Čím zabavit 2leté dítko

401
2.11.13 19:44

Čím zabavit 2 leté dítko

Holky čím zabavujete 2 letá dítka? Malej 25 měsíců je živel a nedokáže u ničeho vydržet a něco dělat sám. Většinou je dopoledne ve školce a odpoledne trávíme na hřišti a lítáme aby večer usnul. Teď je ale ošklivě chodit na hřiště a každý den nechci chodt do velké dětské herny. Snažím se pro něj něco vymyslet. Stavebnice, auta, vláčky… nic ho nezajímá. Jen leze po výškách a skáče a lítá… Knížky prohlíží, ale pokud vše popisuji velice poutavě tak i 5 minut vydrží. Hodně rád zpívá, ale za běhu:-) Odzpívá si těch 10 písniček přeřiká básničku a párkrát si zahrajem Čáp ztratil čepičku, ale to je na chvilku… Malování, modelína a prstové barvy ho nezajímají. Co vyvádíte s prckama vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
2.11.13 19:51

Občas mu dám matraci na zem, ať si na ní blbne. Dlouhý koupání ve vaně s konvičkou, nafukovacím kruhem. Pak nějaký pohyby na písničky- napodobujeme texty, nebo hrajeme chodí pešek okolo. Občas nějaká herna, pozveme kamarádku- to se děti zase jinak vyblbnou. Pomáhá mi v domácnosti. Pečeme, vaříme, uklízíme. Někdy natáhnu doma šňůru a dám mu kolíčky a věší drobné prádlo.
Jinak má rád „hračky nehračky“. Takže někdy vysypu mísy v kuchyní a on si hraje, někdy vyspu kolíčky a hraje atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
2.11.13 19:52

Máme doma hyperaktivní dvouleťačku a někdy jsem fakt na pokraji svých sil, abych ji zabavila…obzvlášť, když potřebuju něco udělat. Nejlepší je samozřejmě rozhazovat hračky a rabovat skříně :jazyk: Hodně se ale zabaví u kuchyňky, co dostala k narozeninám, dost si vyhraje s postavičkama zvířátek, když může malovat fixama všude jinde než na papíře ( zrovna dnes jsem se marně pokoušela umývat modrou fixu z rukou :jazyk: ). Dost se zabaví u pc, když ji pustím pohádku, to zvládnu i něco uklidit :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
2.11.13 19:53

Jinak jsme převážně venku, jedeme za kamarádkou za dětma…Jo teď jsem si vzpoměla…ještě ji moc baví autíčka na baterky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.11.13 19:58

Ráda maluje (čmárá) krájí (krájecí ovoce, plastelínu i se mnou normální věci v kuchyni) válí se ve stanu s knížkama (má to jako schovku), válí se po mě, dělá kotrmelce, tancujeme, honíme se, schováváme se, zpíváme. Prostě se musí vybít. Jo a chodíme i ven, prostě se správně oblíknem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
2.11.13 20:04

Chodime kazdy den ven, snazim se i 2×. Ted cerstve uz ujde vic a lepe - nemusim nosit. Tlaci kocar, jezdi na odrazedle, chytame broucky, sbirame kaminky, praskaci kulicky (keř), koukame na pejsky pres plot, jdeme do lesa, sbirame sisky a rikam mu basnicky, behame, honime se - proste klasicka prochazka. Vetsinou 2hodinova.
Pokud bych s nim nesla ven - bylo by to na zblazneni. Jednou za tyden chodime na 45 minutove cviceni s detmi, jeste se moc nezapojuje.
Doma si vykramari linku, vyzada si od tatiho naradi, pomaha mi s uklidem, pradlem, varenim, kouka na pohadky, cteme, dlouhe koupani obden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
2.11.13 20:30

Syn vydrzi dlouho u dupla, kresleni, nebo jezdi s auticky. Obcas, kdyz je moc rozjiveny a chci ho zklidnit, tak pustim pohadku. No a hrozne rad mi pomaha, davat a vytahovat pradlo s pracky, varit (dava do hrnce co nakrajim ja, kraji priborovym nozem zeleninu, umiva zeleninu ve drezu, pomaha michat (to co neni teple) nebo se diva uprene na robot v akci. Sice mi prace s nim dyl trva, ale pokud nepospicham,… zabavim dite.
Ted spolu budeme pect pernicky a cukrovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
3.11.13 06:20

U nás aktuálně frčí autíčka a neustálé havárky :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie