Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ano samozřejmě, že když jdeš jako host na svatbu (notabene jako družička), tak se dává svatební dar. V dnešní době většinou hotovost (na netu najdeš spoustu inspirace na zajímavé/vtipné formy předání, od kamarádky - družičky bych i čekala něco víc než jen „suchou“ obálku
). Dle vašich finančních možností, ale osobně považuju tisícovku za osobu za takovou minimální slušnost. Nezapomeň připojit i nějaké přání ke sňatku.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V sobotu jdeme s přítelem na svatbu mé kamarádky a já nevím, jak to chodí. Máme jim dát nějaký dar? Nebo neřešit? Dává dary jen rodina? Nikdy jsem na žádné svatbě nebyla, takže se absolutně neorientuji. Krom toho jdu za družičku. Tak dát nedát?Děkuji
Samozřejmě že dát, ještě když jdeš jako družička. Jít tam jen tak bez ničeho, by byl pěkný trapas.
Jdeš i s přítelem - tak nejméně 1000Kč na hlavu, takže fakt nejméně 2000 - to si snad můžete ve dvou dovolit..
a NE jen do obáky, navaž to třeba na živou kytku, která jim pak zůstane do domácnosti (to mne osobně jako nevěstu fakt potěšilo), nebo do lepícího svatebního alba, což je taky krásný dárek, do toho vložit prašule a máš to…
https://www.heureka.cz/?…
snad byste nešli „jen tak“?
Příspěvek upraven 31.07.23 v 10:31
Dala bych jim peníze. Za osobu min 1500-2000,–.
Bez ničeho bych nikde nešla. A taky bych to hezky naaranžovala. Tématicky. Co mají rádi.
Dáváme obálku a do ní peníze.. sestřenici jsme dávali 2000 Kč/osoba.
Prosím tě, odkud si vylezla?? ![]()
Samozřejmě, ty dej aspoň 2000 jako družička.. přítel třeba 1500.
Nechci tě urazit..ale ty blaho.. jsi druzicka a ptáš se, jestli jim něco máš dát? Tak to je fakt drsný. V dnešní době uz i ta tisícovka na hlavu je fakt málo. Samozřejmě podle tvých možnosti, ale nedat nic by bylo tedy velmi nezdvorile až sprosté. Já mám svatbu příští rok, neocekavam od hostů desetitisice, ale kdyby se na mě moje družičky vyprdla, tak by mi to bylo lito.. a hlavně se dává i nějaké přání, takže nevesta ví, kdo nic nedal…
Plus teda u nás je běžné, že družička má nějaký úkol, funkci. Vymýšlí třeba hru nebo něco. Většinou to bývá velmi blízká kamarádka (nebo víc kamarádek), která dělá družičku. Zná hodně nevěstu. Tak je jasné, že kromě peněz umí vymyslet i osobitější dárek, který bude od srdce.
Já si myslím, že zakladatelka myslela jesli má dát ještě nějaký hmotný dar. Ne jen peníze. Já si myslím, že pokud jim dáš peníze tak je to v pohodě. Podívala bych se na nápady jak vhodně předat peníze, aby to nebyla jen obalka. Jako druzicka bych určitě dávala min 2000,– osoba.
Děkuji Vám za reakce, samozřejmě peníze ok, to bychom dali určitě, ale spíš jsme spekulovali, jestli nedat věcný dar namísto peněz. Co se tak dává, aby to nebylo blbý.
No tak samozřejmě, ze pokud jsi s přítelem pozvána na svatbu, jdete oba na hostinu a ty ještě za družičku, ze se dává svatební dar. To si spadla z Marsu? ![]()
Neco jiného je, pokud by ses šla podívat jenom na obřad, to se většinou nic nedává, pokud nechceš…
@Anonymní píše:
Děkuji Vám za reakce, samozřejmě peníze ok, to bychom dali určitě, ale spíš jsme spekulovali, jestli nedat věcný dar namísto peněz. Co se tak dává, aby to nebylo blbý.
Dala bych aspoň 5000 a k tomu nějaký menší vhodný dárek - něco osobního. Protože věcný dar v tak vysoké hodnotě, to nevím, co bych vymýšlela, vybavení bytu už určitě mají a abych pořizovala nějaké drahé dekorace nebo tak něco, na to moc nejsem.
Dneska chce každý peníze do obálky, většinou 2000,– na hlavu. Nej kámošce, jsme dali peníze a pak wellness na 1 noc s večeří ![]()
@Anonymní píše:
Tak je to tvoje kamarádka, jistě víš, co má ráda, co by jí udělalo radost. Klidně se jí i zeptej, co by chtěla. Pořád lepší, než když pak novomanželé dostanou spoustu blbostí, které ani nepotřebují.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. V sobotu jdeme s přítelem na svatbu mé kamarádky a já nevím, jak to chodí. Máme jim dát nějaký dar? Nebo neřešit? Dává dary jen rodina? Nikdy jsem na žádné svatbě nebyla, takže se absolutně neorientuji. Krom toho jdu za družičku. Tak dát nedát?
Děkuji