Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Aho, popisuješ něco podobného co jsem měla já. Na kontrole po šestinedělí mi řekl doktor, že je vše v pořádku, vše zahojeno. Sex byl bolestivý vzadu. jak jsem šla po čase na kontrolu tak jsem se dozvěděla, že čípek byl při porodu prasklý a nebylo to šité-na pohmat-ta prasklina je asi na prst-důležité je, že je to za hojené. Já ještě rok po porodu nemůžu používat tampon a při změně počasí nebo dle cyklu mám bolesti. Určitě bych se o tvém problému zmínila lékařce.
Můj pan čípek
je po dvou porodech taky dle mě hodně nízko(nahmatám ho hned, kdysi jsem ani o něm nevěděla) s roklinou uprostřed
mudr nikdy nic neříkal, takže předpokládám, že je to ok
Ten důlek je uplně normální jev po porodu. Pokud tě to bolí, tak se o tom mudr zmiň
.
Taky mám důlek.. Jinak dle dr. mám čípek krásnej, jako kdybych nikdy nerodila ![]()
Taky mám čípek dole, to je pokleslým pánevním dnem, které dostalo pohul váhou miminka. Čípek nevím, měla jsem ho jakoby lehce pootevřený, ale čípek už nikdy nebude co bývával. Tvrdší přírazy boleli též, pokud jsem nebyla dostatečně vzrušená.
Teď se furt odhodlávám, že začnu s tvrdým tréninkem pánevního dna, abych se po dětech dala trochu do kupy, ale strašně se mi nechce ![]()
Mne po porodu sesili cipek k posevni stene. Zanedlouho jdu k dr. domlouvat „opravu“. Pry je to na zalobu.. ![]()
@Anonymní píše:
@Katka86 @Sibyla0 Takže když jsem na něm nahmatala důlek, tak to notně neznamená, že mám ovulaci, jo?Pře těhotenstvím jsem to neměla, rodila jsem přirozeně, víc jak půl roku zpátky a dneska jsem se zděsila, co to tam je za kráter
já četla, že po porodu je čípek vždycky pootevřený už
já nevím já si ho radši ani neošahávám
celkově mě to tam dole radši po porodu nezajímá
chlap nic nenamítá, nic mě nebolí tak co řešit… ale chápu, že tě ta bolest děsí ![]()
Ano, stačí zagooglovat, při porodu se čípek celý jako „rozbije“ (logicky
) proto doporučují porod i při těch prvních nálezech změn na něm. On se rozbije a pak se zase srovná, ale pak už se nikdy úplně neuzavře.
Ahoj holky, omlouvám se, že anonymně ale je to pro mě trochu intimní…
Mám 8 měsíců po porodu, rodila jsem přirozeně, bez problémů, akorát tedy nástřih - 12 stehů venku a uvnitř. Na kontrole po šestinedělí doktorka řekla, že je vše zahojené a v pořádku, akorát mě tedy prohlídka neuvěřitelně bolela ve chvíli, kdy mi dělala stěr z čípku (před porodem jsem s tím problém neměla). Sex byl celkem problém, většinu žen po porodu bolí začátek ale já cítím bolest až vzadu, nejspíš právě na čípku, jakoby tam bylo něco, co brání tomu, aby partner mohl dál. Včera už to bylo trošku lepší ale stejně…a hlavně nikdy jsem si čípek nebyla schopna nahmatat, nedosáhla jsem na něj ale po porodu nemám problém, přijde mi strašně „nízko“ a hlavně tam cítím otvor tak na prst (ať to zkusím kdykoliv)…je to normální? Máte to některá taky tak? Je to běžný stav nebo by mohlo být něco špatně?