Našpiněné prádlo - systém

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6171
17.7.25 14:28
@Kelsey1 píše: Více

Já doma chodím v krátkých kraťáscích a trika normální. Jako na doma dobré i na zahradu, ale do krámu bych tak nešla :mrgreen: To zas mi dvacet není. V zimě topíme, tak to samé a venku bych v tom zmrzla :mrgreen: Jo a taky jsem prase, mám i „domácí šaty“. Normální sportovní, které jsem dřív nosila ven a po vaření je vidět každá přísada na šatech :mrgreen:, takže s epřevlécu musím a pak jdu do toho zpět do večera. Já nechávám kolikrát věci na doma právě kvůli nějakému flíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
17.7.25 14:30
@Midaku píše: Více

Já mám na doma i triko s Minnie, Sněhurkou apod. K těm kraťáskům se mi to doma líbí, ale do Tesca bych v tom nejela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8888
17.7.25 14:43

Většinou do práce nosím sukně a trika, šaty, kraťasy a to pak vyřadím na doma. Už se kolikrát stalo, že jsem šla otevřít na zvonění zvonku a návštěva se zarazila, že někam zrovna jdeme. Já ne. To mám běžný domácí oděv. Rifle nosím do práce jen v zimě a to taky málo. Mi je v tom horko. Pak tam chodím bez ponožek, abych od nohou větrala, že umírám horkem. V zimě zas nejčastěji nosím tuniky/dlouhé halenky a legíny. Což se taky onosí a pak se na doma někdy vyřadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
17.7.25 14:43

@nikitice presne tak. Doma proste to oblékání vypadá jinak. Je zcela slušné, běžné, ciste, ale mezi lidi nevhodné. Na doma nosím volná trička a tepláky, teplakove kraťasy… na ven hezčí trička a kalhoty či kraťasy riflové, plátěné, funkční…záleží, kam jdu. V teplakach ven nelezu, jen na zahradu. Ale teeba kamarádka běžně na doma nosí rifle, má rifle rozdělené na horší a lepší.. takže si dovedu představit, ze teeba na vybehnuti do obchodu se taky nemusí prevlect. To je asi o zvyklostech dané domácnosti. U nás se striktně rozlišuje domácí a venkovní oblečení. Někde ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
17.7.25 14:45

@Kelsey1 tak to pak jo. Ale vlastně taky mas rozdělené domácí a na ven. Jen to prostě vypadá stejne. Ja mam uplne jiný styl oblékání. Máš to jednodušší a asi i hezčí :palec: navíc jsem zmrzlina, na bojovat chodím jen v parném lete a v riflich mi horko bude možná ted, jindy ne, v zimě si i do práce jsem schopná vzít podvlikacky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
17.7.25 14:47

Dáváme to do skříně do jednoho šuplíku. U dcer 6l to funguje, u puberťáka se to válí všude možně a když ho donutím to uklidit do skříně, tak to praskne kamkoli, kde je volno. Měl němého sluhu, ale pod náporem se utrhl ze zdi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8888
17.7.25 14:50

Tepláky sice mám v šatně. Ale nenosím je skoro vůbec. Teď je na ně horko. Teplákové kraťasy nevlastním. Mám elastické s kapsami na běhání. Těch mám nejvíc. Teď mám volnější šaty. V těch se dá ten kousek švihnout i na kole :jazyk:. Pěšky to máme do Balíkovny pět minut. Na kole je to rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
17.7.25 14:51

Ve skříni máme každý svoji poličku na našpiněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.25 14:52

No.. Mam věci do práce, jen na cestu, v práci se prevlikam, takže ty věci mam denně Dohromady 20 minut na sobě, takže ani to triko nedám hned do koše na prádlo, doma se hned prevlikam do domácího a to si taky neberu denně čistý, dětem dávám akorát do školy každý den čistý triko, ale mikinu, kalhoty ne. Takže se nám tu ve finále taky valí hromada hadru a úplně v tom neumím udělat systém, taky si pořád udržujeme přebalovak, protože tam odkládám věci ja s manželem :mrgreen: děti ty přijdou dolů v pyžamu a prevlikaj se v obýváku do oblečení, co maj připravený, což je trochu problém protože se tam pak i valí pyžamo :roll: ja jako dítě byla zvyklá oblikat se v pokoji a pyžamo dát pod peřinu, nebo polštář, ale oni se vykoupou nahoře a pak se jdou dolů prevliknout a nějak ten jejich systém nedokážu změnit :mrgreen: ale ještě jsou malý, časem budou potřebovat soukromí a budou se prevlikat ve svých pokojích.
Ale zatím to znamená, že ráno se v obýváku povalují pyžama a odpo oblečení z kterýho se vysvliknou :roll: mikiny teda necháváme v předsíni na vesaku, als zbytek je fakt chaos :nevim: uz jsem kolikrát chtěla zavést police na roznoseny oblečení, ale teda i my s mužem se prevlikame dole v takový satnopracovne, většinou do práce vstáváme každý jinak, tak abysme se nerusili. Takže zas úplně dole není tolik prostoru, máme tam skrinku na roznoseny věci ja s manželem, ja ji využívám třeba na pyžamo, muž ji má plnou nevim čeho a pyžamo na přebalovaku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.7.25 14:55

Manžel na chodbě vyrobil přestupní skříň vedle pokojů a naproti prádelně, mají tam děti tyč, mohou si věšět mikiny a šaty a taky police a tam si dávají roznošené oblečení…já si ho dávám v šatně na jedno místo, co se věší, tak zpět pověsím…do budoucna bude tahle velká šatna jen jejich, tak si to zase nějak rozdělí…

• Citovat
  • Upravit
8888
17.7.25 14:56

Jj, na zahradu máme jiné věci. To jsem psala. Na ty máme v garáži skříň. To většinou po práci na zahradě jdeme stejně přes koupelnu/sprchu v garáži. Speciálně já po sekání trávy :lol:. V sobotu jsem dávala přes plot sousedovi koše plné pro jejich slepice a jeden koš jsem část na sebe vysypala. Jak je to vysoko a koš byl těžký. Se to blbě zvedalo. Tak to jsem šla po sekání rovnou přes sprchu, pak teprve domů a do čistého. Špinavé věci do pračky.

Příspěvek upraven 17.07.25 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.25 14:57

No a v pubertě jsem mela jako super věšák na roznoseny oblečení rotoped :mrgreen: manžel si ho chce pořídit takže kam s roznosenym oblečením asi bude brzo vyřešeno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24277
17.7.25 14:58

Děti mají na roznošené oblečení prádelní koš schovaný ve skříni. My s manželem každý šuplík. Je nás pět, to bych se uprala. Mají třeba softshellky a mikinu dvě hodiny, viditelná špína není, použijí klidně opakovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
17.7.25 15:00
@Anonymní píše: Více

My to mame podobne, patrový dům je děs :) v obýváku mame pyzamovou policku, proste jsem vycelnila jednu polici v pbyvakove skříni, na které místo DVD, budíku, WiFi atp jsou pyžama. Stejně to děcka mrsknou na zem, pokud minimálně zvednutym obočím nedám najevo, ze to pyžamo má svoje místo… spis bychom místo místa na oblečení potřebovali naučit deti, aby to oblečení uklizely automaticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.7.25 15:04

No, mně by asi nebylo moc pohodlný nosit na doma vyřazený oblečení, co nosím teď na běžný nošení

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný