Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vyzkousela jsem sodu, ocet, horkou vodu, zubni pastu, trochu pomohlo, ale malo. Mate nejaky osvedceny tip?
Viz obrázek. Nevím, co v tom je, ale vyčistím s tím doma všechno ![]()
edit: doufám, že to nikdo nebude brát jako nějakou reklamu, ale fakt je to dobrý ![]()
@Eliška jj a taky na troubu, zamaštěné a stokrát zapečené plechy a skvěle to funguje i na skvrny na oblečení (a to nejenom mastné!) ![]()
@LiduNe píše: Více
ne, draha nebyla, ale mladez nam takhle likviduje panve, neni to prvni
asi dostanou kazdej svou osobni panev a ostatni zakazem ![]()
@Eliška mě přijde celkově poškrábaná. Vyhodila bych ji a koupila novou. A pokud ti pánve takto likviduje mládež, dostal by každý přidělenou jednu svoji, kterou by si i čistil. ![]()
@Eliška zkusila bych takový ten sprej na trouby, kupuju to v Lidlu, používám i na plechy,
@Eliška píše: Více
Tak zkus tu nano, fakt celkem funguje. A mládežníky poučit, jak se mají chovat k věcem.
@Hanney7 píše: Více
ten mam, ale pisou tam, ze ne na barevne a lehke kovy, ja netusim, co je na povrchu te panve
Tahle je proste celkově špatně a nedbale mytá už od začátku. Když se pánev nemyje poradne, ale jenom houbickou jakoby lehce otira, mastnota tam zůstane, časem se to všechno speče a zcerna. Vzala bych proste houbicku, jar a zasedla ke dřezu a umyla to, vydrbala bych to tou měkkou stranou (ne tou drsnou zelenou) a panvicka bude jako nová. Parkrat už jsem takhle dala dokupy podobnou panvicku a byla jako nová. Zpravidla to nastalo, když jsem byla u někoho na delší návštěvě a pomáhala jsem mu s nádobím😁 😁 😁
@Eliška
no vidíš, já to nečtu a používám to zespodu na digestoř, tam je šedý lak a nebyl žádný problém. Pak ještě louh sodný, udělat v pánvi roztok, ale bacha na manipulaci.
@Semtex píše: Více
Ja taketo veci cistim tak ze tam dam jar s vodou 1:1 tak aby bolo zakryte dno, potom to zohrejem normalne na sporaku az k varu. Nasledne vypnem a hned ako sa ochladi na teplotu taku ze udrizm ruku tak ju zacnem cistit. Prve kolo taka plasticka dratenka, druhe kolo normalna houbicka. Oboje treba dostatocne rychlo otacat aby sa nezacalo topit na zohriatej panvici
Ak toto nepomoze, tak po prvom zohriati necham zakryte az do uplneho vychladnutia a druhy den opakujem zohriatie a schladnutie, treti den zohrejem a umyjem.
A nech si to laskavo vycisti ten kto to pripiekol ![]()