Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jo, dobří řemeslníci jsou časti schopni doporučit schopné kolegy, problém je obvykle hlavně s časem, ten z těch dobrých nemá snad nikdo, to jsem si v poslední době několikrát ověřila. Ale zatmelit a odýhovat nebo nalakovat dveře, na to nepotřebuješ ani Mistra. Neznám ovšem samozřejmě detaily…
Viking píše:
Jo, dobří řemeslníci jsou časti schopni doporučit schopné kolegy, problém je obvykle hlavně s časem, ten z těch dobrých nemá snad nikdo, to jsem si v poslední době několikrát ověřila. Ale zatmelit a odýhovat nebo nalakovat dveře, na to nepotřebuješ ani Mistra. Neznám ovšem samozřejmě detaily…
No…takhle…nevím, ani co znamená odýhovat
ale zatmelit asi vím, co myslíš, a to není potřeba, jsou krásně hladké, já myslím, že ta tapeta tam půjde nalepit.
Ale možná si to představuju jako Hurvínek válku ![]()
Ahojky, oživuju diskusi, matroš na dveře je koupený snad měsíc, ale teprv včera jsem se dostala k samotné práci. Nejdřív teda obrousit zárubně i lišty u skel - tak jsem s tím začala, manželovi to pak nedalo, tak mě vystřídal, ale teda ty jeho řeči u toho.......málem z toho byla manželské krize ..
Nakonec dneska jsem se po obědě chytila do natírání akrylátovým lakem Eternal, no jenomže ten první nátěr vypadá dle manžela hrozně a dělá tady scény, jak to bude otřesné a tak.
A to jsem udělala jenom jedny dveře (teda zárubně a ty lišty), protože jenom u těch jsem mohla izolovat malou, aby se mi tam nemotala. Takže jsem teď i naštvaná, že jsem to nemohla natřít všechno naráz, takto jsem věru zvědavá, jak to budu postupně dělat, protože budou asi i tři nátěry.
No a pak když natřu, musím tapetovat.
Nevím proč se mi teď nedají naklikat ikonky, ale to nevadí, stejně by to byly samé ďábelské škleby anebo zelené úsměvy .nebo rolující oči!
takže u editu nakonec smajlíci fungujou
![]()
Omlouvám se za román, ale nějaká jsem z toho přešlá, musela jsem to ze sebe vysypat ![]()
Viking píše:
Vikingu, dýhovat ani tmelit nebyla potřeba, naštěstí. Jenom obrousit ty rámy a lišty a natřít je a pak teda tapetování plochy dveří, to bude náročnější, ale nejsem chromá, abych si s tím neporadila ![]()
Ahoj, já osobně doporučuji - pokud je to jen trochu možné - renovovat původní zařízení, nábytek, apod. - je to můj koníček. A jestli bych mohla poradit co na kovová futra, tak to jsem si našla super nátěr od holandského výrobce SPS, ředil se vodou, barva vůbec „nesmrděla“ a za chvíli byla suchá. Tou samou barvou jsem natřela i dveře - barva jde na kov i dřevo, dělala jsem dvě vrstvy. Stačilo před tím jen trochu houbičkou obrousit. A výsledek byl fakt perfektní. Olina