuje diskuze

Dekuji. KAtka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.1.14 15:06

Ahoj ženské, nedávno jsem v el. troubě zapékala brambory a neuhlídala jsem to, smetana mi utekla a teď trouba strašně smrdí při dalším používání :zed: Jak ji čistíte vy? Výše jsem četla, že na to některé používají spreje, ale to se potom musí umýt od těch sajrajtů, ne?? To si potom neumím představit drhnutí dole mezi těmi tyčkami… Budu moc vděčná za nějaké příspěvky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.1.14 15:39

Kde se kupuje ten Lynn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.1.14 15:41

To by mě taky zajímalo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
11.1.14 16:49

@Petule030
Používám pěnu z DM a fakt pecka :D trouba jako nova..stoji to asi 35kc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
11.1.14 16:49

I já se přidávám s prosbou, kde se dá koupit, když je zde na něj tolik chváli. Já to už zkoušela několika přípravky a to co tam je dýl,nejde.Tak bych taky zkusila Lynn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
11.1.14 16:52

Ty mas na dne trouby nejake „tycky“? Ja mam jakoby okolo cele trouby plech se zaoblenyma rohama, bud pouziju ten sprej nebo dam do trouby pekac s vodou, zapnu troubu a necham vodu poradne vyparit, trouba je plna pary a spina lip pusti, nebo na to dej namoceny obrousek a nechej to treba pul hodiny odmocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný