Jak vyčistit troubu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
11.1.14 18:57

Mám pěni s DM, tím očistím hrubou špínu a pak zapnu samočištění trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.1.14 19:11
@elchirk píše:
Ty mas na dne trouby nejake „tycky“? Ja mam jakoby okolo cele trouby plech se zaoblenyma rohama, bud pouziju ten sprej nebo dam do trouby pekac s vodou, zapnu troubu a necham vodu poradne vyparit, trouba je plna pary a spina lip pusti, nebo na to dej namoceny obrousek a nechej to treba pul hodiny odmocit.

Je to stará elektrická trouba, po horní stěně a dole vedou zatočené,,tyčky", které se zapnutím trouby rozžhaví a vyhřívají troubu… 8) Není to moderní trouba zvlášť, ale nad ní jsou plotýnky. Snad si to někdo umí představit :D
@adelina3 A ta pěna se potom musí pečlivě odstranit? A nevíš, jak se jmenuje, nebo pod čím ji hledat? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
11.1.14 19:52

@Petule030 :mrgreen:
Nastřikam nechám tak 20minut působit a pak umyju horkou vodou když je to moc pripecene tak vezmu jemným kartáčem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.1.14 19:58

@adelina3 Jee, tak děkuji moc :hug: Během týdne stejně potřebuji do DM zajít, tak bych se po tom mohla podívat :) Jen otázka, jak to myješ horkou vodou? Jako třeba mokrou houbičkou? Omlouvám se za neznalost, cítím se jako vygumovaná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
11.1.14 20:05

@Petule030
No jasně houbičkou. Mam i toho většinou kyblík s horkou vodou a jedu..když jsem to myla poprvé po nastěhování do nového bytu byl to fakt ekl :poblion: a tekla z toho uplne černa voda 8o u nás to mají hned vedle věci na podlahu a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
11.1.14 20:09

Akorát matně tuším, že by ten spray neměl přijít na topná tělesa trouby. Takže ani na ty tyčky.

Možná se pletu, ale mám pocit, že to tam bylo napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
11.1.14 23:02

@adusinka No, tak to by bylo poměrně blbé, protože na ta topná tělesa mi to asi vyteklo… :think: Ale ty kdyžtak zkusím přejet holou vodou, kdyby na to nemohl přijít přípravek… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
12.1.14 06:43
@Petule030 píše:
Je to stará elektrická trouba, po horní stěně a dole vedou zatočené,,tyčky", které se zapnutím trouby rozžhaví a vyhřívají troubu… 8) Není to moderní trouba zvlášť, ale nad ní jsou plotýnky. Snad si to někdo umí představit :D
@adelina3 A ta pěna se potom musí pečlivě odstranit? A nevíš, jak se jmenuje, nebo pod čím ji hledat? :)

tak to te lituji, to jsem taky mela. Hele je to 10× vic prace, nez v nove troube, ale kdyz ti tam zbytky sajrajtu na topnem telese zbydou, tak tu troubu rozpalis na max nechas trebas 30 minut bez jidla, vypali se to - bude to desne smrdet. neco jako pyrolyza :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
12.1.14 10:56

@Pudloslava Jejda, už se na ten smrad těším :cert: :mrgreen: Ale pokud to bude stačit vypálit bez jídla a po nějakém čase to nebude smrdět, tak proč do toho nejít, že? Děkuji za radu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
12.1.14 16:04

@Petule030 no pak trebas jeste setrit mokrym hadrikem ten popilek :-) A nerikam, ze pak ta trouba bude pekna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TomTomas
13.1.14 11:14

Před mytím - dolu do trouby plech. ideálně hlubší, nalejt tam horkou vodu, troubu tak na 80 stupňů.. nechat pěkně napařit.. tím změknou zapečené špíny.

Pokračovat dle libosti. Já pak pokračuji houbičkou a jarem a zatím to vždy stačio.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.20 20:33

Zazracny ocet a citron

Ahoj holky,
pokud neni trouba uplne spinava, zkuste dat do misky s vodou ocet a citron, zapnete troubu na chvili, para pak uvolni mastnotu a necistotu, vse pak setrete houbickou.
Nasla jsem ted docela dobrej navod na vytvoreni cistici pasty, prikladam, treba se bude hodit:
https://napovime.cz/…stit-troubu/
 Iva

• Citovat
  • Upravit
17320
20.11.21 16:49
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
pokud neni trouba uplne spinava, zkuste dat do misky s vodou ocet a citron, zapnete troubu na chvili, para pak uvolni mastnotu a necistotu, vse pak setrete houbickou.
Nasla jsem ted docela dobrej navod na vytvoreni cistici pasty, prikladam, treba se bude hodit:
https://napovime.cz/…stit-troubu/
Iva

zkoušela jsi to?
stala se mi pohroma - dělala jsem pečený čaj a vytekl mi v troubě… nevím, co s tím… nechce žádné eurony a amwaye… spíš nějakou „babskou radu“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný