Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, plánujeme 5hod cimbálovky na svatbě. Zatím máme harmonogram:
11hod - obřad
13hod - hostina
17hod - první tanec (pustíme písničku)
18hod - raut
20hod - tombola
Odkdy byste začali s cimbálovkou? Už od 17hod nebo později a spíše počkat, až se dostanou hosté do správné taneční nálady? Co se týká hudby jinak, to budeme pouštět před Spotify (DJ nemáme). Děkuji.
Pokud vám bude někdo pouštět hudbu, tak první tanec, potom na tanec s rodiči atd., bych pouštěla hudbu a potom třeba od 18 hod. nebo později cimbálovka?
Osobně bych dala až po rautu a tombole, třeba od 20 hod do 1 do rána.
Taky se přikláním k tomu, že až po tombole.
Jinak to se tak moc nevidí, pokud nejste z Moravy. Je to skvělý nápad. Ráda bych si cimbálovku poslechla. ![]()
Asi po rautu. To už budou všichni příjemné navnadeni a to víno s tím chutná taky trochu jinak, zvláštně.
Sklípek, flaška, obložený tací. Hmmmmm. Je to fajn
Výraz „cimbálovka“ mi rve uši
- kde se to používá? Moje děti i já s chlapem jsme chodili pouze do cimbálky.
Ale k veci - pokud hraje manžel svatbu, většinou jezdí zhruba od 18 do 23, někdy přidávají hodinku dle přání svatebčanů.
Ono okolo té 10-11 večerní mají většinou svatební hosté i novomanželé dost, ten den je dlouhý. Kdo dost nemá, dorazí se u spotify.
Záleží i na hostech - co od muziky očekávají? Zábavu s tancem, nebo spíše statický poslech hitovek typu když sem šel z Hradišta? Pokud jsou hosté tzv seďaví a nechce se jim křepčit u muziky, dejte cimbalku dřív. Pokud očekáváš párty folkloristů napříč folklornimi regiony od Detvy po podluží, dejte muziku později.
Mimochodem muzika která je schopna zahrát zábavu na svatbě jistě zahraje i svatební sólo. Zeptej se dopředu primáše - neboj se projevit přání- takový Šostakovičův valčík je v podání cimbálové muziky krásný…
@elda píše:
Výraz „cimbálovka“ mi rve uši- kde se to používá? Moje děti i já s chlapem jsme chodili pouze do cimbálky.Ale k veci - pokud hraje manžel svatbu, většinou jezdí zhruba od 18 do 23, někdy přidávají hodinku dle přání svatebčanů.
Ono okolo té 10-11 večerní mají většinou svatební hosté i novomanželé dost, ten den je dlouhý. Kdo dost nemá, dorazí se u spotify.
Záleží i na hostech - co od muziky očekávají? Zábavu s tancem, nebo spíše statický poslech hitovek typu když sem šel z Hradišta? Pokud jsou hosté tzv seďaví a nechce se jim křepčit u muziky, dejte cimbalku dřív. Pokud očekáváš párty folkloristů napříč folklornimi regiony od Detvy po podluží, dejte muziku později.
Mimochodem muzika která je schopna zahrát zábavu na svatbě jistě zahraje i svatební sólo. Zeptej se dopředu primáše - neboj se projevit přání- takový Šostakovičův valčík je v podání cimbálové muziky krásný…
Cimbalovka? Vzdyt je to normalni vyraz. I sami muzikanti z cimbalovky to pouzivaji. Ve Slezsku.
Dala bych taky od těch 17., klidně i na první tanec, pokud nemáte něco speciálního. Stejně budou mít i nějaké pauzy, tak to proložíte klidně těmi spotify.
Jinak taky jsme měly na svatbě před XY lety cimbálovku a prokládali to hudbou z počítače. A různě se u pouštění střídali příbuzní a hlavně děti a to si dost užívaly. Předem jsme udělali nějaký playlist.
Část příbuzných je z Moravy a všichni hudebně nadaní, hráli někteří v cimbálovce, takže v podstatě rodinná kapela a stejně by byli hosté na svatbě.
Jen jednoho pána si vzali s sebou mimo rodinu.
@Baba píše:
Cimbalovka? Vzdyt je to normalni vyraz. I sami muzikanti z cimbalovky to pouzivaji. Ve Slezsku.
No jo..
však to rve uši jenom mě… jiný kraj ![]()
@elda píše:
Výraz „cimbálovka“ mi rve uši- kde se to používá? Moje děti i já s chlapem jsme chodili pouze do cimbálky.Ale k veci - pokud hraje manžel svatbu, většinou jezdí zhruba od 18 do 23, někdy přidávají hodinku dle přání svatebčanů.
Já jsem od Třince. My používáme cimbálovka
Jinak my jsme spíše na to tančení, takže bych to dala po rautu, a jak říkáte, kolem té půlnoci už začala s písničkami ze Spotify.