Čím zútulnit obývák a opticky ho zateplit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6421
28.9.25 12:06

Chtělo by to fotku. Ale obecně - kusový koberec pod sedačku, sladěné polštářky, závěsy, na okna záclony. Na zdi sadu velkých obrazů se stejnou tématikou a ve stejném rámu, velké kytky, jsou i takové, co jim nevadí šero - zamiokulkas, tchynin jazyk. maranta, šplhavnice, zelenec, dracena… Sada menších a větších lamp, některá na zemi, některé na stolcích, a u sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24261
28.9.25 12:57

Čtu o tom nábytku…zkusila bych ho obrousit a přetřít. Klidně se nebát i barev. Já to mám teď na domečku v plánu také. Moc peněz nebude. Dům je fakt spíš chalupa. Je celkem světlá, ale těch oken tam není moc. Budu muset být taky opatrná. Dáme akorát vlastně novou podlahu - nějaký teplý odstín dřeva. A pak dám béžové závěsy. Zdi nechám bílé. Nábytek doufám, že tam po předchozím majiteli zůstane. Některé skříně byli krásné. A budu brousit a natírat na bílo a asi do nějaké barvičky. Líbí se mi šedozelená. Možná tak necháme udělat i zvenku okna. Vrata jsou teda původní červená, takže bych je přetřela taky. Aspoň by se celý dům zjemnil. Pak se mrknu po bazarovém nábytku a budu taky renovovat. Něco z IKEA a nebo takto starého. Ségra mi sehnala stará křesla. Zkusím je počalounit. Budu používat béžovou látku. V podobném odstínu dám i závěsy. Nikde nechci černou barvu a šedou. Pak dáme nějaký kusový koberec a barevné polštářky. Světýlka ;) a kytky :palec: na stole mám ve zvyku mít vázu a živé kytky ( mám vlastní ze zahrádky). Hodně dřevěných detailů je tam z borovice. Tak přemýšlím, že jí zkusím ponechat. To dřevo je prostě pěkně teplé. Na to jak málo oken tam je a jak jsou malá, tak to už i teď působí útulně. Lustry nebudeme používat moderní. Vyhneme se led páskám. V plánu mám lustry z ratanu. Má je i třeba IKEA a přijdou mi moc pěkné.

Jediná asi šedá věc bude naše stará sedačka. Vzhledem k tomu, že máme malé děti odmítám koupit novou. A židle na tom budou podobně. Stejně na to nebudou finance :lol:

Jinak zrcadla jsou fajn. My máme teď ve stávajícím domě temnou chodbu. Mám tam zrcadlo od země do stropu - šířka asi metr dvacet. Takový zimokulus mi tam i roste. Pak jsem dala bílé skříně a hodně fotek v dřevěných rámečcích. Ta chodba je teď fakt pěkná a není to tmavá kobka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24261
28.9.25 13:01

@Eva2610 taky máme takto velký obývák :D a je to super. Ale my máme podkroví, takže to je prostě útulné samo o sobě. V novém domě budu mít zvlášť kuchyň s obývacím pokojem, ale velikostně to asi bude stejné. Na návštěvy je to skvělý prostor. Pro děti taky. A miluji náš obrovský jídelní stůl. Kachlová kamna v baráčku plánuji možná jednou taky. To udělá útulnou místnost samo o sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
28.10.25 20:06

U mě fungovaly tyhle zašupovačky, konkrétně teda závěsné varianty více pod sebou + elektrický krb, ale Ty máš normální.
 https://www.nabytkuj.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný