Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dala jsem se do úklidu a potřebovala bych tipy, čím vyčistit koženkový gauč. Pořídili jsme béžový a je na něm všechno vidět, zkoušela jsem vodu s jarem, ale nic moc. ![]()
No bacha na vodu…kdysi jsme měli koženkový gauč a jednou jsem to čistila nějakým přípravkem a pak vodou. Docela to šlo, ale pak to jakoby ztvrdlo a začalo to praskat
takže já moc neporadím
spíš bych pořídila nějaký speciální čistič. Určitě seženeš i v prodejnách s nábytkem/sedačkama. ![]()
Jo a teď si vzpomínám, kdosi kdesi psal, že čistil vlhčenýma ubrouskama na co jsou na dětskou prdýlku ![]()
TeaTereza píše:
Jo a teď si vzpomínám, kdosi kdesi psal, že čistil vlhčenýma ubrouskama na co jsou na dětskou prdýlku
To jich na to padne celý balík, máme gauč celkem velký. ![]()
Nejlepší je obyčejné mléko. Vyzkoušeno. A opravdu není nic lepšího. Používala jsem i drahé přípravky na kůži a nic.
vesna píše:TeaTereza píše:To jich na to padne celý balík, máme gauč celkem velký.
Jo a teď si vzpomínám, kdosi kdesi psal, že čistil vlhčenýma ubrouskama na co jsou na dětskou prdýlku
No tak to určitě! Je jasné, že jedním ubrouskem to nevyčistíš
ALe lepší balík za 50 kč nebo třeba drahý přípravek z
400,–. ALe jak říkám, to jsem jen slyšela v nějaké podobné diskusi, dokonce lidi psali, že to taky dělají, ale sama nevím… ![]()
misar píše:
mlékem? A jaký je postup?
Hrubeska píše:
Nejlepší je obyčejné mléko. Vyzkoušeno. A opravdu není nic lepšího. Používala jsem i drahé přípravky na kůži a nic.
Prostě nalít na nějaký hadr nebo rovnou na sedačku a pak to tím hadrem setřít. Jde to krásně a samo. Vážně ![]()
světlé koženky katastrofa.. never more.. nejde to ničim vyčistit… dětské ubrousky slabota, slecialni čističe na kůži rovněž nepomohly
počkáme až děti sedačku dorazí, a pak ji asi vyhodíme nebo přečalouníme..
Ahoj, zkusím oživit diskuzi s odtazem.
Dcera mi počmárala koženkovou sedačku černým centrofixem a nevím čím to dát dolu.
Měli by jste prosím nějaké rady? Zkoušela jsem to odlakovačem a nic moc.
Díky za odpovědi