Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Knihakniha píše: Více
Hodně nábytku v domě zůstalo, protože narozdíl od našeho původního - papundeklu ze Sconta apod, je to tady vše dřevěný masivní nábytek na zakázku. To mi připadá jako barbarství se toho zbavovat nebo to snad vyhazovat. Nic tak kvalitního si místo toho nekoupíme.
@Pajka89 píše: Více
To máš svatou pravdu.
V prvním příspěvku jsi napsala, že tam je málo denního světla. Nevím, jak málo, ale před pár lety jsem spala v jednom penzionu. Byl červen, venku 23 stupňů, já se v penzionu třásla děsnou zimou (takovou ale mít nemůžete, to fakt nešlo vydržet - pro porovnání, dnes u nás na jižní Moravě odpoledne 17 stupňů, pak o něco míň, já před pár minutami zavřela balkon. dveře, byly otevřeny celý den, v ložnici větrám a v noci budu větrat na škvíru 10 cm od parapetu). Jak je to možné, ptala jsem se? Pak jsem na to přišla: nad jediným oknem v pokoji byla zvenku střecha, která přesahovala okno minimálně o půl metru (možná i necelý metr) a ona bola příčinou, že do pokoje se NIKDY nedostalo sluníčko.
P. S. Koberce na studené dlažbě pokoj zateplí.
Takze budes radeji bydlet v necem, co se ti nelibi? Radeji budu mit svetly nabytek z Ikey nez tmavy masiv, ale to je otazka preferenci, ja bych nesla ani do tmaveho a studeneho bydleni, to je naprosta priorita. Muzes to zkusit prodat. Pro me je dulezite, aby muj domov byl teply utulny a dle meho vkusu.
Kytky vydrží v přítmí zamioculkas a lopatkovec - vyzkoušeni. V koupelně mám calatheu, tam je taky furt tma.
Koberec - treba kusový, kytky, závěsy. Něco na zeď.
Na FB je hromada různých skupin. Někdo šikovnější ti udělá i vizualizaci. Nebo popros umělou inteligenci. Nahraj fotku, ať ti ji upraví…
@Knihakniha píše: Více
Asi by bylo fajn to vidět. Nemusí to byt tak hrozné, masivni kvalitní nábytek může být fakt krásný, může to doplnit tak, aby to působilo hezky a bude se ji v tom líbit.
Já jsem taky přišla k hotové kuchyni. Je hezká, kvalitní a funkční, hnědobéžová. Já mam ráda bílé kuchyně a la Provence v kombinaci s přírodním dřevem, ale tahle kuchyň byla nová, nebudu ji měnit. Doplnila jsem si ji různými věcmi tak, že se v ní cítím dobře. Máme ji spojenou s jídelním koutem, kde teď máme i spoustu kytek a dominantní palmu, a působí to (pro mě) velmi příjemně.
Tak když to není podle tvého vkusu a necítíš z toho takové to útulno, tak to změnˇ. Jestli není možnost nového nábytku, tak tenhle přetřít třeba na šedivou, bílou. Na sedačku světlou děku, barevné polštářky, na zem třeba kožešiny jestli nechceš koberec. Na zdi obraz, zrcadlo, cokoliv se ti líbí. A na okna bych dala závěsy, ale někdo to nemusí.
Máme obyvak přes 60 m (býval to malý taneční sál). Uprostřed velká kachlová kamna. Po zdech mám obrazy - hodně, a fotky. Koberce nevedu, kytky taky ne. Barevnou mám sedačku, podsedaky na zidlich. Mám tam Šicí koutek. Nábytek skoro žádný. Podlahu máme lino. Kdybych tam měla dlažbu, asi bych ji vyměnila nebo tedy dala kusové koberce. Ale celkově bych řekla, že ty obrazy udělaly hodně.
@Eva2610 píše: Více
Napadá mě dotaz - jak se taková velká místnost dá vytopit? ![]()
Když je tam dlažba. Není pod ní podlahové topení?
To by zas byla velká škoda, ať celoplošně umrtvíš kobercem.
Hele, ale ono to dřevo není tmavé, je jen na tmavo natřené. My jsme měli jeden kus takového starožitného nábytku, taky tmavý a nelíbilo se nám to. Obrousili jsme to, stolař to pak ještě přetáhl do čista a pak jsme jen nalakovali a nechali světlé. Je to mnohem hezčí, než před tím. Co to zkusit obrousit?
@Eva2610 píše: Více
A tančíte tam? Mně tohle vždycky způsobí úsměv na tváři, protože bydlíme v bytě 50m2, takže představa, že komplet celý náš byt a ještě schody jsou někde jeden pokoj
Brácha má v domě obývák nějak 30-40m2 a i to mi přijde takové prázdné a obrovské. Ale to umění udělá hodně. I třeba zajímavá tapeta na jedné stěně apod.
@zrcadlo píše: Více
Taky tancime🤣. Děti tam jezdí na odrazedlecg, jíme tam, siju, cvičíme tam, hrajeme s detma fotbal a tak…
@884135 píše: Více
Topíme dřevem v kotli a v přechodovych obdobích stačí kachlaky (mají do výšky dva a půl metru). Zdi jsou metr široké, tak jak se to na topí, už to drží.
@zrcadlo píše: Více
Velkej obyvak s krbem je super
taky mame pres 50m² a da se tam delat opravdu mnoho ![]()
Je to vsech nejoblibenejsi mistnost v baraku, malokdy se jde nekdo nekam zasit.
Ja treba na navstevach buhviproc strasne rada sedim v kuchyni ale u nas se kazdej automaticky tahne do obyvaku.
Ale je fakt, ze jsou tam 4 obrovsky okna takze spousta svetla a od krbu je teplo.
Ale klidne bych se spokojila s polovicnim
jen jsme chtela velky decaky v patre a pod nima uz zbyl jen obyvak