Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer,
už dlouho pročítám příspěvky na e-miminu a nejednou jsem tady našla radu. Dneska bych taky o jednu prosila. Mám 1,5 ročního chlapečka, doposud nebyl nemocný, max. rýma, kašel. Před týdnem onemocněl zánětem průdušek. pořád si vyčítám, že jsem ho málo oblékala, atd., zkrátka to dost špatně psychicky nesu. je mi jasné, že si nakonec budu muste zvyknout…Chtěla jse se zeptat, jestli mu můžu dávat Multiimun sirup, třeba třikrát do týdne? je to prý něco na způsob Imunoglukanu. Děkuji za radu
Hlavně si nic nevyčítej. Je to úspěch, že Ti dítě poprvé onemocnělo až v roce a půl..Upřímně - toto většinou bývá výsadou prvního dítěte. Dítě, které má školkové a školní sourozence, onemocní mnohem dřív.
Dávat určitě můžeš, pokud je to od jednoho roku. Otázkou je, jestli je to nutné, účelné a prospěšné, při první nemoci, která není opakovaná.
Já bych to nedávala.
No já dávám Imunoglukan, ale dávám, protože loni měla troje antibiotika vesměs na zánět průdušek, jednou na angínu, co chytla oslabená po těch průduškách. A letos začala kašlat hned v září.. Co ho dávám, tak ani ťuk a to byla ve styku s chrchlajícím a smrkajícím kamarádem, několikrát
Hodlám ho dávat vždy láhev na podzim, a pak až po zimě. Vždy onemocní v ty „přechodové“ měsíce - na podzim a po zimě..
Jinak si to nevyčítej, oblečením to fakt není ![]()
Holky, děkuji za názory. Máte pravdu, je to moje první dítě, jsem postarší prvorodička, je mi 35, takže nejspíš zůstane jen u jednoho. Myslím, že s Multiimunem nemůžu nic zkazit. Ještě bych dávala možná vitamin C, ne vždycky se mi do dítěte podaří dostat dostatek ovoce
Ahojky. Chtěla bych se na něco zeptat
Dávám dceři sirup Multiimun. Dvakrát po sobě co jsem ho koupila, tak měl zelenou barvu a dnes jsem koupila nový a barva je hněda
Tak mě to zarazilo, jestli třeba není závadný. Co myslíte?
Je tu někdo kdo měl taky sirup hnědý a normálně ho dítku daval?
Aha, tak bych se možná zkusila raději zeptat, tam kde jsi ho koupila ( předpokládám lékárna), tam by měli vědět, nebo zjistit co a jak. Já jsem totiž taky zvyklá na zelený ![]()
Dobrý večer, já ho kupovala 2× a pokaždé tmavě hnědý. Zelený neznám..
@hami1 ja koupila zatim podruhe a prvni byl hnedy a husty a ted ten druhy nazelenaly a min hustsi. Tak nevim:-(
@hami1 máme už 3. lahvičku a vždy byl hnědý. Hustší byl, když jsem ho měla v lednici, jinak je takový lepkavý, ale tekutý.
Diky všem za odpovědi
Tak asi je to fuk, jestli zelený nebo hnědý ![]()
Ale nepřijde mi to moc normální, když jednou hnědý, jednou zelený
. Přece něco ve složení musí být jinak, když má jinou barvu…a logicky si kladu otázku zda je to v pořádku…?