Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
malej se dostal do rabovací fáze a děsně vymetá v kuchyni šuplíky a skříňky. To by zas tak moc nevadilo, jen je na to ještě hrozně nešikovný a už si několikrát skřípnul prsty
A teď se mu navíc zalíbilo dobejvat se na odpaďák ![]()
Takže sháním nějaká udělátka na šuplíky a na skříňky, aby se do nich nedostal. Viděla jsem cosi na šuplíky, ale to by nám nešlo, protože je máme z obou stran obestavěné… máte s něčím podobným zkušenosti?
Nemůžu se ani postavit k lince a už malej bouchá šuplíkama, nechci ho mít kvůli tomu celou dobu v postýlce potvůrku…
Dík,
Věrka
Ahoj Věrko,
ty zábrany do šuplíku z Ikey jsem si koupila, ale ani jsme je tam nenamontovali. Sice by to zabránilo rabování, ale to by mi až tak nevadilo jako to, že i s tou zábranou by se šuplík pootevřel natolil, že prstíky by se daly uskřípnout. Takže jsem se ho snažila hlídat co to šlo, několikrát jsme foukali přiskřípnuté prsty v šuplíku či přibouchnuté ve skříňce. Z odpaďáku se mu několkrát podařilo vytáhnout poklady. Když byla malá Míša, měla jsem smeťák mezi zdí a lednicí tak se dal zatarasit. Vítka ten smeťák brzy přešel, šuplíky a skříňky už otvírá a zavírá bezpečně. Jen ten bordýlek ![]()
Třeba ti někdo poradí líp než já.
Katka
My malou supliky odnaucili, pokud ma zajem se skripat a bouchat je to jeji problem… A velice rychle (par tydnu) zjistila, ze kuchyn neni nic pro ni. Ale co jsem teda poridila, je ohradka na sporak… Skripnute prstiky a boule na cele je jina vec nez popalene a oparene dite. Z toho jsem mela strach.
http://www.ikea.com/…oductDisplay?…
A uz skoro dva roky slouzi - doporucuji! Holky, ja normalne zjistila, ze i ja jsem klidnejsi, ze nic nesvrhnu na sebe - fakt to stoji za to. Kdyz pouzivam predni plotynku - tu velkou - tak se ohradka trochu rozpali - ale to mi nevadi - nevadi mi, ze se mala trochu popali - aspon si da pozor, ale jsem si jista, ze bude mit maximalne puchyr…
Lesina
Taky to řeším…máme nový nábytek, všechny šuplíky jdou velmi lehce otevřít-krásně kloužou tam a zpět… nakonec jsme se rozhodli, že to necháme tak…hlídám o106, párkrát byly přiskříplé prsty, ale věřím, že s věkem to přejde a naučí se to otvírat bezpečně…když vařím, tak malý je chvíli v ohrádce, většiou dělám ychlovky, které mám do 20 minut hotové, taky jsem dobrá ve vaření jednou rukou-hádejte, co dělám tou druhou?
ale v naprosté většině případů vařím a uklízím v době, kdy Vítek dopoledne spí, stihnu i kafe a net…
no ale úrazů se moc bojím, jak psal svůj příběh Mum, ještě ted mi běhá mráz po zádech-hodně věcem lze předejít, ale také spoustě ne:(
K.
Ahoj.
Máme už několik měsíců nainstalované zábrany Canpol babies.
http://bezpecnostni-pomucky.babyexpert.cz/
Odpadkový koš je ve veké skříňce pod dřezem zabezpečené. Další uzávěry skříněk máme na hrncovo zavařeninové , na botníku ..Zásuvky zabezpečené nemáme. Kromě horní ( na tu ještě nedosáhne) odsahují celkem bezpečné věci - plastové misky, naberačky, měchačky, cedníky… ty hledáme po celém bytě, ale občas je už Radim schopen i uklidit je. Pochopitělně to chce i drobnou reorganizaci v kuchani, příp. jinde.
Ta ochrana ne sporák z Ikey vypadá dobře, ale netuším jestli půjde na náš sporát připevnit. Ovšem, co jiného na plynový sporák?
Beruška ![]()
Ahojky,
na skříňky s nevhodným obsahem používám tuto vychytávku:
http://canpol.babyexpert.cz/…d/02692a.jpg
jsem o moc klidnější když nemusím hlídat co kluci vytáhli z koše. Jde to použít i na šuplíky, ale skřípnutí prstíků to zabránit asi neumí
. V následujících týdnech se chystáme do Ikey do Prahy, takže mám v plánu pořídit ještě zábranu na sporák o které psala Lesi. Už se na ní moc těším! Zase bude o starost méně
.
Katka
holky, zasílá ikea na dobírku, má netový obchod ?
Z jejich stránek chápu, že ne.
COž je blbý,máme ikeu jaksi dost z ruky…
NiKi
NiKi, IKEA nezasila ![]()
![]()
Leda se domluvit s nekym, kdo u IKEA bydli, aby ti to koupil a poslal. Pokud na to nespechas a pokud mas zajem, ozvi se mi na mail.
Ale tahle ohradka je fajn v tom, ze je snimatelna - drzi na listach - a tak se snadno cisti a je nastavitelna na sirku - a nemusi se na desku sroubovat - muze, ale nemusi - dodaji k tomu jak srouby tak oboustranne lepitka, kterymi to na linku muzes prilepit - a tam nemusis vrtat do linky - a ver, ze i prilepene to drzi jak blazen.
L.
Lesi, díky za nabídku. Promýšlím.....
Jinak našla jsem na www.mysacek.cz tohle:
http://www.mysacek.cz/items.aspx?…
je to prý z plastu, tak nevím. Vydrží to plynový sporák?
NiKi
Ahojky.
My kopili zabrany z ikey a dobrý. Jak tu někdo psal, že to nezabrání skřípnutí prstíku, tak to není pravda. Šuplík se pootevře a si 4-5 cm a zasekne se. Nejde otevřít ani zavřít. Jde i na obestavené šuplíky. Zarážka je uvnitř šuplíku či skříňky. Mé dítko je pěkně naštvané, že mu nejde rabovat ![]()
Verusko, dlouho si nebyla v deníčku. Nakukuješ? Bojujete o medaily a kartáček ![]()
Ahojte. Do skriniek namontoval manžel bezpečnostné zarážky znútra - dieťa ich pootvorí, ale otvoriť nevie. ZAtiaľ sa nestalo, že by si privrzla pršteky. Nechala som jej jedno skriňa a spodný šuflík , tie si môže potvárať a rabovať koľko chce, tým ostatným dá pokoj. Co sa týka sporáku - . Manžel kúpil takú zábranu na sporák v Mothercare, bola dosť drahá / myslím, že cez 800 Sk/, ale stojí za bačkoru - je to len taká plastová priesvitná doska , ktorá sa pripevní na prednú stranu sporáka lepiacimi poduškami / Je úplne odveci, keď malá dorastie, viem si predstaviť, že ju bude lákať strhnúť túto zábranu…LESINA, NiKina, diky za skvelé tipy, určite jednu z nich kúpime.
Ahoj, obnovuji s dotazem. Potřebuji zabezpečit el. sporák před 11m prckem. Na netu jsem našla nějaké zábrany, ale ta cena za kus plechu/drátěného programu mi příde přehnaná. Budu ráda za Vaše tipy, jak to máte vy.
Jinak jsem celkem neřešící matka, ale zapálený byt/popálené dítě mě dost děsí ![]()
Jinak vytahovat sporák ze zdroje je nereálné a vařit na zadních plotýnkách taky (mám totiž tento sporák http://www.levneelektro.cz/…ra-cs-623-mw?… )
Díky všem ![]()
@geilens Tak já kolem hořícího sporáku kluka nenechávám běhat samotnýho a nic se nestalo. Tak dlouho sem do něj hučela, že to pálí, že teď hodí a ukazuje, že to pálí ![]()