Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, mate nektera zkusenost s renovaci vnitrnich dveri? Ma to smysl? Nebo se to spise nevyplati a mame nechat udelat nove na miru?
Rekonstrujeme stary domecek.Chci zachovat stavajici futra, nelibi se mi zelezna. A nechci prilis zasahovat do puvodniho vzledu.
Diky za rady
ahoj, zalezi hodne na tom, jak hodne jsou dvere ponicene…
my mame atypicke rozmery, dvere obrovske - troje dvojkridle 3×2m, takze s novyma bysme se nedoplatili…
v listopadu jsme si je nechali obrousit, natrit , zatmelit… vypadaji dost dobre… a 4dvojkridle a dvoje jednokridle nas vysly asi na 13tisic…
/tolik by nas MOZNA/ vysly jedny novy…
Nechali jsme si zrenovovat dveře v bytě vč. futer.Určitě je to levnější než si nechat dveře udělat nové.Za čtvery dveře vč. futer jsme dali asi 22tisíc.Takže jedny asi 5,5tisíce. Když jsme se ptali na nové dřevěné vč. dřevěných zárubní,vycházelo to nejmíň o 3tis. na jedny dveře víc.
jo a samozrejme k tomu udelali i ty futra, ktery mame stary..... /ty dvere maji asi 70-80let/
Ahoj Marcie, švagrová se loni vlastnoručně
pustila do renovace dveří i futer. Speciální opalovačkou (měla ji půjčenou) a pomocí špachtle odstranila původní barvu - to jí zabralo asi nejvíc času. Pak je celé obrousila brusným papírem, natřela barvou (myslím, že 2×) a nalakovala. Holka šikovná! Měla to sice zadara, dveře vypadají fakt dobře, ale strávila nad tím dost času. Pokud máš někoho zručného v rodině a pořebujete ušetřit, tak svépomocí se to určitě zvládnout dá.
Petra
kdybyste to delali sami, tak je potreba to nekolikrat zatmelit, obrousit a zase zatmelit… u starych dveri se rozlezaji ty desky a kdyz se to tmeleni osuli, tak to vydrzi pekny jen par mesicu… takhle to ma tchyne, ta jejich firma to jen opalila a nalakovala, a za 2 mesice mela desky zase rozlezly a dvere moc nevypadaji ![]()
ten nas lakyrnik si s tim hral tyden, tmelil to asi ve 3-4 vrstvach…
Ahoj Marcie,
pokud jsou dvere zachovale, urco se vyplati renovace. My mame domecek z roku 1934 a mame puvodni okna i dvere - drevo je v super stavu, takze nam bylo lito je menit. Presne jak pisou holky - koupili jsme opalovacku, smirgl, tmel a bilou barvu a manzel (a misty i ja
se cinil nekolik tydnu. Vysledkem jsou nadherny okna i dvere, ktere sem zapadaji.
JANDULKA
Ja bych to taky zkusila zrenovovat. Prede 2 lety jsem delala nase dvere a jeste porad vypadaji pekne. Ale nepotrebovali tmelit. Jenom jsem obrousila puvodni barvu a natrela novou. Na nektere jsem dokonce kreslila obrazky. Zabralo to hodne casu a manzel mel reci, ze tim neusetrime a ze jednodussi zajet do obchodu a koupit nove dvere, protoze to byla normlani standartni velikost. Ale me to bavilo a vysledek byl fantasticky.
Holky, diky moc za vase prispevky.
Puvodni zamer byl zkusit opravit dvere vlastnorucne. Nakonec manza opalil a zatmelil jedny dvere a tim to skoncilo. Nema moc cas a taky se mu do toho nechce. Rada bych, aby se to udelalo poradne at to vydrzi.
Ted musim najit nejakeho sikovneho stolare, ktery to udela za nas.
Marci jestli ti zalezi na i cene, tak rozhodne opravit. Budou urcite vypadat dobre. My stare nemeli, tak jsme kupovali nove. A 4 ks vcetne oblozek vysly na necelych 50 tisic. (Mame tedy prosklene ty jsou jeste drazsi).
Ahoj holky,
oživuju tuto hodně starou diskuzi, protože výstižnější název bych nevymyslela ![]()
Bydlíme v paneláku a máme ošklivé vnitřné dveře, které jsou však velice solidní, nevržou, krásně pasujou a jsou prý dřevěné, bytelné - říkal chlápek z firmy Portas, kterého jsme si před pár měsící zavolali a mysleli jsme, že se domluvíme.
Ovšem když řekl cenu za renovaci dveří - 1 dveře kolem 11 tisíc
tak jsme na to jaksi rezignovali… ![]()
Můj muž je se stavem dveří spokojen
on je by byl spokojen i s dírou nad hlavou
ale já ne a tak jsem se rozhodla, že si ty dveře skrášlím sama! A ráda bych to stihla do Vánoc, měla bych to pro sebe jako vánoční dárek a tím bych i odůvodnila sumu investovanou do renovace.
Malování jsem zavrhla, i když by to asi bylo levnější, ale myslím, že by to bylo moc pracný, dveře by bylo asi potřeba vysadit a nemám to kde dělat.
Tak myslím, že lepší by bylo renovovat pomocí samolepících tapet, viz:
http://www.fototapety.cz/…ovace-dveri/
Moc by mi pomohlo, kdyby jste mi napsaly Vaše konkrétní zkušenosti, jestli jste už těmato tapetama renovovaly dveře.
Já jsem to ve starém bytě kdysi dělala, ale je to už 5 let a neměla jsem speciálně tyto tapety, ale takové obyč. a moc pěkně to ani nevypadalo ![]()
Teď bych si dala na tom víc záležat.
Taky futra - co s nimi? Jsou tady železná v barvě tmavěhnědá.
Samozřejmě vyměnila bych i kliky.
Prosím napište mi, kdo máte zkušenost, děkuji ![]()
Slalomacka píše:
Ahoj holky,
oživuju tuto hodně starou diskuzi, protože výstižnější název bych nevymyslela
Bydlíme v paneláku a máme ošklivé vnitřné dveře, které jsou však velice solidní, nevržou, krásně pasujou a jsou prý dřevěné, bytelné - říkal chlápek z firmy Portas, kterého jsme si před pár měsící zavolali a mysleli jsme, že se domluvíme.
Ovšem když řekl cenu za renovaci dveří - 1 dveře kolem 11 tisíctak jsme na to jaksi rezignovali…
Můj muž je se stavem dveří spokojenon je by byl spokojen i s dírou nad hlavou
ale já ne a tak jsem se rozhodla, že si ty dveře skrášlím sama! A ráda bych to stihla do Vánoc, měla bych to pro sebe jako vánoční dárek a tím bych i odůvodnila sumu investovanou do renovace.
Malování jsem zavrhla, i když by to asi bylo levnější, ale myslím, že by to bylo moc pracný, dveře by bylo asi potřeba vysadit a nemám to kde dělat.
Tak myslím, že lepší by bylo renovovat pomocí samolepících tapet, viz:
http://www.fototapety.cz/…ovace-dveri/Moc by mi pomohlo, kdyby jste mi napsaly Vaše konkrétní zkušenosti, jestli jste už těmato tapetama renovovaly dveře.
Já jsem to ve starém bytě kdysi dělala, ale je to už 5 let a neměla jsem speciálně tyto tapety, ale takové obyč. a moc pěkně to ani nevypadalo
Teď bych si dala na tom víc záležat.Taky futra - co s nimi? Jsou tady železná v barvě tmavěhnědá.
Samozřejmě vyměnila bych i kliky.
Prosím napište mi, kdo máte zkušenost, děkuji
11 litrů za renovaci jedněch dveří, které jsou navíc funkčně v pořádku?! No to je maso. Co s nimi chtěl přesně dělat, pozlatit? Nemá to být cena za všechny? Doporučuju poptat se nějakého truhláře…
(Pardon, vím, že neodpovídám na Tvou otázku, ale tohle mě zarazilo.)
Ivulik, no přesně, ty ceny firmy P.. jsou
Na druhou stranu, jsem ráda, že tady ten chlapík byl a aspoň řekl, že jinak dveře jsou solidní a vydrží ještě spoustu let.
Proto se mi nechce kupovat nové - i z ekologického hlediska, i když v poslední době na ekologii trošku hřeším ![]()
Já se docela bojím těch zárubní ![]()
No uvidím, zas tak šikovná nejsem, ale snad to s elánem a chutí nahradím ![]()
Viking píše:
11 litrů za renovaci jedněch dveří, které jsou navíc funkčně v pořádku?! No to je maso. Co s nimi chtěl přesně dělat, pozlatit? Nemá to být cena za všechny? Doporučuju poptat se nějakého truhláře…
(Pardon, vím, že neodpovídám na Tvou otázku, ale tohle mě zarazilo.)
No jasan, máš pravdu, taky nás to dorazilo! Byla to fakt cena za jedny dveře, a to docela jednoduché! Posuvné, co jsme chtěli mezi obývákem a chodbou, by se pak prodražily cca o 5tis.
Jóóó to já tady moc řemeslníků neznám, nějaké jo, ale ti jsou taky drazí a nevím, jestli dělají dobře.
Tam, odkud pocházím, mám tolik kontaktů, jůů třeba na ty dveře bych hned měla šikovnýho a ověřenýho chlápka, no ale je to 700km, toho volat nemůžu ![]()
Ale možná bych se mohla poradit s chlápkem, co nám dělal balkon, ten je takovej šikovnej, že možná by mi s tím pomoh a nebyl by tak drahý ![]()