Dotazy nezkušené matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
alli_li
31.10.13 08:48

@Syringa To bylo myšleno jako vtip :-D

• Citovat
  • Upravit
11370
31.10.13 08:50

1. ne
2. měl z kravského pudink asi 3× a asi 2× krupičnadu, jinak kravské nedávám. Je mu rok
3. nějaké cukroví ochutná, ne tunu, ale ochutnat dám
4. 2,3 děti nemám a ani neplánuju. Tohle mi stačí až až :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
31.10.13 08:50

1: pojisteni/sporeni nevadi, ale zalozila bych. Me deti maji sporeni u KB beruska, ale ono je to vse na jedno brdo. Navic nejsi povinna posilat pravidelne urcotiou castku. Ja tam mam dany trvaly prikaz, plus co da rodina, tak tam preposilam. POjisteni chci udelat urazove, ale to tak okolo 2 az 3 let.

2: davala jsem prevarene mleko od 10m, po roce jsem zacala davat i neprevarene

3: zalezi, jake cukrovi delate. Urcite bych se vyvarovala kremoveho, cokoladoveho a bacha na kusy orechu. Nebala bych se treba vanilkovych rohlicku - jen pozor, at nema alergii na orechy, linecke, pernicky… na kousky nevim, zalezi i dost, jak jste na tom s prikrmama… ja od 10m dceri davala uz temer vsechno jidlo, v roce uz jsem ji treba dala i pernicek. Zalezi, jak to citis. Klidne bych se podivala po nejakem detskem cukrovi a napekla ji treba ovesne susenky, kde bych sladila medem ci trtinovym cukrem. U dcery to delam tak, ze tyhle nezdrave veci ji jen ulomim kousek na ochutnani.

4: deti mam o 14m, aktualne 17m a 3m. Fyzicky je to narocne hodne, obe se samy neoblecou, neprebali… psychicky je to v pohode. Vecer odpadam jako pecka, prvni tydny jsem si chodila lehnout i po obede, ale ted uz je to v pohode. NEkdy je sice krize, ale vetsinu dni si to uzivam. Teda nevim co je to v klidu si sednout u televize, v klidu si vypit kafe, natoz precist casopis, ale s holkama hodne jezdime po vyletech, travime dny venku a dny jsou takove naplnenejsi nez s jednim :) navic mladsi uz zacina vnimat, reagovat, tak si se starsi hraji a zabavi se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2090
31.10.13 08:52

1. spoření je na tobě, já nemám jsem samoživitelka a nezbývají na to finance. :(
2. kravské mléko od roka by mělo už jít, ale vyzkoušej po trošce, převařené jak jí to sedne.
3. tak 1 kousek denně by mohlo dítko

Mám 2 děti, 19m. od sebe. Jsem na to sama a občas blázinec, chaos. Neumím si to asi dobře zorganizovat, ale miluju je nadevšechno. Hlavně večer když chrupkají :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
31.10.13 08:52

1. U dcery mám úrazovku, kdyby něco, on každý den v nemocnici něco stojí. Platím 90kč měsíčně, v případě úrazu a hospitalizace mám za každý den v nemocnici 500, za jipku 1000 a nějaký příspěvek na léčbu tuším.. je to skoro 7 let, co jsem to zařizovala, nevím už přesně. 90kč měsíčně mě nezabije a mám jistotu, že kdyby něco, budu mít z čeho zaplatit aspoň ty blbé poplatky za nemocnici.. Spoření ještě nemám ani pro jedno dítě, bohužel, ráda bych, ale není korun..

2. Kravské mléko jak kdy, asi podle účelu, do bramborové kaše klidně, prolívat ji kakaem asi néé.. :D Přiměřeně dle selského rozumu.

3. Dcera měla na první Vánoce 10 měsíců, pekla a vykrajovala se mnou a konzumace se účastnila taky. Nijak extra, moc jí to nejelo, ale nebránila jsem jí v tom, když chtěla ochutnat. (nejí skoro nic, tak jsem byla i celkem happy, že si do něčeho vůbec kousla) Syn měl na první Vánoce 4 měsíce, takže to nic. Letos.. když se tím nebude cpát horem dolem očima ušima, tak ať si dá.

4. Dcera v první třídě, takže denně učení, cvičení, se synem začíná mlátit období vzdoru (14m), domácnost se třema kočkama, třema činčilama, chlap a k tomu se stále držím toho, že budu i nadále stíhat pracovat, což je celkem zápřah. Co je odpočinek už si moc nevzpomínám, za to nocležníkům v márnici bych mohla chvílemi konkurovat.. A to si, prosím pěkně, přeji ještě miminko.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
31.10.13 08:54
@wildcherry píše:
7 8o 8o???

taky valím bulvy 8o
:potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
31.10.13 09:00
@kve-tinka píše:
taky valím bulvy 8o :potlesk:

ze :lol:?…pokud jsou finance, proc neee, musi to byt krasne svatky a oslavy, ale jak to prezit i psychicky si nedovedu predstavit a ani radeji nechci :lol:.Mazec :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
31.10.13 09:03

1. mame i sporeni i pojisteni..sporeni dostanou k 20 narozeninam a u pojisteni - nahoda je blbec..

2. prevarene bych dala, ale ne trvanlive a bacha na alergie
3. dala..trochu..nic s orisky
4. deti mam od sebe 19 mesicu a celkem hukot..pro me spis po psychicke strance..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
31.10.13 09:08
  1. pojištění ani spoření kluk zatím nemá
  2. mlíko jsem začala používat kolem roku (i na pití)
  3. kluk měl na Vánoce taky rok - nejvíc mu chutnaly rohlíčky a linecký (snědl pár kousků za den), ochutnal i něco s oříškama
  4. mám zatím jenom jedno
  • Citovat
  • Upravit
1654
31.10.13 09:09

1. je to jedno
2. záleží na tom jestli jste někdo alergik a tak, pokud ne a nemá atopák, tak bych ho klidně OBČAS dala
3. cukroví bych dala… deset max
4. nepadám, ale při prvním jsem padala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.13 09:12
@wildcherry píše:
7 8o 8o???

Ja jej zavidim, ale za prve neviem kam by som to poskladala, za druhe uz s dvoma sa kazde rano budime do saleneho domu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
31.10.13 09:36
  1. nevadi, zatim taky nemame (18m)
  2. na vareni proc ne, pouzivam, jinak nedavam
  3. no na kusy bych to fakt nepocitala :roll: proste dat ochutnat, nekrmit tim..
  4. staci mi jedno, bohate
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
31.10.13 09:37
@handulinda píše:
1. mame i sporeni i pojisteni..sporeni dostanou k 20 narozeninam a u pojisteni - nahoda je blbec..2. prevarene bych dala, ale ne trvanlive a bacha na alergie
3. dala..trochu..nic s orisky
4. deti mam od sebe 19 mesicu a celkem hukot..pro me spis po psychicke strance..

a proc ne trvanlive?? co je na nem tak hrozne spatneho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9378
31.10.13 09:48

@jane-e hrozny urcite neni..jen je vic zpracovavane, nez normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
31.10.13 10:39

@fragola Nedá mi to abych poprvé na tebe nereagovala… Na tvé metříky jsem již koukala v minulosti a počítala párkrát zda-li jsem se v počtu nespletla :lol:

Klobouk dolů, opravdu, i když si to sama představit neumím tak to musí být super :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí