Čínské rýžové nudle

847
5.9.13 11:10

Čínské rýžové nudle

Neznáte některé recept na čínu s rýžovými (skleněnými) nudlemi?? Dětem to v číně moc chutnalo, ale kvůli těm sr**, které tam do toho dávaj jim to nechci kupovat. Já čínu moc nevařím, tak jestli máte někdo ověřený recept, tak sem s ním!! A taky by mě zajímalo, jakto, že tam mají tak křehké maso?? Takhle ho doma neudělám ani náhodou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
becky87
5.9.13 12:01

Mnau.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
6661
5.9.13 12:23
@Bubina píše:
Neznáte některé recept na čínu s rýžovými (skleněnými) nudlemi?? Dětem to v číně moc chutnalo, ale kvůli těm sr**, které tam do toho dávaj jim to nechci kupovat. Já čínu moc nevařím, tak jestli máte někdo ověřený recept, tak sem s ním!! A taky by mě zajímalo, jakto, že tam mají tak křehké maso?? Takhle ho doma neudělám ani náhodou…

Jaké sr** máš na mysli? Asi sojovou omáčku, že? Nemám ráda glutamanové přípravky, proto kupujeme jednu japonskou sojovou omáčku, která je zcela bez glutamátů. Nepatří mezi nejlevnější, ale stojí za to si raději připlatit - ta chuť je totiž také o něčem zcela jiném. Pokud chceš recept, podívej se na nějaké zahraniční weby (třeba www.recipeland.com ), tam najdeš originální recepty. Jinak se ti dostane dost často receptu „ala Čína“, ale tam kam chceš, se nepřiblížíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
5.9.13 12:47

@bartsch jo tou sr** mám namysli glutamát apod. Na stránky se podívám, dík.

@blorchi to jako myslíš, že to křehké maso je kočičí? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
5.9.13 12:56
@Bubina píše:
@bartsch jo tou sr** mám namysli glutamát apod. Na stránky se podívám, dík.@blorchi to jako myslíš, že to křehké maso je kočičí? :lol:

Jj kocici :lol: Ja bych tam nesla ani za milio. Kamaradka delala na place u cinanu, maso nkladaji, nechaji ho i nekolik dni, tak mozna proto se ti zda krehke. Jinak ho nsi vecer v pytlech, ale tedy jen u nas, u Vas nevim jak to funguje. :oops:

• Citovat
  • Upravit
6661
5.9.13 12:57
@Bubina píše:
@bartsch jo tou sr** mám namysli glutamát apod. Na stránky se podívám, dík.@blorchi to jako myslíš, že to křehké maso je kočičí? :lol:
:lol:

Zkus ještě i tyto stránky www.allrecipes.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
5.9.13 13:02
@blorchi píše:
Jj kocici :lol: Ja bych tam nesla ani za milio. Kamaradka delala na place u cinanu, maso nkladaji, nechaji ho i nekolik dni, tak mozna proto se ti zda krehke. Jinak ho nsi vecer v pytlech, ale tedy jen u nas, u Vas nevim jak to funguje. :oops:

Kočka sem, kočka tam… :mrgreen: Záleží hodně na restauraci. V takových těch bistrech to s čínskou kuchyní stejně nemá až tak moc společného :think: Někdy chodím tady u nás do jedné čínské restaurace, vaří tam výborně… mňam. Ale to není bistro. Jooo a taky do jedné laoské… ach to je žrádlo :jazyk: Ale ceny tomu odpovídají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
4.9.14 10:57

Asijská pečená RÝŽE

Prosím nemá někdo recept na ASIJSKOU PEČENOU RÝŽI? Takovou co bývá u ťamanců 8) Manžel na ni dostal hroznou chuť a chce ji udělat. Minule jsme zkoušeli jakési recepty z netu, ale vůbec se to nepodobalo.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
4.9.14 11:59

Myslis jako prilohu? Myslim, ze je dusena, ale lze delat i v troube.Ja dobrou ryzi, basmati nebo jasminovou, hodim na rozpustene maslo a chvilku restuju na sucho, temer stale micham, jinak se prichytne.Pak zaliju vodou na prst, osolim, kdyz zacne bublat, stahnu plamen na minimum, dam poklicku a dusim.Nebo po orestovani dat do trouby. Kontrolovat, az se voda uplne vydusi, pokud je ryze tvrda, jeste kapnu trochu vody.
Jinak ryzi ani nedelam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
4.9.14 13:28

Ne ne, myslím jako „hlavní jídlo“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...