Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak pojištění bych určitě založila a na nic nečekala. Většinou je to napůl se spořením. Pokud to kravské mléko v jídle projde varem, tak to určitě ničemu nevadí. Pokud nemá atop. ekzem nebo jiné obtíže. Na vánoce bych třeba upekla pár kousků suchého lineckého. Tím jí neublížíš. Já měla děti 3 roky od sebe a zvládala jsem levou zadní. Holky co mají třeba i 2 roky od sebe děti mají jistě větší honičku. Toť můj názor ![]()
@polokoule
1, ano vadí, tvoje dítě pravděpodobně nevezmou do školky ani do školy.
2, ne, máš kojit co nejdýl
3, na tuto otázku neznám odpověď, malýmu byl rok a půl, když už mohl cukroví, nevím kolik toho snědl, ale neumřel.
Prosím tě máš dítě už 11 měsíců, přestaň se zabývat kravinama, jako je spoření a pojištění. Když se malý něco stane, tak ti v tu chvíli peníze z pojistky budou to poslední na co budeš myslet.
Myslím, že cca v roce už můžeš udělat bramborovou kaši z normálního mlíka. Co se týče cukroví, neříkám cpát se jenom tím, ale odečítat jí dávku na celý vánoce…
1. ne nevadí to
2. kravské počkej ještě měsíc a můžeš
3. nějaké linecké, vanilkový rohlíček klidně, máslové když zkusí tak se nic nestane, ale opatrně, stejně ti bude spíš degustavoat, tak proč by nemohla ![]()
4. fyzicky v pohodě, dá se to přežít ![]()
Mám dvě děti ve věku 3 a 2 roky
Holku, kluka - páreček a ač je to někdy náročné neměnila bych.
Jinak k otázkách - já jsem matka co nemá výchovu dle knih - moje děti jsou zdraví nebyly nijak nemocný a žijou ![]()
1.Spoření pro ně nemám - na mateřské na to nezbývají finance, až budu chodit do práce o něčem popřemejšlím.
2.Mléko - z mléka jsem dětem dělala krupicovou kaši už od 6.měsíců - oba byli nekojený
3. cukroví bych jí dala - je to domácí, víš co v tom je - narozdíl od jiných sladkostí - určitě jí to nezabije ani nijak neublíží - na kusy bych to opravdu nepočítala. Např. moje děti na sladký moc nejsou, takže cukroví ani nechtěli.
4. Fyzicky co zvládám suprově, na psychiku možná náročnější - ale jsem mladá (24) plná elánu ![]()
1. ne
2. kravské mléko jsem používala na vaření od roku
3. v tomhle věku děti cukrové nejedly
4. u nás 7 dětí s poměrně malými věkovými rozdíly a na hubu večer nepadám ![]()
Poistenu mam len starsiu, za 13 mesiacov sme mladsiu do rodinnej urazovky nedopisali ![]()
U starsej som dodrzala ze do roka neochutnala ani cukor, ani sol. Mladsia sa nepyta, jej prvy prikrm bolo za hrst cokoladoveho jogurtu starsej
(teda, biely jogurt s lyzickou granka) Prevarene kravske mlieko podla travenia prcka, ale moje sladke mlieko nechcu, piju kysle. Kravske.
A pri druhom si uz zvyknes, mam potrebu spanku 10 hodin, a spim 5, sice vyzeram akoby ma z truhly vytiahli, ale uz mi to ani nepride
Este ze s tymi kruhmi pod ocami nemusim do prace ![]()
Zalezi na Tobe, u nas holky sporeni maji, pro nas fin. zajisteni po vsech strankach je dulezite..Mleko? Proc ne UM? Cukrovi tak na zdobec ochutnat, neprehanet(linecke, rohlicek treba).Mam dve 6let a 2roky.Da se to, nestezuju si
.Jsou zdrave, jsou moje, zabit je nemuzu a na potrat je pozde
.
@fragola píše:
1. ne
2. kravské mléko jsem používala na vaření od roku
3. v tomhle věku děti cukrové nejedly
4. u nás 7 dětí s poměrně malými věkovými rozdíly a na hubu večer nepadám
7
???
@polokoule
1. není třeba, záleží, jestli chceš nějaký bonus.
2. pokud dítě není alergik, tak v pohodě.
3. neřešila bych to nějakým striktním zákazem, když ochutná, ochutná. Dávám na stranu ty s rumem, ale dětem většinou chutnaj nejvíc, potvůrkám ![]()
4. občas tu mam 4 děti, na hubu nepadám.. záleží, jak si rozvrhneš čas atd..
1- nevadí, čistě tvá věc. moje děti dostaly založení spoření jako dárek k narození od mé rodiny. posílám jim tam dle možností - korunka ke korunce- a v případě větších výdajů (autosedačka, kolo apod.) vybírám.
2- kravské převařené jsem do jídla používala od roku, ale tady se setkáš s více názory
3- záleží jaké. ty víš, co už jedla a co ne- poměrně neškodné je linecké. pozor dej na oříšky- ať neřešíš alergické reakce na Vánoce, množství zvládneš odhadnout sama
zapoj selský rozum
4- děti mám dvě a jak kdy, záleží na hodně okolnostech. kaput jsem občas byla i za bezdětna ![]()
1. ne
2. měl z kravského pudink asi 3× a asi 2× krupičnadu, jinak kravské nedávám. Je mu rok
3. nějaké cukroví ochutná, ne tunu, ale ochutnat dám
4. 2,3 děti nemám a ani neplánuju. Tohle mi stačí až až ![]()
Nektere otazky budou mozna blbe, ale co uz.1: mam temer 11mes. dceru a krom zdravotni pojistovny pro ni nemam zadne sporeni ani nema zadne specielni pojisteni pro pripad ze by se ji nedejboze neco stalo, vadi to?2: mohu pri vareni pro ni pouzit obcas pouzit kr. mleko? a musi byt prevarene?3: smi o vanocich( to bude mit rok) ochutnat cukrovi? a kolik kousku byste dali vy (ne za den ale za cele vanoce)4: ptam se zen, co maji 2 nebo 3 deti.Jak to zvladate fyzicky? to musi byt silene.Ja mam jedno a vecer byvam kaput.