Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to průšvih, narodí se ti toxické šikmooké dítě ![]()
Proboha, ženská, jsi svéprávná?! Už se nedivím, že si lidi z tohohle serveru dělají prču, když jsou tady k dohledání takové dotazy.
Vtip? špatnej. u druhorodičky bych čekala, že na takový ptákoviny nebude mít čas a chut.
No hele asi takhle-já když se podívám na svoje děti a hlavně na toho pubertaka, tak asi nejaké následky té čínské polívky fakt vidím. ![]()
Po jedné polívce, tě bude maximálně pálit žáha
já jedla větší prasárny, např. čínu z bistra a děti vypadají ok.
Jako ja chodila na sushi, a trochu ty oči šikmý má, ale jako bonus miluje ryby. tk si vyber.
Tak ten glutaman není dobre jist ani mimo tehotenstvi, ale jednou za čas neškodí vůbec nic, takže když na to mas občas chuť, dej si to
ale hlavně si to vychutnavej vklidu, protože stres působí mnohem hůř než jedna čínská polivka
![]()
Kdybys tu polevku jedla kazdy den po celou dobu tehotenstvi, tak bych ti to nedoporucila. Ale jednou je riziko NULA! Jinak i alkohol jednorázově je malé riziko, ale pri dlouhodobemu vystavení hrozí fetalní alkoholový syndrom u dítěte. Neboj se ničeho a uživej si tehotenstvi ![]()
Já v těhotenství s dcerou jsem byla skoro závislá na čínských polévkách. Říkala jsem si, že se mi nejspíš narodí Asiat. Mám modrookou blondýnku. ![]()
Taky jsem si ji párkrát dala a malej je v pohodě a ani mě nic nebylo.. ![]()
Chápu tu úzkost, ale podívej se na to racionálně ![]()
samozřejmě, že jedna čínská polívka nemá teratogenitu takové síly, aby se stalo byť i naprosté minimum
Nepanikař, glutaman není nic jedovatého a na instantích nudlích vadí jedině pokud to je dlouhodobě převažující strava - ne proto, že by byly škodlivé, ale že ti pak chybí všechy ostatní živiny, kromě škrobů, soli a tuku.
Glutaman sodný je nejvíce zkoumaná přísada a není prokázáno nic, pokud někdo tvrdí že způsobuje autismus, tak prostě lže.
Ostatně hádej na co je bohaté mateřské mléko - na glutamátové soli. Proto na nás tak funguje, protože to máme hluboce uložené v chuťové paměti.
Viz třeba tady a rozklikej si odkazy kde najdeš podložené studie dokazující jednotlivá tvrzení.
https://www.zkvaseno.cz/…va-glutamatu
Daleko větší problém, než jedna nudlovka je ta úzkost, kterou ti těhotenství přirozeně zvýšilo, ale tobě se ji nedaří moc krotit a proto panikaříš kvůli takové hlouposti.
Začni trénovat mechanismy zvládání úzkosti, nejen kvůli pohodovějšímu těhotenství, ale především proto, že s porodem, šestinedělím a vyčerpáním při péči o novorozeně to celé bude ještě horší a mechanismy které si upevníš teď se ti budou zatraceně hodit, aby se ti to nerozjelo do případné poporodní psychozy.
Primárně si pořiď tuhle knihu
https://www.kosmas.cz/…tehotenstvi/
kdyby se ti nedařilo najít cestu, jak se do úzkosti nepropadat jen pomocí informací z knihy, zajdi párkrát za nějakou psycholožkou, nebo dulou, co má regulérní psychoterapeutický výcvik.
@elue píše:
Chápu tu úzkost, ale podívej se na to racionálněsamozřejmě, že jedna čínská polívka nemá teratogenitu takové síly, aby se stalo byť i naprosté minimum
polívka prodávaná v regulérní síti v EU nemá žádnou teratogenitu.
Zdravím ženy
mám možná trochu hloupý dotaz, ale bohužel mi hormony v těhotenství dávají zabrat
. Jsem podruhé těhotná (14tt). A co mě trápí. Včera večer jsem si dala instantní „čínskou“ polévku PHO BO z rýžových nudlí. Ačkoli se snažím jíst opravdu zdravě, tak včera mě až „znásilnila“ ta chuť na ní
Ale vlastně až po konzumaci jsem si uvědomila, že bych tyhle věci jako těhotná jíst neměla
koukala jsem se na složení a oproti jiným polévkám co tam přítel měl měla „pouze“ ve složení glutaman sodný (E621). No a jelikož mě nenapadlo nic jiného než hledat po netu co to muže způsobit, tak jsem se vyděsila když jsem přečetla, že v těhotenství muže konzumace E621 způsobit u plodu poškození mozku s následky epilepsie či dokonce autismu. No vím, že můj dotaz muže působit opravdu hloupě, ale jsem docela vyplašená
. Je tu někdo z vás kdo si taky dopřál chem-mix v podobě čínský instantní polévky a bylo vše v pořádku?
Předem děkuji za odpovědi