Našpiněné prádlo - systém

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4277
17.7.25 13:24

Našpiněné prádlo - systém

Prosím jaký máte systém na našpiněné prádlo?

Myslím tím třeba to, že jdeme s dětmi na chvilku ven, nestihnou se zamazat, ale zase uplně čisté, abych to dala zpět do čistého prádla, co není. A prát se mi to taky nechce, když to není špinavé.

Jaký máte systém, kam ukládáte lehce našpiněné prádlo, které ještě chcete použít? Zvlášť jak se teď hodně mění počasí, tak ho není uplně málo a se svým stávajícím chaosem nejsem moc spokojená. Navíc třeba manžel pak neví, že kluk má něco našpiněného a oblékne ho zase do čistého, když třeba jedou do obchodu a dost se nám to tu hromadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16152
17.7.25 13:38
@Callista píše: Více

Špinavé do koše na prádlo, použitelné nechám pres židli, nebo dám do poličky. Takže manžel jasně vi, co se používá třeba zrovna :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
17.7.25 13:39

Máme na to doma věšák. Velký se spoustou vesacku, samostatně stojící v místnosti, kde mame skříně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
17.7.25 13:40

My našpiněné nevedeme. 😁 Je to asi divné, ale oblečení co máme jednou na sobě a chceme se převlíct, dávám rovnou do koše na prádlo i když to není kdovíjak špinavé. Mě to prostě vadí, ale je pravda že mám pořád co prát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.25 13:44

Domácí mám vždy na koši s prádlem v koupelně, syn má pak na roznosene věšák na dveřích, manžel taky. Já to mám ve skříni.
Zas tak úzkostliva nejsem, abych kalhoty, sukně přála po každém nošení…

• Citovat
  • Upravit
8622
17.7.25 13:44

@Kr202248 o toto se snaží moje děti, ale mame 3, do toho 2 dospělí, odmítám tricetkrat denně prat x praček de facto čistého prádla. Bereš si denně ciste treba rifle nebo mikinu? Ja mam ted trictvrtaky už čtvrtý den, protože je mám na sobě jednou denně cca 15 minut, to je opravdu zaspinit nestihnu. A propotit taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
17.7.25 13:45
@Kr202248 píše: Více

I džíny, kalhoty, mikinu? Jako triko na sebe dvakrát nevezmu, ale dnes mám džíny ze včera a ty nechávám přes židli. Světříky, mikiny dávám na ramínko do šatny i po tom co jsem je měla 2× nebo na domácího sluhu v předsíni. Takových vršků mám docela dost, přes šaty apod. Třeba i takové ty chlupaté, semišové mikiny, to zas nechci oprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4185
17.7.25 13:45
@Anonymní píše: Více

Omylem anonym :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4185
17.7.25 13:47

@nikitice přesně, teď přes léto dělám z domu, tak když si vezmu oblečení na ven acjdi nakoupit, nebo na procházku, tak nemusí jít vše automaticky do prádla. To bych zbláznila.
Teď má syn sportovní tábor, tak to letí vše na vyprání, ale přes rok si mikiny bere na přeskáčku, rifle to samý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
17.7.25 13:48
@Anonymní píše: Více

To teda. Hlavně vyběhnu třeba do obchodu v šatech a jsem za 30 minut zpět, tak je do špíny nehodím. Ty dám zpět na ramínko do šatny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6166
17.7.25 13:50
@Menton píše: Více

Tak hlavně se některé věci praním ničí. Je něco jiného oblečení po celém dni v práci a nebo o volno si skočit do obchodu pro mléko. V létě to může být jeden kus, ale v zimě, že bych tam dala vše od hlavy k patě? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8800
17.7.25 14:06

My máme s chlapem na roznošené nešpinavé věci v šatně volné police a na konci šatny na zdi věšák. A všichni na zahradní věci v garáži ve skříni. Děti mají u sebe ve skříni taky takový svůj prostor.
Do obchodu u nás se vždy nepřevlékám. Jsem i doma zvyklá, že nosím hezké věci. Většinou jsou to věci, které jsem nosila do práce. Nejsou na vyhození, ale do práce je víc nosit nechci. Takže jsou na domácí donošení.
Teď třeba čekám, až přestane bouřka, abych zajela na kole do Balíkovny. Speciálně se převlékat na přesun nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.25 14:10

Máme němého sluhu + věšáčky na zdi.

Jak už tu padlo, některé prádlo častým praním dost trpí, a tak je prát třeba po hodině nošení je kontraproduktivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
17.7.25 14:14

@Kelsey1 to chodíš doma treba v riflich? Ja mam na doma trika, ktera se na ven uplne nehodi, volná, velká, vetsinou z nějakých akcí propagační, účastnické atp. Nejsou deravy, špinavý, ale prostě takhle se mezi lidi neoblekam. A na nohy tepláky, legimy, teplákove kraťasy. To taky nejde mezi lidi. Jsem takhle doma, na zahradě, u sousedky.. ale do města, práce…ani náhodou. Stejně tak bych se doma nevalela v tom, v čem chodím do práce. Nejde o to být upravena, jde o ten styl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
17.7.25 14:18

Tohle doma také řeším. U mých rodičů platilo, že se to dávalo zpět do skříně. Manžel to rozhazuje kudy tudy, naštěstí má pracovnu, tak si dělá nepořádek tam. U sebe to nakonec taky dávám zpět do skříně, zkoušela jsem dávat přes židlic zvažovala jsem domácího otroka, ale já nesnáším, když je to vidět a někde se to valí. U dětí s tím válčím nejvíc. Nahoře se poslední dobou snažím dávat zpět do skříně. Když se svléknou dole, tak jsem většinou líná dojít nahoru, tak to rovnám na kalax s hračkami, co máme v obýváku. Výsledek je nevzhledný a nakonec když je nahoře zas třeba oblékám, tak jsem líná jít pro změnu dolů pro to roznošené :zed: :lol:. Nesnáším to. Vychází mi jediné - nebýt líná a vždy to donést zpět do skříně. I z toho důvodu, že můj manžel obléká děti jen ze skříně, brát něco roznošeného, to není nic pro něj…
Moje mamka tolik prádla nemívala. Když byl flek, tak se přepral jen flek a triko do školy jsem měla celý týden. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný