Čip u vchodových dveří

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
kmk
37
10.4.15 22:31

Čip u vchodových dveří

Moc prosím o názor, jelikož této záležitosti nerozumím. Výbor SVJ se rozhodl opatřit oboje vchodové dveře do paneláku čipy. Vůbec nemá být možnost použití klíče (nebude tam ani ta díra na klíč), prý to není poruchové. :P Zajímá mě - existuje možnost, že nějaký „vtipálek“ vyřadí oba čipy z provozu? Neříkám, že se to stane, ale jestli ta možnost je (nerada bych seděla před panelákem a čekala celý den na servis).
A k těm čipům - jaký máte názor, nevadí Vám, že někdo monitoruje, kdy jste doma, kdy odcházíte apod.? Mně strašně. A to ještě prý uvažují o kamerách :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
10.4.15 22:33

@kmk Nechápu jak to jako funguje. To někdo podle toho pozná, že u vás doma zrovna nikdo není? 8o To by mi teda vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
10.4.15 22:34

Měli jsme kamery i čipy a teda dveře šly po čase otevřít jen škubnutím, tak nevím, jestli to bylo dveřma, nebo čipama :mrgreen: Za kamery jsem byla ráda, člověk se cítí hned líp, když je ten barák aspoň takhle hlídaný. Co se týče poruchovosti, tak to fakt netuším, bydleli jsme v domě přes rok poruchu jsem nezaznamenala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
10.4.15 22:38

@kmk máme čipy místo klíčů už tak dva roky a je to naprosto bezporuchové a super. Od té doby, co je máme se k nám do baráku nedostal nikdo, kdo nemá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
10.4.15 22:59

Máme čipy i klíče. Porucha za cca 5 let byla 1×. A pochybuji, že někdo si ráno sedne a bude monitorovat váš odchod a příchod. :nevim: Proč nebudete mít kombinaci klíčů a čipu? :think: Jinak bych se toho nebála, je to velmi pohodlné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
10.4.15 23:11

Videla jsem to poprve u sestry v Praze prislo mi to v pohode, nehrozi, ze nekdo zapomene zamknout a cizi osoba jim tam vleze. Setra muze bez strachu nechat na chodbe pred bytem kocar.
To monitorovani chapu, jako ze se snazi zajistit bezpecnost, pro ty lidi co tam bydli.
Ne ze by chtěli spehovat obyvatele panelaku, kdy odchazi prichazi, jak casto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
11.4.15 00:00

My to máme v paneláku a niekedy je otrava, že musím mať pripravené kľúče s tým čipom aj keď idem von, inak sa nedostanem. Napríklad v jednej ruke odrážadlo, v duhej syna, medzitým zápasím so smetím, ktoré chcem po ceste vyhodiť a ešte otvárať čipom dvere:) Ale zase je to bezpečnejšie, nikto sem nevlezie a nerobí bordel, nevykráda pivnice a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
11.4.15 07:37

Byli jsme jeden čas v domě s čipy a poruchové to tedy bylo. Projevovalo se to tím, že nebylo zamčeno vůbec… :nevim: Jinak za normálních okolností se zevnitř otevíralo pomocí tlačítka a čipy byly přiděleny náhodně, takže nějaké monitorování nehrozilo. A teda na odemčení pomocí čipu člověk musel získat správný gryf, jinak neodemkl. Takže já rozhodně dávám přednost klíčům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
11.4.15 07:54

Máme čipy už přes 6 let a porucha byla 1× za tu dobu. Máme kombinaci s klíčem, ale ten fakt nepoužíváme. Čipy nejsou na monitorování, jsou naprogramovány na konkrétní zámek, nebo i více zámků.
Zevnitř je klika a panic systém zavíraní, takže zevnitř se nezamyká, dveře se sami zavírají.

Kamerový systém je fajn, nekdě centrálne se to nahrává a přemazá po měsíci cca. Dá se dohledat, když se něco někomu stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
11.4.15 08:06

Já se jednou nemohla dostat z paneláku kvůli čipu když jsem šla do práce :mrgreen:
ale stalo se to jednou co jsem tam bydlela - a to bylo 6 let :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.4.15 08:15

@kmk měla jsem čip v bývalém bydlišti a super. Bezporuchové.. Jediný problém byl, když vypadla el en, to nefungoval. Takže je kravina, nemít tam klíč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
11.4.15 08:25

U mamky ve vchode, maji cip hlavni dvere, pak dvere k vytahum, vytahy a dvere na schodiste. zatim zadny problem s tim nebyl, ani kdyz vypadne proud. vyhoda je, ze se jen tak nikdo nedostane dovnitr a kdyz jo, tak do pater moznost nema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
11.4.15 08:53

Měli jsme na bytě kombinaci čipu s klíčem a teda několikrát jsem děkovala, že tam ten klíč jde. Když totiž vypadla elektrika, tak mi byl čip k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
11.4.15 15:30

Mame cip a klic, za dva roky zadna porucha. Cip se pouziva jen pri prichodu, zevnitr jdou dvere otevrit jen klikou. A nevim, jak si prisla na to, ze nekdo monitoruje tve prichody/odchody. To neni jako chipovy karticky v praci, tohle je proste jen chip na otevirani dveri, jako jsou pro garazove dvere, neni to napojeno na nejaky softvare, ktery by zaznamenaval pouziti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí