Myčka - poradíte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
80
29.3.06 21:45

Myčka - poradíte?

Ahoj mamči,
prosím o radu. Budeme stavět nový domek a já se stále nemůžu rozhodnout jestli pořizovat do kuchyně myčku na nádobí nebo ne. Teď jí nemám, umývat nádobí stíhám dobře a nevím jestli bych ji využila. Budeme pak všichni přes den pryč - práce, škola ..... a večer vařím jen lehká jídla.
Co vy na to? Máme ji koupit nebo ne?

moc moc děkuji za názory

Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37
29.3.06 21:55

Ahojky…mycku doporucuju…poridila jsem si ji asi pred mesicem a stala se moji velkou „kamoskou“ :lol: …taky ji kazdy den nezaplnim…zapinam ji obden…a navic ber v uvahu usporu vody a energie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
29.3.06 21:56

Pajusko, ja bych do ni urco sla. My ji do lonska take nemeli, ale protoze jsme rekonstruovali kuchyn, tak jsme si ji poridili. Dnes si neumim predstavit, ze bych vsechno nadobi myla v ruce - predtim v pohode, byli jsme sami dva, oba v praci do vecera, moc se nevarilo. Ted jsem na materske, takze pravidelne varim, takze 1× denne mycka jede skoro vzdy. Myslim, ze cas straveny mytim nadobi se da vyuzit lip :-) Treba ctenim Emimina :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
29.3.06 21:56

Ahoj Pajusko,
jsem kažopádně pro to ji koupit. V každé kuchyni (natož nové) by dnes už myčka měla být. I když si teď myslíš, že ji nepotřebuješ, mohla bys za pár let litovat, že pro ni nemáš místo.
Já mám myčku asi půl roku a chrochtám si - místo prostojů u dřezu si můžu klidně hrát s dcerkou nebo dát kafčo.

Petra + Karolínka 2,5 roku + ??? 28tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
29.3.06 21:58

Pajusko,
myčka je pro mě hned po pračce a ledničce nejdůležitější spotřebič v domácnosti!!!!Fakt mi myčka moc vyhovuje,máš hrnek od kafe,šup s ním do myčky,po jídle máš hned uklizeno a když je velká návštěva,je to úplně nejlepší.
Myčku máme už 6 let,jsme moc spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
29.3.06 22:04

Pajusko, my jsme zatím sami, a i přesto myčku využíváme, je skvělá! Běží taky tam obden, ale přesně jak píšou holky, nádobí je hned uklizené, nikde se nic neválí, při návštěvě je to obzvlášť fajn… Manža teď umývá nádobí sám od sebe a rád, navíc má radost, že je užitečný. Vážně šetří vodu i elektřinu. Chce to jen víc kusů nádobí a kvalitní mycí přípravek :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
29.3.06 22:06

Pajusko, ja vzdy tvrdila, ze mi ruce neupadnou, kdyz kazdy den umeju dva talire, dva hrnky a hrnec…
nicmene mycku jsme si poridili a jsem naprosto spokojena. Sice jsem musela dokoupit par kousku nadobi, jako hrnecky a tak, ale uz bych ji nedala …
Jednou se mi rozbila, byla den mimo provoz a ja byla skoro na prasky, ze mam myt nadobi rucne:D:D:D:D

Nicol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
29.3.06 22:08

Ahoj Pajuš,

myčku rozhodně ano! je dnes považována za standart. Časem se vaše rodina jistě rozroste a i když vaříš lehká jídla a jen občas, to nádobí se nasbírá. my jsme taky byli dva a myli jsme 2-3× týdně, teď jsme tři a myjeme obden:-)
Máme myčku velkou, taky jsme si mysleli, že ji nevyužijeme, manžel byl dokonce proti pořízení, já na ní do nové kuchyně trvala.
Máme značku Baumatic, používáme Calgonit - v prášku, kupujeme ho v akcích a je pravda, že ta spotřeba vody díky myčce klesla!!!
Jen uvažuj o tom, že budeš potřebovat více nádobí, min. dvě :,-(y, jedna je vždy uvnitř:-))) - vhodných do myčky, protože obrázky časem slezou, sklo se poškrábe… a lžiček, talířků je potřeba taky.
Do myčky se nedávají dřevěné věci a hrnce se vyplatí umývat ve dřezu, protože v myčce zbytečně zabírají místo a ne vždy se důkladně umyjou. Ale na zapečený pekáč je myčka nejlepší řešení.
Přesvědčila jsem tě? :-)

Mia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.3.06 00:13

U mycky neni rozhodne o cem diskutovat. Moje Andulka Whirlpoolova je moje nejlepsi pritelkyne a kriveho slova o ni nereknu!!!!
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
30.3.06 07:04

Pajusko,
bez myčky ani ránu. Ještě nevíš, jak strašně moc ti chybí. Počkej tak za 2m užívání a nebudeš chápat, jak si bez ní mohla být.
Nedám na ni dopustit (a cpu tam i dřevěné věci a hrnce :oops: )

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 07:10

My máme myčku týden a nutno říct,že jsem maximálně spokojená-úspora vody je na místě-jsme 3, nádobí jsme myli tak 3-4× denně pod tekoucí vodou,myčka jede obden.Nádobí je stopro čisté,což se v případě manželova postoje ke dřezu úplně říct nedalo :D Kuchyň je vždy uklizená a hlavně čas strávený u dřezu můžu věnovat malému.Celý život jsem o ní snila a teď jsem si ve 30 letech sen splnila i když jsme si ji pořídili do pronajatého bytu-aspoň pak do vlastního nebudeme muset pořizovat :D A navíc-pod vodou trpěly moje ruce,takhle je nemám tak vysušené.Takže rozhodně myčku ano :D
 Laura

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.3.06 07:34

Doporučuju!!! Mám ji 3 roky a když ji manžel o vánocích (jeho chybou) rozbil, tak myl nádobí(se spoustou řečí :D ) a už si dává pěkný pozor, aby se to neopakovalo. Už si to v domácnosti bez myčky nedovedu představit. Papa

• Citovat
  • Upravit
371
30.3.06 07:53

Ahoj.

Vidím, že všechny tady máme stejný názor :D .
U nás to bylo stejné, že mě to taky nezabije, když to nádobí umyju (manžela trnou nohy při umývání nádobí :evil: ) a myčku jsem brala za přehnaný luxus. Nějak se ale zadařilo a manžel musel 2× po sobě umývat nádobí a hned, že by se mohla počídit myčka. Tak ji máme už přes rok AEG a jsem maximálně spokojená. Když jsme chodili do práce, tak se taky zapínala jednou za den nebo dva, ale teďka to taky není tak často. Doporučuju 60 šířku a přečíst si diskuze na www.living.cz. Je tam toho mraky.

Dobře vyberte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
30.3.06 08:20

Holky, moc Vám děkuju za názory. Jdu pátrat po informacích, jakou a za kolik ........ a ohlídnu se i po nádobí, budu ho muset dokoupit. Až bude namontovaná tak si uvařím to kafčo a budu si lebedit, že někdo dělá něco za mně. Začínám se těšit! Nebyl tady žádný názor proti!

pa pa
pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
30.3.06 08:44

Přidávám se k většině, jdi do myčky my jsme dva a když jsem chodila do práce, tak jsme myčku poštěli jednou za dva dny teď jede i dvakrát deně, když ještě kuchtím pro malou ty její šlichtičky. :P Ale máme teda 45 a i do ní cpu hnce a dřevěný věci. Alespoň mám neustále krásné světlé vařečky jako od novoty. Nikdy si takhle sama nádobí neumyješ. A ten pocit že si hraju s malou, nebo piju kafe a myčka jede je opravdu móóóóóóóc fajn. :P Jen já bych teď volila 60 a trošku tiší, ale bohužel nemáme víc místa. Zvaž dobře jak tiše musí jet. Pokud máš kuchyň hned vedle pokojů. Obyváku, ložnice tak by měla být opravdu hodně tichá. Jinak se ti bude stávat, že bez zavřených dveří neuslišíte film v televizi. :? Ale existují opravdu hodně tichoučké myčky jen ta naše to není no. 8)

Ahojky a dobrý kup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný