Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, nevím jestli už tady to téma někde je založené, nicméně mi strašně chutnají takové ty čínské nudle s omáčkou jakou dělají vietnamci. Nechci si to ale kupovat u nich, takže jsem si koupila čínské nudle. Jen nevím, jak udělat na ně tu omáčku, případně poradíte jinou variantu co k nim uvařit?
Ahoj Farllin,
taky mi ty nudle chutnají. Většinou je přidávám, když dělám čínu z vepřového - osmahnu narychlo masové nudličky (výborné jsou z panenky, ale je to trochu drahá vyrianta…) a k tomu nakrájím třeba pórek, žampiony, kapii…přidám koření a potom to smíchám s těmi nudlemi.
Zrovna na nich taky ujíždím ![]()
Já si naložím kuřecí maso - do misky ho nakrájím, zaliju sojovkou, přidám koření na čínu nejlépe bez soli a zasypu solamylem. Když mám čas, tak to naložím dopředu, ale když to nestíhám, tak to udělám těsně před přípravou. Miluju houby, tak si namočím jidášovo ucho a shitake, to je potřeba aspoň 4hod.předem. Na pánvi osmahnu maso a dám stranou, nasypu na tenonko nakrájená kolečka mrkve, za chvíli přidám houby /jsem houbový maniak, tak přihazuju ještě plechovku žampionů
/. Když je to opečené, ne moc, aby mrkev nerozbředla, tak to zaliju solamylem namočeným ve vodě se sojovkou. My moc nesolíme, takže na nás je všechno už dost slané jen díky sojovce.
Nudle předpřipravené /rýžové jen namočené, normální uvařené/ osmahnu na pánvi a opět zakapu mojí oblíbenou sojovkou
a pak jen smíchám s masem a zelenino-houbovou směsí.
Super, tak to budu muset vyzkoušet. Dneska je totiž zrovna plánuji dělat na večeři. Slané nemusíme taky. A houby jen tak nějak žampiony, případně čerstvé z lesa…ale ty nemáme teď. Jak vidím, všude se dává maso,..tak letím vyndat z mrazáku kuřecí. ![]()
Ahoj, já dělám bez masa. Nudle trošku (fakt jen minutu) povařim ve vodě a pak je mrsknu na plech, který jsem trošku potřela olejem. Na to vysypu pytlík mražené zelniny (čínská směs) a takhle vložím do hodně rozpalené trouby. Po chvíli hoodne zakápnu nejakou sojovkou. mnam
Na plechu v troubě delám proto, že nemám tak velkou pánev. Dělám nudlí vždy ohrommné množství, jen se po nich zapráší
![]()
Určitě se to dá udělat i jen zeleninové. Já si se zeleninou moc nerozumím, zelí teď nemůžu, tak dávám jen mrkev, ale když koupíš mraženou směs na čínu, tak když jí osmahneš a zakapeš sojovkou a zahustíš škrobem se sojovkou, tak to bude taky dobré i bez masa. Na čínu taky někdy kupuju bambusové výhonky sterilované.
Tu čínskou směs mám právě doma. A trouba mě nenapadla..já to chtěla dělat tak minimálně na 2× na pánvičce. Dobrej nápad
. Jsem před koncem těhu jako vymazaná. Vůbec mi to nemyslí
. Zeleninku zase můžu moc..a masíčko taky…
Tak v případě plechu a jestli chceš omáčku, tak bych maso udělala na pánvi a zalila tím jak jsem psala a zeleninu s nudlema v troubě.
Aha, určitě to vyzkouším. Masičko už rozmrazuju. Snad se mi to povede. Nikdy jsem to totiž nevychytala..Tak držte palečky.
Farllin píše:
Aha, určitě to vyzkouším. Masičko už rozmrazuju. Snad se mi to povede. Nikdy jsem to totiž nevychytala..Tak držte palečky.
Farlin, ale ono to nebude stejné jako o vietnamců..myslím že snad používají nějakou speciální omáčku..nebo nevím..s masikem to bude urco super, když ho trošku naložíš + ten solamyl tak ti to asi udela i peknou šťávu…
(slint)
To mi nevadí, že to nebude to stejné…Ani nevím co mi víc chutná, jestli ty nudle nebo ta jejich plpa. Ale asi ty nudle. Důležité je najít nějakou tu sobě dobrou chuť. S masíkem…a zeleninkou…Asi vyzkouším postupně všechno co tu píšete. Potom dám echo, jak to chutnalo. Snad se mi to podaří…
Mě už vůbec nebaví každý den vymýšlet co vařit. Je to čím dál náročnější. Připadá mi, že vařím pořád dokola to samé
.
No, zatím nijak. Rozmrazila jsem si maso, všechno dobré, nachystané a že začnu pracovat na večeři..Jenže přijel můj z práce, že jdeme grilovat. Takže v neděli druhý pokus, který se musí vydařit. Takže napíšu až v neděli.Zítra jsme pryč, takže nás čeká čínský nedělní obídek. ALe určitě dám vědět…
A to jsem měla na ně takovou chuť
![]()
Děkuji moc za zeptání ![]()
janac píše:
Ahoj, já dělám bez masa. Nudle trošku (fakt jen minutu) povařim ve vodě a pak je mrsknu na plech, který jsem trošku potřela olejem. Na to vysypu pytlík mražené zelniny (čínská směs) a takhle vložím do hodně rozpalené trouby. Po chvíli hoodne zakápnu nejakou sojovkou. mnam
Na plechu v troubě delám proto, že nemám tak velkou pánev. Dělám nudlí vždy ohrommné množství, jen se po nich zapráší![]()
Můžeš mi napsat jak dlouho je děláš zhruba vtý troubě??Taky jsem na ně včera dostala chuť
díky