Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám pěni s DM, tím očistím hrubou špínu a pak zapnu samočištění trouby.
@elchirk píše:
Ty mas na dne trouby nejake „tycky“? Ja mam jakoby okolo cele trouby plech se zaoblenyma rohama, bud pouziju ten sprej nebo dam do trouby pekac s vodou, zapnu troubu a necham vodu poradne vyparit, trouba je plna pary a spina lip pusti, nebo na to dej namoceny obrousek a nechej to treba pul hodiny odmocit.
Je to stará elektrická trouba, po horní stěně a dole vedou zatočené,,tyčky", které se zapnutím trouby rozžhaví a vyhřívají troubu…
Není to moderní trouba zvlášť, ale nad ní jsou plotýnky. Snad si to někdo umí představit ![]()
@adelina3 A ta pěna se potom musí pečlivě odstranit? A nevíš, jak se jmenuje, nebo pod čím ji hledat? ![]()
@Petule030 ![]()
Nastřikam nechám tak 20minut působit a pak umyju horkou vodou když je to moc pripecene tak vezmu jemným kartáčem
@adelina3 Jee, tak děkuji moc
Během týdne stejně potřebuji do DM zajít, tak bych se po tom mohla podívat
Jen otázka, jak to myješ horkou vodou? Jako třeba mokrou houbičkou? Omlouvám se za neznalost, cítím se jako vygumovaná ![]()
@Petule030
No jasně houbičkou. Mam i toho většinou kyblík s horkou vodou a jedu..když jsem to myla poprvé po nastěhování do nového bytu byl to fakt ekl
a tekla z toho uplne černa voda
u nás to mají hned vedle věci na podlahu a tak
Akorát matně tuším, že by ten spray neměl přijít na topná tělesa trouby. Takže ani na ty tyčky.
Možná se pletu, ale mám pocit, že to tam bylo napsané.
@adusinka No, tak to by bylo poměrně blbé, protože na ta topná tělesa mi to asi vyteklo…
Ale ty kdyžtak zkusím přejet holou vodou, kdyby na to nemohl přijít přípravek… ![]()
@Petule030 píše:
Je to stará elektrická trouba, po horní stěně a dole vedou zatočené,,tyčky", které se zapnutím trouby rozžhaví a vyhřívají troubu…Není to moderní trouba zvlášť, ale nad ní jsou plotýnky. Snad si to někdo umí představit
@adelina3 A ta pěna se potom musí pečlivě odstranit? A nevíš, jak se jmenuje, nebo pod čím ji hledat?
tak to te lituji, to jsem taky mela. Hele je to 10× vic prace, nez v nove troube, ale kdyz ti tam zbytky sajrajtu na topnem telese zbydou, tak tu troubu rozpalis na max nechas trebas 30 minut bez jidla, vypali se to - bude to desne smrdet. neco jako pyrolyza ![]()
@Pudloslava Jejda, už se na ten smrad těším
Ale pokud to bude stačit vypálit bez jídla a po nějakém čase to nebude smrdět, tak proč do toho nejít, že? Děkuji za radu ![]()
@Petule030 no pak trebas jeste setrit mokrym hadrikem ten popilek
A nerikam, ze pak ta trouba bude pekna ![]()
Před mytím - dolu do trouby plech. ideálně hlubší, nalejt tam horkou vodu, troubu tak na 80 stupňů.. nechat pěkně napařit.. tím změknou zapečené špíny.
Pokračovat dle libosti. Já pak pokračuji houbičkou a jarem a zatím to vždy stačio.
Ahoj holky,
pokud neni trouba uplne spinava, zkuste dat do misky s vodou ocet a citron, zapnete troubu na chvili, para pak uvolni mastnotu a necistotu, vse pak setrete houbickou.
Nasla jsem ted docela dobrej navod na vytvoreni cistici pasty, prikladam, treba se bude hodit:
https://napovime.cz/…stit-troubu/
Iva
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
pokud neni trouba uplne spinava, zkuste dat do misky s vodou ocet a citron, zapnete troubu na chvili, para pak uvolni mastnotu a necistotu, vse pak setrete houbickou.
Nasla jsem ted docela dobrej navod na vytvoreni cistici pasty, prikladam, treba se bude hodit:
https://napovime.cz/…stit-troubu/
Iva
zkoušela jsi to?
stala se mi pohroma - dělala jsem pečený čaj a vytekl mi v troubě… nevím, co s tím… nechce žádné eurony a amwaye… spíš nějakou „babskou radu“