Cimbálovka - harmonogram svatby

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
617
11.8.23 13:35

Cimbálovka - harmonogram svatby

Zdravím, plánujeme 5hod cimbálovky na svatbě. Zatím máme harmonogram:

11hod - obřad
13hod - hostina
17hod - první tanec (pustíme písničku)
18hod - raut
20hod - tombola

Odkdy byste začali s cimbálovkou? Už od 17hod nebo později a spíše počkat, až se dostanou hosté do správné taneční nálady? Co se týká hudby jinak, to budeme pouštět před Spotify (DJ nemáme). Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15411
11.8.23 13:42

Pokud vám bude někdo pouštět hudbu, tak první tanec, potom na tanec s rodiči atd., bych pouštěla hudbu a potom třeba od 18 hod. nebo později cimbálovka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18104
11.8.23 13:58

Osobně bych dala až po rautu a tombole, třeba od 20 hod do 1 do rána.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
11.8.23 14:32

Taky se přikláním k tomu, že až po tombole.
Jinak to se tak moc nevidí, pokud nejste z Moravy. Je to skvělý nápad. Ráda bych si cimbálovku poslechla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
11.8.23 15:38

Asi po rautu. To už budou všichni příjemné navnadeni a to víno s tím chutná taky trochu jinak, zvláštně.
Sklípek, flaška, obložený tací. Hmmmmm. Je to fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.8.23 15:39

Výraz „cimbálovka“ mi rve uši :lol: - kde se to používá? Moje děti i já s chlapem jsme chodili pouze do cimbálky.

Ale k veci - pokud hraje manžel svatbu, většinou jezdí zhruba od 18 do 23, někdy přidávají hodinku dle přání svatebčanů.
Ono okolo té 10-11 večerní mají většinou svatební hosté i novomanželé dost, ten den je dlouhý. Kdo dost nemá, dorazí se u spotify.
Záleží i na hostech - co od muziky očekávají? Zábavu s tancem, nebo spíše statický poslech hitovek typu když sem šel z Hradišta? Pokud jsou hosté tzv seďaví a nechce se jim křepčit u muziky, dejte cimbalku dřív. Pokud očekáváš párty folkloristů napříč folklornimi regiony od Detvy po podluží, dejte muziku později.
Mimochodem muzika která je schopna zahrát zábavu na svatbě jistě zahraje i svatební sólo. Zeptej se dopředu primáše - neboj se projevit přání- takový Šostakovičův valčík je v podání cimbálové muziky krásný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
11.8.23 16:02
@elda píše:
Výraz „cimbálovka“ mi rve uši :lol: - kde se to používá? Moje děti i já s chlapem jsme chodili pouze do cimbálky.Ale k veci - pokud hraje manžel svatbu, většinou jezdí zhruba od 18 do 23, někdy přidávají hodinku dle přání svatebčanů.
Ono okolo té 10-11 večerní mají většinou svatební hosté i novomanželé dost, ten den je dlouhý. Kdo dost nemá, dorazí se u spotify.
Záleží i na hostech - co od muziky očekávají? Zábavu s tancem, nebo spíše statický poslech hitovek typu když sem šel z Hradišta? Pokud jsou hosté tzv seďaví a nechce se jim křepčit u muziky, dejte cimbalku dřív. Pokud očekáváš párty folkloristů napříč folklornimi regiony od Detvy po podluží, dejte muziku později.
Mimochodem muzika která je schopna zahrát zábavu na svatbě jistě zahraje i svatební sólo. Zeptej se dopředu primáše - neboj se projevit přání- takový Šostakovičův valčík je v podání cimbálové muziky krásný…

Cimbalovka? Vzdyt je to normalni vyraz. I sami muzikanti z cimbalovky to pouzivaji. Ve Slezsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29463
11.8.23 16:42

Dala bych taky od těch 17., klidně i na první tanec, pokud nemáte něco speciálního. Stejně budou mít i nějaké pauzy, tak to proložíte klidně těmi spotify. :lol: Jinak taky jsme měly na svatbě před XY lety cimbálovku a prokládali to hudbou z počítače. A různě se u pouštění střídali příbuzní a hlavně děti a to si dost užívaly. Předem jsme udělali nějaký playlist. ;) Část příbuzných je z Moravy a všichni hudebně nadaní, hráli někteří v cimbálovce, takže v podstatě rodinná kapela a stejně by byli hosté na svatbě. :lol: Jen jednoho pána si vzali s sebou mimo rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
11.8.23 17:35
@Baba píše:
Cimbalovka? Vzdyt je to normalni vyraz. I sami muzikanti z cimbalovky to pouzivaji. Ve Slezsku.

No jo.. ;) však to rve uši jenom mě… jiný kraj  8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
13.8.23 07:02
@elda píše:
Výraz „cimbálovka“ mi rve uši :lol: - kde se to používá? Moje děti i já s chlapem jsme chodili pouze do cimbálky.Ale k veci - pokud hraje manžel svatbu, většinou jezdí zhruba od 18 do 23, někdy přidávají hodinku dle přání svatebčanů.

Já jsem od Třince. My používáme cimbálovka :) Jinak my jsme spíše na to tančení, takže bych to dala po rautu, a jak říkáte, kolem té půlnoci už začala s písničkami ze Spotify.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný